Το 2021 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ‘’μεταβατική’’ σεζόν σε όρους μόδας αφού βρήκε του καταναλωτές εν μέσω lockdown για αρκετούς μήνες με ολικό άνοιγμα καταστημάτων και κοινωνικής ζωής στη συνέχεια. Πως όμως η πανδημία επηρέασε τις επιλογές τους σε είδη ένδυσης και υπόδησης; Ας δούμε την ανάλυση των στοιχείων για τη χρονιά που μόλις έφυγε όπως τα παρουσίασε το Glami.gr.

Οι πιο αναζητήσιμοι όροι για το 2021

Στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκε το τζιν, ένα κλασικό ρούχο που δεν λείπει από καμία γκαρνταρόμπα που επανέκαμψε, αφού από την 6η θέση στις αναζητήσεις του 2020, βρέθηκε στην πρώτη θέση για το 2021 ακολουθώντας το γενικότερο κλίμα της επιστροφής στην κανονικότητα. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι περισσότερες από τις μισές αναζητήσεις αφορούσαν τα διαχρονικά Levi’s jeans που μπορούν να βρουν όλοι σε μεγάλη ποικιλία στο GLAMI.

Σταθερή αξία παρέμειναν τα mules. Αναζητήθηκαν και φορέθηκαν περισσότερο από κάθε άλλο στιλ παπουτσιού για τη θερινή σεζόν. Εντυπωσιακή είναι η διαχρονικότητα αυτής της κατηγορίας γυναικείων παπουτσιών που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταλαμβάνουν μία από τις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων.

Ένα προϊόν χαμελαίων, όπως είναι το μπουφάν καταλαμβάνει ακριβώς την ίδια θέση όπως και το 2020. Μπορεί για την περσινή χρονιά οι έλληνες να επέλεξαν στιλάτα μπουφάν για τις εξόδους τους περισσότερο από τα αθλητικά μπουφάν που επέλεξαν για το 2020, παραμένει όμως σταθερή επιλογή παντός καιρού!

Glami Fashion trends: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2021;

Την κορυφαία πεντάδα κλείνει ένας πρωτότυπος και αρκετά ευρύς όρος, οι αλυσίδες. Η επιλογή αυτή μας δείχνει πως το 2021 οι τάσεις της μόδας επέστρεψαν και στην καθημερινότητα των καταναλωτών αφού οι Ελληνίδες έψαξαν αρκετά για μαγιό και μποτάκια με αλυσίδες, κορυφαία fashion trend για το 2021 ανεξαρτήτου πανδημίας!

Εντυπωσιακό είναι ότι ενώ το 2020 ο όρος αθλητικά ήταν ο πιο αναζητήσιμος (άλλωστε το #μένουμεσπίτι και η φυσική άσκηση ήταν οι τάσεις της χρονιάς) για το 2021 δεν βρέθηκε καν στο top 10!

* όπως οργανικά αναζητήθηκαν από τους επισκέπτες του GLAMI

Τα πιο αγαπημένα προϊόντα του 2021

Η αλλαγή στην ψυχολογία και η προσπάθεια επιστροφής στις παλιές μας συνήθειες αντικατοπτρίζεται και στα προϊόντα που αγαπήθηκαν περισσότερο για το 2021. Τις κορυφαίες θέσεις σύμφωνα με το πόσοι καταναλωτές τα πρόσθεσαν στις wishlist τους (λίστες αγαπημένων) καταλαμβάνουν τα γυναικεία φορέματα. Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά τους (όπως ύφασμα, στιλ, trend κ.ά), ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι κανένα από αυτά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί casual. Το αντίθετο μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά θα μπορούσαν να φορεθούν άνετα και σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμους και βαπτίσεις υποδηλώνοντας την μεταστροφή της διάθεσης των καταναλωτών που ακολούθησε την χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων της αρχής της προηγούμενης χρονιάς.

Ειδικότερα οι Ελληνίδες «αγάπησαν» φορέματα που ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις της μόδας όπως αέρινα maxi, πουά midi αλλά και χρώματα όπως το έντονο μπλε και το λαδί.

Glami Fashion trends: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2021;

Η μεγάλη αυτή μεταστροφή σε πιο μοδάτα προϊόντα παρατηρείτε και μέσα από τη σύγκριση με τα most liked προϊόντα για το 2020 (πρώτη χρονιά της πανδημίας) όπου εκεί βρίσκουμε στις πρώτες θέσεις βασικά είδη ρουχισμού όπως παπούτσια (sneakers και μποτάκια που καταλαμβάνουν 4 από τις 10 πρώτες θέσεις) ενώ η λίστα συμπληρώνεται με μπουφάν και μπλούζες, με μόνο 2 φορέματα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Glami Fashion trends: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2021;

Σύντομα το GLAMI θα παρουσιάσει τον ετήσιο απολογισμό σε περισσότερες από 10 χώρες με αναλυτικότερα στοιχεία για τις καταναλωτικές συνήθειες των επισκεπτών του.

*σύμφωνα με τις λίστες αγαπημένων που δημιούργησαν οι Έλληνες επισκέπτες του GLAMI.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!