Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι με εκατομμύρια τρόπους για να μεγαλώσει ένα παιδί. Πώς, όμως, θέλεις να είναι όταν γίνει ενήλικας; Σίγουρα θα ήθελες να είναι ευγενικό, συμπονετικό και γενναιόδωρο, να μπορεί να σκεφτεί λογικά και να έχει μια αίσθηση ηρεμίας. Αυτό το τελευταίο μπορείς να το ενισχύσεις ή και όχι, ανάλογα με το γονεϊκό μοντέλο που θα ακολουθήσεις.

Ενώ τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και γίνονται αισθητά από όλους, είναι πάντα σημαντικό να μπορούμε να παραμείνουμε ήρεμοι. Τα παιδιά δεν είναι πάντα τα καλύτερα σε αυτό, καθώς μαθαίνουν ακόμα να επεξεργάζονται και να ρυθμίζουν τα συναισθήματα που νιώθουν και είναι δουλειά της μαμάς να φροντίσει να μάθουν αυτές τις δεξιότητες καθώς μεγαλώνουν. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις είναι να παραμείνεις ήρεμη και όταν τους μιλάς, να χρησιμοποιείς ήρεμη φωνή. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν είσαι απογοητευμένη, κουρασμένη ή αναστατωμένη, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι μεγαλώνεις ήρεμα και ισορροπημένα παιδιά.

παιδί

Σε πολύ βασικό επίπεδο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αποτελείς μοντέλο συμπεριφοράς για το παιδί σου. Σύμφωνα με το Child Mind Institute, ο κύριος λόγος που πρέπει να του μιλάς με ήρεμη φωνή είναι για να του μάθεις αυτό ακριβώς, την ηρεμία, καθώς θα αναζητήσει σε εσένα το πώς να ενεργήσει και πώς να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του. Αυτό σημαίνει ότι όταν ακούει τη μαμά να μιλάει ήρεμα, θα αλλάξει τον τόνο του για να ταιριάζει με εκείνης. Η μαμά είναι μια από τις μεγαλύτερες επιρροές στη ζωή ενός παιδιού και είναι σημαντικό να το γνωρίζεις και να το αναγνωρίζεις αυτό.

Η ηρεμία είναι επίσης πιο αποτελεσματική όταν πρόκειται να κάνεις το παιδί να σε ακούσει. Όταν είναι αναστατωμένο και εκρήγνυνται, είναι εύκολο για τη μαμά να απογοητευτεί και να γυρίσει να φωνάξει. Σύμφωνα με το Upbility, οι φωνές δεν είναι αποτελεσματικές. Όταν παραμένεις ήρεμη, διευκολύνεις το παιδί να σε ακούσει γιατί συνήθως σταματά να σε προσέχει όταν φωνάζεις.

παιδί

Οι φωνές βάζουν επίσης το συναίσθημα πριν από το μήνυμα. Όταν η μαμά έχει φτάσει στο σημείο να φωνάζει, είναι σαφές ότι αντιδρά από συναισθηματική σκοπιά και δεν πρόκειται να σκεφτεί αρκετά καθαρά για να περάσει το αληθινό της μήνυμα. Παραμένοντας ήρεμη, είσαι σε θέση να επικεντρωθείς στο να πεις στο παιδί τι θέλεις από αυτό και εκείνο να το δεχτεί.

Πώς να είσαι ήρεμη

Όπως αναφέραμε, μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνεις ήρεμη, αφού είσαι και εσύ άνθρωπος, αλλά υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις είτε για να παραμείνεις ήρεμη είτε για να μειώσεις την ένταση των συναισθημάτων σου. Σύμφωνα με το Evergreen Psychotherapy Center, εάν το παιδί εκρήγνυται ή απλώς δεν ακούει, πριν αντιδράσεις, θα πρέπει πάντα να αφιερώνεις λίγο χρόνο για να πάρεις μερικές βαθιές αναπνοές. Υπενθύμισε στον εαυτό σου πώς πρέπει να ανταποκριθεί και μετά μπες και αντιμετώπισε την κατάσταση ήρεμα.

Photos: istockphoto.com

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet