Εάν προσπαθείς απεγνωσμένα να μακρύνεις τα μαλλιά σου τότε σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι το κούρεμα βοηθάει στο να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά. Ισχύει όμως, είναι αλήθεια ή μύθος; Μπορεί να σε στεναχωρήσω αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Ο δερματολόγος Dr. Dendy Engelman της Shafer Clinic στη Νέα Υόρκη θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα στο τι είναι αλήθεια και τι όχι όσον αφορά τον υγιή τρόπο να μακρύνουν τα μαλλιά.

κούρεμα

Το κούρεμα βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Όπως είπα και πιο πάνω η απάντηση είναι πως όχι! Σύμφωνα και με τον ειδικό Dr. Dendy Engelman το κούρεμα βοηθάει συνολικά τα μαλλιά στο να είναι πιο δυνατά και υγιή. Το να κόψεις τις νεκρές, κατεστραμμένες άκρες δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην ανάπτυξη των μαλλιών. Αντιθέτως αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η υγεία της κεφαλής και των τριχοθυλακίων.

Παρόλα αυτά, ο λόγος που θεωρούν ότι το κούρεμα βοηθάει τα μαλλιά είναι γιατί τα κάνει πιο ανθεκτικά στο σπάσιμο. Όταν τα μαλλιά σπάνε λιγότερο, τόσο διατηρούνται και περισσότερο. Όταν περιμένεις να κουρευτείς αρκετό καιρό, τα μαλλιά μένουν με ταλαιπωρημένες άκρες με αποτέλεσμα να χρειαστεί την επόμενη φορά να τα κόψεις περισσότερο.

κούρεμα

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύονται τα μαλλιά;

Ό πιο υγιής κύκλος είναι γύρω στις 6 εβδομάδες. Αν θέλεις να διατηρήσεις το μήκος των μαλλιών σου τότε μπορείς να κουρεύεσαι κάθε 3 με 4 μήνες. Αν πάλι θέλεις να τα μακρύνεις τότε το διάστημα μεταξύ 5 με 6 μήνες είναι αυτό που προτείνει και ο Dr. Dendy Engelman. Παρόλα αυτά εάν χρησιμοποιείς θερμαντικά εργαλεία που ταλαιπωρούν τα μαλλιά καλό είναι να επισκεφτείς πιο σύντομα τον hair expert σου.

Επίσης, άλλος ένα σημαντικός παράγοντας είναι τα σαμπουάν και τα conditioner. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς αυτά που είναι ειδικά για το τριχωτό και τις ανάγκες της κεφαλής σου. Η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι το κλειδί για την τόνωση και την ανάπτυξη των μαλλιών. Το μασάζ συγκεκριμένα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που βοηθάει στη σωστή ροή του αίματος στους θύλακες. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να το εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Διάβασε επίσης: 8 ματ κραγιόν μακράς διάρκειας που δε θα σε απογοητεύσουν ποτέ!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet