Ασφάλεια. Μία λέξη που από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός η βαρύτητά της αλλάζει άρδην. Η ασφάλεια είναι ένα συναίσθημα, το οποίο κρατά τις ισορροπίες, ανάμεσα στη νέα σχέση ζωής που δημιουργείται μεταξύ εσού και του παιδιού και εγώ τουλάχιστον για πρώτη φορά συνειδητά χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη όταν κράτησα στα χέρια μου τον Χάρη. Μοιάζει σαν αυτόματος μηχανισμός της μητρότητας στην περίπτωσή μου. Καθετί που κάνω, λέω και επιλέγω περνάει πρώτα από το safety crash test που έχω εγώ στο κεφάλι μου.

Η συναισθηματική ασφάλεια, δυστυχώς δεν είναι μετρήσιμη. Ευτυχώς όμως, υπάρχει και η πρακτική πλευρά της ασφάλειας που είναι, με αυτή στο αυτοκίνητο να είναι και η πιο σημαντική. Γιατί; Γιατί στο αυτοκίνητο κάθε παράγοντας που μπορεί να ταράξει το safety zone που έχεις φτιάξει δεν είναι μόνο στο χέρι σου.

Anoris

Όταν ήρθε η ώρα να διαλέξω παιδικό καθισματάκι για το αυτοκίνητο, στράφηκα στη CYBEX, γνωστή ως κυρίαρχο brand στον τομέα της παιδικής ασφάλειας και κυρίως αυτής στο αυτοκίνητο. Είτε ρωτήσεις λοιπόν, είτε γκουγκλάρεις για το πoιο είναι το πιο ασφαλές παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, το Anoris T i-Size είναι πρώτο στις αναζητήσεις.

Εξετάζοντάς το λοιπόν, δεν είναι καθόλου άδικη η κυριαρχία του στο παιδικό car safety. Το Anoris T i-Size το πρώτο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με ενσωματωμένο αερόσακο που καλύπτει όλο το σώμα του παιδιού, με πραγματική βαθμολογία δοκιμών για την απόδοση σύγκρουσης από τα ADAC, ÖAMTC, Stiftung Warentest και TCS 0,9. Για να σας βοηθήσω να κατανοήσετε τι σημαίνει αυτό, πρόκειται για μία βαθμολογία που δεν είχε ξαναδοθεί ποτέ για κανένα κάθισμα μέχρι και σήμερα.

Επειδή όμως, όσο και να εμπιστεύεσαι ένα brand, οι ερωτήσεις που προκύπτουν από το άκουσμα του αερόσακου σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου είναι πολλές, δεν μπορούσα παρά να το ψάξω περισσότερο.

Γι’ αυτό στράφηκα στην ειδικό. Η Πέγκυ Παπανικολάου είναι η Ηead of Sales & Marketing Greece & Cyprus της CYBEX και μου έλυσε όλες τις απορίες. Δείτε το video παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για το Anoris T i-Size και εδώ ένας βιωματικός πεντάλογος γιατί να το επιλέξετε.

  1. Είναι το πιο ασφαλές παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στην κατηγορία του, βραβευμένο από την ADAC με συνολική βαθμολογία 1.5 και κορυφαία βαθμολογία στην ασφάλεια 0.9.
  2. Είναι το πρώτο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με ενσωματωμένο αερόσακο που καλύπτει όλο το σώμα του παιδιού, ο οποίος έχει τεχνολογία, όμοια με αυτή των αυτοκινήτων.
  3. Προσφέρει 50%* μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωσης μετωπικής σύγκρουσης, σε σχέση με τα συμβατικά καθίσματα με ζώνες ασφαλείας και φορά προς τα εμπρός.
  4. Είναι άνετο για το παιδί στη χρήση αλλά και για τον γονιό, καθώς έχει φορά προς τα εμπρός από 15 μηνών (76-115εκ.). Χαρίζει ελευθερία κινήσεων στα πόδια & απεριόριστη επικοινωνία γονέα-παιδιού. Αποφεύγονται δηλαδή γκρίνιες και πισωγυρίσματα του κεφαλιού από τον οδηγό-γονέα.
  5. Πρόκειται για μία value for money αγορά, καθώς το κόστος του αναλογικά με τον χρόνο χρήσης του, 15 μηνών έως 6 ετών, (76-115εκ) , αναλογεί σε 1 ευρώ ημερησίως, ποσό που ξοδεύεται για την ασφάλεια του παιδιού – αξία ανεκτίμητη.
Anoris

Bonus: To bumper μπαίνει σαν ζώνη και είναι κρυμμένος ο αερόσακος, λειτουργεί και σαν τραπεζάκι για το παιδί, γεγονός βολικό για μακρινά ταξίδια.

Η ασφάλεια του Anoris T i-Size, αποδεδειγμένη από τα crash tests ανεξάρτητων οργανισμών ασφάλειας αλλά και από όσα γίνονται από την CYBEX είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο παιδί αλλά και στον εαυτό σου για να κινείσαι όσο το δυνατόν πιο ήσυχη στην καθημερινότητά σου.

Ειδικά σε μία καθημερινότητα που το αυτοκίνητο είναι μεγάλο μέρος της, όπως η δικιά μου, το Anoris T i-Size είναι μονόδρομος. Ο αερόσακος είναι το πιο διαδεδομένο μέτρο ασφάλειας στο αυτοκίνητο και πλέον είναι και στο παιδικό κάθισμα χάρη στην CYBEX.

*Aυτό το ποσοστό προέρχεται από τα αποτελέσματα εσωτερικών δοκιμών και ελέγχων, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα κριτήρια για μετωπικές συγκρούσεις ADAC (2021).

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet