Μικροβελονισμός είναι ουσιαστικά η μεσοθεραπεία προσώπου, στην άνεση του σπιτιού σου. Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος διέγερσης του κολλαγόνου που παράγει ο οργανισμός μας με τη βοήθεια ενός Dermaroller. Για αυτό το λόγο εναλλακτικά η μέθοδος ονομάζεται και Dermorolling. Όλα στον μικροβελονισμό βασίζονται σε αυτό το θαυματουργό εργαλείο, το Dermaroller. 

Μικροβελονισμός: Τι είναι το dermaroller;

Πρόκειται ουσιαστικά για μία συσκευή χειρός που στην άκρη της έχει έναν κύλινδρο με πολλές λεπτές ακίδες με βάθος 0,5 – 1,5mm. Πρακτικά τραυματίζουμε ελεγχόμενα το δέρμα, προσπαθώντας να το κάνουμε να παράγει περισσότερη ελαστίνη και κολλαγόνο. Ακόμα, έχει παρατηρηθεί δημιουργία νέων αγγείων που τρέφουν όλες τις στοιβάδες του δέρματος.

Το αποτέλεσμα; Δέρμα πραγματικά λαμπερό, σφριγηλό και απαλό. Επιπλέον τα Dermaroller μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε πριν εφαρμόσουμε την κρέμα ή το σέρουμ μας. Έτσι, εισχωρούν αποτελεσματικότερα τα δραστικά συστατικά τους φτάνοντας τις κατώτερες στιβάδες.

μικροβελονισμός

Αποτελεί ιδανική θεραπεία για: 

· Ουλές ακμής

· Ραγάδες

· Ανανέωση προσώπου

· Κυτταρίτιδα

· Λεπτές ρυτίδες, κυρίως γύρω από τα μάτια

Αν ο μικροβελονισμόςσου ακούγεται λίγο τρομακτικό σαν διαδικασία, ίσως αναθεωρήσεις όταν σου πούμε πως η θεραπεία είναι απολύτως ανεκτή. Επιπλέον, ενώ αρχικά η τεχνική εφαρμοζόταν μόνο στο ιατρείο, πλέον στην αγορά μπορείς να βρεις τις συγκεκριμένες συσκευές που σημαίνει πως αφού ενδείκνυνται για χρήση στο σπίτι, δεν υπάρχει φόβος. Παρόλα ταύτα, αν αισθάνεσαι έντονη ενόχληση μπορείς πρώτα να απλώσεις τοπικά μια αναισθητική κρέμα.

Είναι μία θεραπεία που ενδείκνυται για όλους τους τύπους και δερματικές αποχρώσεις. Είναι κατάλληλη για εφηβικές επιδερμίδες όπως και για πιο ώριμες. Δεν είναι επιθετική θεραπεία και ως εκ τούτου μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε περιοχές όπου άλλες θεραπείες αντιμετωπίζουν περιορισμούς εξαιτίας της λεπτότητας της επιδερμίδας, όπως είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια.

μικροβελονισμός

Πως θα χρησιμοποιήσεις το Dermaroller για αποτελεσματική εφαρμογή Microneedling

1. Πριν ξεκινήσεις την χρήση καθαρίζεις  το δέρμα σου πολύ καλά βάζοντας κρέμα ή ενυδατικό ορό (serum) από φυσικά συστατικά.

2. Αν χρησιμοποιείς το Dermaroller για πρώτη φορά, εφάρμοζε 1-2 φορές την εβδομάδα, πάντα βράδυ 1 ώρα πριν από τον ύπνο.

3. Οι μικροακίδες είναι το ίδιο αποτελεσματικές, χωρίς να ασκείται ιδιαίτερη πίεση κατά την εφαρμογή, στα σημεία που τις χρησιμοποιείς

4. Η πίεση που πρέπει να ασκείται κατά τη χρήση του Dermaroller πρέπει να είναι ελάχιστη! Λόγω του πολύ μικρού μήκους των βελόνων ακόμα και μεγάλη πίεση να ασκηθεί, οι μικροακίδες δε μπορούν να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα.

5. Το τοποθετείς σε κάθε σημείο από 10 φορές πάντα κάθετα ή οριζόντια.

6. Μετά το τέλος κάθε χρήσης βάζουμε αντισηπτικό και το επανατοποθετούμε στην θήκη του.

μικροβελονισμός

Προσοχή: χρειάζεται να ασκείς πάντοτε ΚΑΘΕΤΗ ή ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ προς το δέρμα πίεση. ΠΟΤΕ πλάγια πίεση διότι μπορεί να γρατζουνίσει την επιδερμίδα.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet