Ο μόσχος (Musk) είναι ένα απ’ τα συστατικά που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα αρώματα. Είναι αυτό το στοιχείο, που ισορροπεί και αναδεικνύει όλες τις υπόλοιπες νότες, αλλά και η πολύτιμη συνταγή που χαρίζει μεγαλύτερη διάρκεια σε ένα άρωμα όταν το Musk βρεθεί στον χυμό του. Αν και οι νότες μόσχου υπάρχουν στην πλειονότητα των ανδρικών αλλά και των γυναικείων αρωμάτων, σε μια αρωματική σύνθεση που αναμειγνύεται με περισσότερες νότες, σπάνια… λαμβάνει τις τιμές που του πρέπουν!

Musk: Ο αφανής ήρωας!

Για παράδειγμα, ένα άρωμα με βάση τη βανίλια ή ένα λουλουδένιο eau de toilette, θα γίνει πολύ πιο εύκολα αντιληπτό στην όσφρηση μας σε σχέση με ένα Musk άρωμα. Δηλαδή, η μύτη μας δεν μπορεί να το συλλάβει τόσο εύκολα.

Σε αντίθεση με τα λουλουδάτα ή τα ζουμερά εσπεριδοειδή αρώματα, ο μόσχος είναι ένα πιο διακριτικό, “παρασκηνιακό” άρωμα. Δεν θα σου γίνει άμεσα αντιληπτό όπως για παράδειγμα το πατσουλί ή άμεσα αναγνωρίσιμο όπως το leather και το τριαντάφυλλο. Παρόλα αυτά, αναλαμβάνει τον ρόλο του ως η απαραίτητη νότα βάσης που κάθεται διακριτικά στην άκρη, για να μπορούν να λάμψουν οι υπόλοιπες νότες. Όμως, άλλο είναι το θέμα…

Musk: To πασπαρτού κλειδί του αρωματοποιού

To Musk δεν είναι μόνο μια συμπληρωματική ή υποστηρικτική νότα στην αρωματοποιία. Αντίθετα, μπορεί να αποτελέσει και από μόνο του ένα εκπληκτικό άρωμα!

Έχει μια εσάνς καθαρή, αισθησιακή, γήινη δίνοντας στο άρωμα αυτόν το απερίγραπτο «it» στοιχείο που έχει τη δύναμη να το μετατρέψει από ένα απλό άρωμα σε ένα εντυπωσιακό αρωματικό ελιξίριο που δε θα περάσει σε κανέναν απαρατήρητο.

Musk αρώματα: Ανακάλυψε τα 8 καλύτερα και τους λόγους που είναι τόσο ιδιαίτερα
Kiehls Original Musk

Πώς μυρίζει το Musk;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιείται τόσο έντονα στον οσφρητικό κόσμο, είναι ότι συνδυάζεται πολύ επιτυχημένα με άλλες νότες αρωμάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να ενισχύει είτε για να διαχέει τις μυρωδιές τους, ανάλογα με το πώς το ενσωματώνει ο αρωματοποιός. «Αυτό που είναι απίστευτο με το Musk», λέει ο Kurkdjian, «είναι ότι ιστορικά, προήλθε από ένα ζώο, επομένως έχει ένα εγγενές ξυλώδες, γήινο στοιχείο που το αντιπροσωπεύει. Κι όμως, χρησιμοποιείται πλέον για να μεταφέρει ένα είδος σέξι, καθαρού ή ζεστού, αισθησιασμού στα αρώματα».

«Ωστόσο, ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα, είναι ότι συχνά περιγράφεται από τους καταναλωτές ως μια μυρωδιά που προσαρμόζεται στο δέρμα του καθενός διαφορετικά και αναδύει ξεχωριστή ευωδιά». (Βλέπεις τι εννοώ όταν λέμε πως το Musk είναι μυστηριώδες και συναρπαστικό;)

Σε αυτή την περίπτωση, ο Kurkdjian προτείνει να μην εστιάσουμε τόσο στον ίδιο τον μόσχο αλλά στο άρωμα ως σύνολο. «Υπάρχουν πολλοί τύποι συνθετικών μόσχων και όλοι λειτουργούν διαφορετικά ανάλογα με το πως τους συνδυάζεις», λέει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα αρώματα που αποφασίζεις να αγοράσεις πρέπει να προέρχονται από συνθετικό musk!

Aυτό γιατί το φυσικό musk προέρχεται απ’ το υπογάστριο των ενήλικων αρσενικών ελαφιών Moschus moschiferus, που κατοικούν στα βουνά της Ασίας. Συγκεκριμένα, ο μόσχος παράγεται όταν ο αδένας στο υπογάστριο του αρσενικού ελαφιού αρχίσει να εκκρίνει φερομόνες για να προσελκύσει τα θηλυκά. Για να αποσπαστεί ο αδένας του ελαφιού που περιέχει τον μόσχο, το ζώο θανατώνεται! Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, το Μοσχέλαφο της Σιβηρίας έχει κυνηγηθεί στα όρια της εξαφάνισης και έχουν τεθεί πλέον περιορισμοί στο κυνήγι του ζώου.

Musk αρώματα: Ανακάλυψε τα 8 καλύτερα και τους λόγους που είναι τόσο ιδιαίτερα
Nέα συλλογή πολυτελών αρωμάτων
Luxury Fragrance Collection Estée Lauder. 

Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο, δεν σου ήρθε μια ανάγκη να μυρίσεις λαχταριστό Musk;! Είναι ήδη εδώ για εσένα!

Παρακάτω θα ανακαλύψεις τα 6 καλύτερα Musk αρώματα που ταιριάζουν σε κάθε προσωπικότητα, ηλικία και περίσταση. Ποιος ξέρει… ίσως είναι καιρός να αλλάξεις άρωμα!
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!