Δεν θες και πολύ να νιώσεις μια κάποια χαρά όταν μαθαίνεις ότι ο αγαπημένος σου οίκος Βalmain θα λανσάρει συλλεκτική συλλογή με την Barbie, -που κακά τα ψέμματα- δεν είναι απλά η κούκλα των παιδικών μας χρόνων αλλά ένα brand με τρομερή δύναμη και απήχηση!

Και το όνομα αυτής… Balmain X Barbie

Δεν μπορώ να σου περιγράψω με πόσο μεγάλη προσμονή περιμένω να δω τα ρούχα και τα αξεσουάρ της Limited Edition συλλογής BALMAIN X BARBIE. Δεν θέλω όμως να μείνουμε σε καθαρά… κοριτσίστικη διάθεση γιατί αυτή η συνεργασία θέλει να μας παρουσιάσει μια πιο “open minded” οπτική των πραγμάτων. Τι εννοώ;

Ο Creative Director Olivier Rousteing δημιούργησε μια συλλογή, genderless δηλαδή πουν υποστηρίζεται τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Γενικότερα για non binary άτομα), εμπνευσμένη φυσικά από την Barbie και τον αγαπημένο της Ken.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο Rousteing συνεργάζεται με τη Mattel. Η Barbie και ο Ken κάθισαν στην πρώτη σειρά μιας ψηφιακής επίδειξης πασαρέλας του 2021 και ο σχεδιαστής έχει φτιάξει ρούχα σε μέγεθος κούκλας για εκείνη και την Claudia Schiffer ως Barbie.

Tώρα πλέον είναι και εκείνος κούκλα!

Balmain X Barbie

Balmain X Barbie: Κόστος

Οι τιμές για τη συλλογή Barbie X Balmain κυμαίνονται από 295 $ για ένα t-shirt έως περίπου 42.000 $ για ένα φόρεμα με υπογραφή. Κόστος, το οποίο φυσικά είναι πολύ υψηλότερο από τις συνηθισμένες τιμές για το brand Barbie, αλλά πολύ χαμηλότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι αγοράζει κομμάτια Balmain. (Ένα βασικό μπλουζάκι με λογότυπο κοστίζει 495 $)

Κανείς δεν ξέρει πόσο θα κοστίσουν τα NFTs στην δημοπρασία ψηφιακών συλλεκτικών ειδών που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Ιανουαρίου.

Η συνεργασία λοιπόν BALMAIN x BARBIE θα περιλαμβάνει εκτός από ρούχα και αξεσουάρ, κούκλες CGI και NFT που απεικονίζουν τη Barbie και θα δημοπρατηθούν. Θα είναι τρία μοναδικά κομμάτια με είδωλα της Barbie και του Ken σε στιλ Balmain- θα γίνουν διαθέσιμα από την Mattel Creations μέσω μιας δημοπρασίας mintNFT. Κάθε NFT συνδυάζεται με ένα σετ ειδών Balmain σε μέγεθος Barbie.Ένα από τα κομμάτια του είναι ένα αντίγραφο ενός φορέματος που έφτιαξε για τη συλλογή του, εμπνευσμένη από τα Fabergé, το φθινόπωρο του 2012. «Το αναπαρήγαγα ακριβώς σε ροζ, με όλα τα λουράκια και τις επενδύσεις και τα Swarovski», αναφέρει ο ίδιος ο σχεδιαστής.

Εγώ πάντως θα ήθελα να αποκτήσω το εμβληματικό φούτερ με το λογότυπο Balmain σε γραμματοσειρά Barbie που μόλις δημοσιοποιήθηκε στο instagram.

Αυτά τα κομμάτια και η υπόλοιπη περιορισμένης έκδοσης capsule συλλογής Balmain X Barbie θα είναι διαθέσιμα στις 13 Ιανουαρίου σε όλο τον κόσμο. Ήδη όμως στην Αμερική άρχισαν να είναι διαθέσιμα προς πώληση τα πρώτα παπούτσια Balmain X Barbie

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!