Χρόνος και μαμά! Μια εξίσωση για πολύ δυνατούς λύτες. Το ερώτημα πως μπορείς να κερδίσεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου όταν γίνεσαι μητέρα δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση. Οι μητέρες συνήθως τρέχουν να τα προλάβουν όλα: να φτιάξουν πρωινό, να ξυπνήσουν τα παιδιά, να τα ντύσουν, να τα πάνε σχολείο, να ετοιμάσουν το σπίτι, να πάνε δουλειά, να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο, να τα διαβάσουν, να τα κοιμίσουν και ουφ! Κουράστηκα μόνο που τα είπα!

Όμως για να μπορέσεις να συνεχίσεις να τα κάνεις όλα αυτά πρέπει να εφαρμόσεις κάποια μικρά αλλά «παντοδύναμα» tips που θα σου επιτρέψουν να κερδίσεις λίγο χρόνο και για σένα!

Μοίρασε τις δουλειές του σπιτιού

Εκτός από εσένα και τον άντρα σου μπορείς να βάλεις και τα παιδιά στο παιχνίδι «συμμαζεύω» το σπίτι. Για παράδειγμα: «βάζω το πιάτο μου στο πλυντήριο ή το ξεπλένω όταν τελειώσω». «Βρίσκω τη σωστή θέση στην ντουλάπα μου για τα ρούχα μου». Μπορείτε επίσης να πλύνετε μαζί τα πιάτα ή να σας βοηθήσουν να βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο κάνοντάς το παιχνίδι: «βρες μου τα λευκά ρούχα». Στα παιδιά αρέσει πολύ να συμμετέχουν στις δουλειές.

Προσάρμοσε τον χρόνο σου στο πρόγραμμα ύπνου των παιδιών

Τα παιδιά γενικά λειτουργούν πολύ καλά με πρόγραμμα. Όταν είναι πολύ μικρά και έρθει η ώρα να κοιμηθούν για μεσημέρι μπορείς να κανονίσεις να κάνεις μια δραστηριότητα που σε γεμίζει: να κάνεις γυμναστική, να διαβάσεις, να ξεκουραστείς κι εσύ, να κάνεις μια κούρα ομορφιάς κοκ.

χρόνο

Προσάρμοσε τις δραστηριότητες του παιδιού σου με τις δικές σου

Μην ξεχνάς πως πρέπει να φροντίζεις το σώμα σου! Το ξέρω πως δεν είναι πάντα εύκολο ούτε έχεις το κουράγιο να το κάνεις. Όταν τα παιδιά ξεκινούν να πηγαίνουν σε δραστηριότητες μπορείς να βρεις κάποιες λύσεις όπου μπορείς να συνδυάσεις τις δικές τους δραστηριότητες με τις δικές σου. Για παράδειγμα, πολλά παιδιά κάνουν κολυμβητήριο, μπορείς κι εσύ ή να κάνεις τη γυμναστική σου κάπου εκεί κοντά! Το να συνεχίσεις να «κινείσαι» θα είναι σωτήριο για το σώμα σου αλλά και την ψυχική σου υγεία!

Προγραμμάτισε τον ελεύθερό σου χρόνο

Το να είσαι μαμά είναι μια δουλεία full time. Προσπάθησε να προγραμματίσεις τον ελεύθερό σου χρόνο. Σημείωσε στο ημερολόγιο πότε θες να κάνεις ένα μικρό off από τις υποχρεώσεις σου για να δεις μια φίλη σου ή να πας για shopping και κανόνισε με το σύντροφό σου, με κάποιον συγγενή, ή με κάποια νταντά να κρατήσει τα παιδιά! Ακόμη κι αν το κάνεις με τύψεις, είναι σημαντικό να το κάνεις για τον εαυτό σου!

χρόνο

Διάβασε επίσης: 3 παιδικά βιβλία που διαβάζουμε ξανά και ξανά με τον 3χρονο γιο μου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet