Δεν είναι εύκολη δουλειά να είσαι γονιός. Οι περισσότεροι προσπαθούν δουλεύοντας σκληρά να φροντίσουν να παρέχουν στα παιδιά τους ένα σπίτι με ανέσεις, μόρφωση, ρούχα και φαγητό. Μόνο όταν γίνει κάποιος γονιός συνειδητοποιεί ότι η ανατροφή του παιδιού έχει περισσότερες κρυφές προκλήσεις από ό,τι θα μπορούσε να προβλέψει. Οι καλοί γονείς αφιερώνουν χρόνο για να φροντίσουν την ψυχική υγεία των παιδιών τους. Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι οι γονείς κάνουν λάθη.

Το πώς επικοινωνείτε με τα παιδιά σας και πώς τους συμπεριφέρεστε είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία τους. Υπάρχουν διάφοροι φόβοι και αγωνίες που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Μια σύμβουλος ψυχικής υγείας με 18χρονη προϋπηρεσία δημοσίευσε στο TikTok ένα βίντεο τροφή για σκέψη. Μοιράστηκε τα πράγματα που της είπαν το παιδί της και οι έφηβοι πελάτες της για τους γονείς τους, γράφοντάς τα σε αυτοκόλλητες σημειώσεις (post it). Εξηγεί φυσικά ότι όλοι οι πελάτες της της έδωσαν την άδεια να μοιραστεί ανώνυμα όσα της είχαν πει κατά τη διάρκεια των συνεδριών τους μαζί της.

παιδιά

Ένα 9χρονο παιδί έγραψε: “Οι γονείς μου είναι πάντα απασχολημένοι ή στο τηλέφωνο τους. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς κάνω και θέλω να φύγω”. 

παιδιά

Ένας έφηβος έγραψε “όταν αρνούμαι να κάνω κάτι δεν δείχνω έλλειψη σεβασμού. Απλώς δεν συμφωνώ με αυτό που θέλεις”. 

Διάβασε τα υπόλοιπα post it στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet