Η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ ξεχωριστή περίοδος στην ζωή της κάθε γυναίκας! Έχει πολλές όμορφες στιγμές αλλά και πολλές αγωνίες! Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την περίοδο η γυναίκα να βρει τρόπους να βοηθήσει το σώμα της να ανταπεξέλθει σε όλες τις αλλαγές που βιώνει! Και η γυμναστική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους! Η Κλαίρη Σαμίου dance & pilates instuctor μας εξηγεί:

εγκυμοσύνη

Τι προσφέρει λοιπόν η γυμναστική στην εγκυμοσύνη:

1. Καλύτερο έλεγχος του βάρους

Μια γυναίκα που γυμνάζεται στην εγκυμοσύνη της μπορεί να ελέγχει καλύτερα το βάρος της και να μην πάρει πολλά κιλά.

2. Μείωση των πόνων που προκαλεί η εγκυμοσύνη

Η αλλαγή του κέντρου βάρους που προκαλείται από την αύξηση της μήτρας φέρνει έντονους πόνους στην μέση και τα ισχία! Επίσης, η αύξηση του στήθους φέρνει πόνους στην πλάτη και τον αυχένα! Με το κατάλληλο ασκησιολόγιο όμως μπορούν οι πόνοι αυτοί να μειωθούν σημαντικά!

3. Προετοιμασία του σώματος για τον τοκετό

Ο τοκετός είναι μια δύσκολη διαδικασία και αρκετά επίπονη για το σώμα της γυναίκας! Ένα δυνατό και υγιές σώμα μπορεί να ανταπεξέλθει πολύ καλύτερα σε μια τόσο ιδιαίτερη κατάσταση.

4. Γρηγορότερη επαναφορά σώματος μετά τον τοκετό

Οι γυναίκες που γυμνάζονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης πολύ πιο εύκολα και γρήγορα μπορούν να ξαναβρούν την φόρμα τους μετά την εγκυμοσύνη! Εφόσον γυμνάστηκαν στην εγκυμοσύνη, δεν έχουν πάρει πολλά κιλά, έχουν ένα δυνατό και λειτουργικό σώμα, άρα μετά τον τοκετό πολύ πιο εύκολα μπορούν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης.

εγκυμοσύνη

5. Καλύτερη ψυχολογία

Η γυμναστική εκτός από τα σημαντικά οφέλη που έχει στο σώμα, συμβάλει σημαντικά στη θετική ψυχολογική κατάσταση της εγκύου! Προσφέρει ευεξία και πάντα μετά το τέλος της προπόνησης η διάθεση της εγκύου είναι καλύτερη, αισθάνεται πιο όμορφα και πιο χαλαρή!

SOS: Φυσικά πριν ξεκινήσει μια μέλλουσα μανούλα να γυμναστεί πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού της γυναικολόγου! Ρώτησέ τον και ξεκίνα σήμερα για να νιώσεις όλα τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σου!

Κλαίρη Σαμίου, dance & pilates instructor, www.klairisamiou.gr, www.prenatalgirls.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet