Όπως κάθε Δεκέμβριο, έτσι και φέτος, το Ινστιτούτο Χρωμάτων της Pantone ανακοίνωσε το χρώμα που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά, το 2023. Το Viva Magenta είναι ένα «νέο ζωηρό κόκκινο», το οποίο «ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση χωρίς περιορισμούς».

Μια απόχρωση «ηλεκτρισμένη και δίχως όρια». Ένα χρώμα «τολμηρό, πνευματώδες και συμπεριληπτικό. Γενναίο, ατρόμητο και δονούμενο, που η πληθωρικότητά του προάγει μια χαρούμενη και αισιόδοξη γιορτή», επισημαίνει η Pantone στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Το χρώμα που επιλέγει κάθε χρόνο η Pantone αντικατοπτρίζει τις τάσεις σε τομείς όπως η μόδα, η ομορφιά, η τεχνολογία, το design και η διακόσμηση, αλλά παράλληλα αιχμαλωτίζει και το πνεύμα της εποχής. 

Pantone
Photo by Claudio Lavenia/Getty Images

«Καθώς ο εικονικός κόσμος γίνεται πιο κυρίαρχο κομμάτι της καθημερινότητά μας, προσπαθούμε να αντλούμε έμπνευση από τη φύση και το αληθινό», δήλωσε η Λεατρίς Άιζεμαν, εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Color Institute. 

«Με ρίζες στο αρχέγονο, το Viva Magenta μας επανασυνδέει με την αρχική ύλη. Με τις δυνάμεις της φύσης, γαλβανίζει το πνεύμα μας, βοηθώντας μας να χτίσουμε την εσωτερική δύναμή μας», συμπλήρωσε.  

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet