Για εμένα η μάσκαρα είναι το απόλυτο beauty προϊόν. Ένα γρήγορο πέρασμα αρκεί για να φωτίσει το βλέμμα μου και να χαρίσει μια φρέσκια πινελιά στο πρόσωπό μου, όταν δεν προλαβαίνω να κάνω καθόλου μακιγιάζ. Αλλά και όταν ακολουθώ την κανονική μου ρουτίνα, είναι το προϊόν- τελική πινελιά. Ή μάλλον, για να είμαι απόλυτα σαφής, είναι το προϊόν που χωρίς αυτό κανένα make up look δεν είναι ολοκληρωμένο, κανένα βλέμμα δεν είναι το ίδιο σαγηνευτικό!

μάσκαρα

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι το να βάλεις μάσκαρα δεν είναι πάντα εύκολο. Συχνά, μάλιστα, η πραγματικότητα δεν πλησιάζει τις προσδοκίες μας και τις φωτογραφίες των μοντέλων και σταρ με τις ακαταμάχητες βλεφαρίδες. Ωστόσο, μετά από τόσα χρόνια στο χώρο των γυναικείων περιοδικών και site έχω μάθει τα απόλυτα trick για wow απότέλεσμα από τους καλύτερους make up artist που έχω συνεργαστεί. Και θα τα μοιραστώ! Είναι 8 κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα για να απλώσετε τη μάσκαρα στην τελειότητα και να αναδείξετε τα ματιά σας στο έπακρο!

1. Επιλέξτε τη σωστή μάσκαρα! Οι επιλογές είναι σχεδόν απεριόριστες. Κι αν με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνονται όλες ίδιες, να ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Το ιδανικό είναι να επιλέξετε μια μάσκαρα που να χαρίζει όγκο και μήκος, ενώ ταυτόχρονα θα δυναμώνει τις βλεφαρίδες και θα τις κάνει πιο γεμάτες, αλλά και απαλές. Απαγορεύεται το φαινόμενο των στεγνών και δύσκαμπτων βλεφαρίδων! Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια μάσκαρα που θα ακολουθεί την κίνηση των βλεφαρίδων για θα τονίζει τη φυσική τους καμπυλότητα.

Η μάσκαρα Fiber- Volume Mascara της Seventeen είναι δική μου, τσεκαρισμένη σε αμέτρητα crash test επιλογή. Το γεγονός ότι περιέχει καινοτόμες ίνες που προσκολλώνται στις βλεφαρίδες, τους χαρίζει απαράμιλλο όγκο, ενώ χάρη στο Argan Butter και το Tsubaki Oil διατηρούνται λείες και εύκαμπτες. Έτσι, αναδεικνύονται, γίνονται απαλές και μεταξένιες χωρίς μουτζούρες και σβόλους. Η εφαρμογή γίνεται πανεύκολα, χάρη στο κωνικό βουρτσάκι με τις κοντές, πυκνές τρίχες το οποίο χτενίζει τις βλεφαρίδες με ευκολία και χαρίζει ομοιόμορφη πυκνότητα για εκπληκτικό όγκο με τέλειο διαχωρισμό.

2. Αφήστε τη ως το τελευταίο βήμα του μακιγιάζ ματιών. Η μάσκαρα πρέπει να είναι η τελευταία πινελιά του μακιγιάζ ματιών, οπότε καλύτερα να την αφήσετε ως το τελευταίο βήμα. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε να καταστρέψετε τις όμορφες βλεφαρίδες που μόλις έχετε πετύχει με μολύβια και σκιές ματιών.

μάσκαρα
Φροντίστε η μάσκαρα να είναι το τελευταίο βήμα στο μακιγιάζ των ματιών.

3. Αφαιρέστε την περιττή ποσότητα. Αν υπάρχει μεγάλη ποσότητα προϊόντος στο βουρτσάκι, τοποθετήστε το ξανά στο μπουκαλάκι και προσπαθήστε με κυκλικές κινήσεις στο στόμιο να αφαιρέσετε την περιττή ποσότητα. Αν παραμένει πολύ προϊόν, αφαιρέστο το με λίγο χαρτί. Έτσι αποφεύγεται τα δυσάρεστα εξογκώματα.

4. Πετάξτε τις μάσκαρα που κοντεύουν να τελειώσουν! Αν το βουρτσάκι βγαίνει στεγνό, πετάξτε τη, γιατί εννοείται ότι δεν θα προσφέρει κανένα εφέ, αντίθετα θα κάνει τις βλεφαρίδες στεγνές και δύσκαμπτες.

μάσκαρα

5. Απλώστε τη μάσκαρα γραμμικά ακολουθώντας την καμπύλη των βλεφαρίδων. Σε πολλές περιπτώσεις συνιστάται το ζιγκ-ζαγκ, αλλά πρέπει να είστε λίγο εξοικειωμένη στη χρήση γιατί η περίπτωση μουτζούρας είναι πολύ πιθανή! Για να είστε σίγουρη, εφαρμόστε τη μάσκαρα από τη βάση μέχρι τις άκρες των βλεφαρίδων, ασκώντας ελαφριά πίεση στην καμπύλη τους. Στη συνέχεια επαναλάβετε τη διαδικασία το πολύ τρεις ή τέσσερις φορές – όχι πολύ αργά για να μην στεγνώσει – ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε στο μακιγιάζ.

μάσκαρα

6. Εφαρμόστε τη μάσκαρα και στις κάτω βλεφαρίδες. Αλλά να είστε προσεκτικές: καθώς είναι γενικά πιο κοντές και λιγότερο πυκνές οι βλεφαρίδες μας εκεί, ασκήστε λιγότερη πίεση. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το βουρτσάκι κάθετα, δηλαδή να τοποθετήσετε μόνο την άκρη της μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες για πιο φυσικό αποτέλεσμα

μάσκαρα

7. Αφήστε τη μάσκαρα να στεγνώσει. Πριν προχωρήσετε στο υπόλοιπο μακιγιάζ περιμένετε 1 λεπτό, για να στεγνώσει καλά και να μην διατρέχεται τον κίνδυνο να ακουμπήσετε τις βλεφαρίδες σας και μουτζουρωθείτε.

8. Καθαρίστε τυχόν μουτζούρες με μια μπατονέτα. Πάρτε μια μπατονέτα βουτηγμένη σε ντεμακιγιάζ ή λίγο νερό και περάστε τη σε τυχόν μουτζούρες και μικρά σημεία.

Θέλετε ακόμη περισσότερη έμπνευση; Δείτε το σέξι διαφημιστικό της Fiber – Volume Mascara της Seventeen! Θα σας ξεσηκώσει!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!