Λένε ότι τα πράγματα που θέλουμε, συνήθως ή παχαίνουν ή είναι πολύ ακριβά. Όμως, η αξία ενός αντικειμένου δεν μετριέται μόνο με τα χρήματα, αλλά και με την ιστορία που κουβαλά, το status που αντιπροσωπεύει, την αισθητική που εκπροσωπεί. Κι από αυτόν τον κανόνα δεν λείπουν οι τσάντες βεβαίως!

Οι διασημότερες τσάντες του κόσμου, φέρουν τη δική τους κληρονομιά και είναι επιφορτισμένες με τις προσωπικότητες που τις σχεδίασαν, αλλά και με εκείνες που τις ενέπνευσαν.

Όταν το 1956, η πριγκίπισσα Grace Kelly φωτογραφήθηκε με φουσκωμένη κοιλιά, καθώς διένυε το πρώτο τρίμηνο της πρώτης της εγκυμοσύνης, κρατούσε την εμβληματική πλέον «Kelly» του οίκου Hermes, στην οποία χάρισε το όνομα της.

Αντίστοιχα πλούσια ιστορία έχει και η Chanel 2.55, που αποτελεί την πλέον χαρακτηριστική και πιο εύκολα αναγνωρίσιμη τσάντα όλων των εποχών. Όταν σχεδιάστηκε, θεωρήθηκε πρωτοποριακή σχεδιαστικά, καθώς είχε αλυσίδα αντί για σκληρό, χοντροκομμένο λουρί. Μάλιστα, θεωρείται ότι οι αλυσίδες της εκτός από την πρακτικότητα τους, παρέπεμπαν στις παιδικές αναμνήσεις την Coco Chanel και συγκεκριμένα στις αλυσίδες από τα κλειδιά των εργαζόμενων στο ορφανοτροφείο όπου και μεγάλωσε.

τσάντες

Το 1983, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Karl Lagerfeld, προστέθηκε δέρμα ανάμεσα από τις αλυσίδες, ίδιο με το χρώμα της τσάντας. Όσο για τον αριθμό 2.55, υποδηλώνει την ημερομηνία που κυκλοφόρησε, τον Φεβρουάριο του 1955.

Τέλος, η Lady Dior, ήταν δώρο της Πρώτης κυρίας της Γαλλίας Bernadette Thérèse Marie Chirac, προς την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία έκτοτε δεν την αποχωρίστηκε ποτέ. Αντιθέτως την παρήγγειλε σε όλα τα χρώματα και τις πιθανές εκδόσεις. Κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε, είναι ότι το αρχικό της όνομα ήταν «Chouchou» όμως η δημοφιλία της Lady D, ήταν τόσο μεγάλη που έκανε το γαλλικό οίκο να την μετονομάσει σε «Lady Dior», σε μια άμεση αναφορά σε εκείνη. Από τότε μέχρι και σήμερα, η τσάντα που συνδέθηκε με την πιο λαμπερή και επιδραστική γυναικεία προσωπικότητα τις Αγγλίας, συνεχίζει να είναι περιζήτητη

Οι τσάντες που αξίζει να επενδύσεις

Kelly, από τον οίκο Hermès

τσάντες

Lady Dior, από τον οίκο Dior

τσάντες

Chanel 2.55, από τον οίκο Chanel

τσάντες

Gucci Marmont, από τον οίκο Gucci

τσάντες

Le Cagole, από τον οίκο Balenciaga

τσάντες
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet