Λατρεύω να δοκιμάζω νέες θεραπείες περιποίησης και αντιγήρανσης καθώς αγαπώ να βλέπω τον εαυτό μου αναζωογονημένο στον καθρέφτη. Επιπλέον, ο συνδυασμός προϊόντων περιποίησης και θεραπειών που στοχεύουν στην ενυδάτωση και αντιγήρανση είναι ο πιο εγγυημένος τρόπος για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα αναζωογόνησης της επιδερμίδας μας. Άλλωστε, η καλύτερη αντιγήρανση είναι η πρόληψη και όσο νωρίτερα φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, τόσο πιο φυσικό αποτέλεσμα θα έχουμε μεγαλώνοντας. Θέλω να αισθάνομαι γοητευτική όσο περνούν τα χρόνια και για το πετύχω φροντίζω τον εαυτό μου λίγο πιο εξειδικευμένα κάποιες φορές το χρόνο.

Μια από τις θεραπείες που γίνεται πολύς λόγος τελευταία όσον αφορά στα αντιγηραντικά της αποτελέσματα είναι η PRP ή αλλιώς “Αυτόλογη μεσοθεραπεία με το PRP- πλάσμα του αίματος”. Η θεραπεία υπόσχεται ενυδάτωση εκ των έσω και πρόκληση της φυσικής ανάπλασης των κυττάρων μας, αφού χρησιμοποιούμε το δικό μας πλάσμα από τα αιμοπεταλια μας. Η Kim Kardashian μάλιστα είναι φανατική αυτής της θεραπείας και την κάνει περίπου 4 φορές το χρόνο.

Εννοείται ότι έπρεπε να τη δοκιμάσω. Πριν το ραντεβού μου είχα κάνει εκτεταμένη έρευνα για τη θεραπεία και φυσικά βεβαιώθηκα και από τον γιατρό ότι η PRP ενδείκνυται για τις ανάγκες της επιδερμίδας μου. Κάπου εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι στην πραγματικότητα τρέμω τις ενέσεις αλλά η σκέψη εξανεμίζεται κάθε φορά που βλέπω το αποτέλεσμα μετά από τις θεραπείες, οπότε προσποιούμαι ότι ο φόβος δεν υπάρχει, καταλαβαίνετε.

Πώς ακριβώς λειτουργεί

Το αίμα μας περιέχει πλάσμα, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια, παράγουν απαραίτητες πρωτεΐνες για την ανανέωση των κυττάρων μας. Έτσι, με τη λήψη λίγου αίματος που γίνεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ιατρείο διαχωρίζεται το πλάσμα PRP από το αίμα μας μέσω της φυγοκέντρησης. Το PRP εφαρμὀζεται στην επιδερμίδα μας ενέσιμα όπως περίπου μια μεσοθεραπεία.

Η θεραπεία έχει θεαματικά αποτελέσματα. Για τους περισσότερους αποτελεί μια ιδανική επιλογή ώστε να δοκιμάσουν ένα φυσικό τρόπο βελτίωσης της όψης της επιδερμίδας, αφού το υλικό που εγχύεται προέρχεται 100% από τον οργανισμό μας.

Δοκίμασα PRP και σου λέω την εμπειρία μου
Με τη λήψη λίγου αίματος που γίνεται στο ιατρείο διαχωρίζεται το πλάσμα PRP από το αίμα μας μέσω της φυγοκέντρησης.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και συνεχίζουν να βελτιώνονται τους επόμενους μήνες όσο το πλάσμα συνεχίζει την αναπλαστική του δράση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αυξητικοί παράγοντες που απελευθερώνονται σταδιακά από τα αιμοπετάλια που εγχύονται στο δέρμα, προκαλούν μια κλιμακωτή διέγερση των ινοβλαστών για νεοκολλαγογένεση. Η διαδικασία αυτή διαρκεί 40-60 ημέρες μέχρι να εμφανιστεί το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι ορατά πιο σφριγηλό δέρμα, λαμπερό και πολύ ενυδατωμένο.

Με τις επαναλήψεις, η διάρκεια των αποτελεσμάτων μπορεί να ξεπεράσει και τον ένα χρόνο ενώ έπειτα η επιδερμίδα δεν επιστρέφει στην προηγούμενη της κατάσταση.

Οι σκέψεις μου

Οτιδήποτε μπορεί να ενισχύσει την ενυδάτωση και αναγέννηση της επιδερμίδας μου, με βρίσκει υπέρμαχο. Ειδικά όταν πρόκειται για θεραπείες που το υλικό τους είναι τόσο φυσικό όσο το δικό μας πλάσμα. Αν και γενικά η θεραπεία δεν έχει παρενέργειες, καθώς η επιδερμίδα μου είναι κάπως ευαίσθητη στις βελόνες, φροντίζω πάντα να έχω το επόμενο τριήμερο ελεύθερο από φωτογραφήσεις ή έντονη άσκηση.

Αξίζει;

Ναι. Το πρόσωπο είναι εμφανώς αναζωογονημένο και πιο σφριγηλό, αισθάνομαι δηλαδή μια γενική -ας την πούμε- ανόρθωση σε όλο μου το πρόσωπο, σα να έχει “τραβηχτεί” μόνο του φυσικά όλο προς τα πάνω. Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να γίνονται πιο ορατά κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα. Πάντα λαμβάνω κοπλιμέντα για το πόσο ανανεωμένη και λαμπερή δείχνει η επιδερμίδα μου ενώ πραγματικά η αυτοπεποίθηση που αισθάνομαι όσον αφορά στο δέρμα μου αυξάνεται κατακόρυφα με αυτό που βλέπω στον καθρέφτη κάθε φορά που κάνω PRP.

Δοκίμασα PRP και σου λέω την εμπειρία μου
“Στην πραγματικότητα τρέμω τις ενέσεις αλλά η σκέψη εξανεμίζεται κάθε φορά που βλέπω το αποτέλεσμα μετά από τις θεραπείες”.

Extra tip

Καθώς η θεραπεία είναι ενέσιμη, πριν και μετά την επίσκεψη στο γιατρό καλό θα ήταν η αποφυγή προϊόντων περιποίησης με “σκληρά” συστατικά όπως απολεπιστικά, ρετινόλη και οξέα. Προτίμησε προϊόντα με υαλουρονικό ή κεραμίδια για ενυδάτωση και καταπράυνση.

*Ευχαριστώ τον πλαστικό χειρουργό Μάνο Δημονίτσα για τις αναλυτικές πληροφορίες πριν και μετά τη θεραπεία.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet