Μόλις έχεις φτιάξει τα νύχια σου και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως ένα σου έχει σπάσει! Νομίζω πως τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα εκείνη τη στιγμή. Λογικό να γίνεις έξαλλη! Επίσης αυτό που σκεφτόμαστε ευθύς αμέσως είναι πως δεν έχει κάνει καλή δουλειά η τεχνίτρια. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για τα σπασμένα νύχια, που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ!

Εκτός από τα 5 πράγματα που έχω συγκεντρώσει παρακάτω που κάνεις στην καθημερινότητά σου (είτε φτιάχνεις μόνη σου τα νύχια είτε τα κάνεις ημιμόνιμο ή gel) και επηρεάζουν το φλοιό του νυχιού σου, τα ταλαιπωρημένα και σπασμένα νύχια μπορεί να ευθύνονται επίσης στην έλλειψη σιδήρου, στη μυκητίαση, στην ηλικία και στη διαταραχή του θυρεοειδούς.

1. Δεν ενυδατώνεις τα νύχια σου

νύχια
Λάδι για νύχια και πετσάκια με αμύγδαλο, Silcare Cuticle

Όταν δε χρησιμοποιείς nail oil ή κρέμα χεριών, τα νύχια σου δε λαμβάνουν την απαραίτητη ενυδάτωση με αποτέλεσμα να γίνονται ξηρά και πιο εύθραυστα. Καλό είναι να ενυδατώσεις αρκετά συχνά τα νύχια σου 1-2 φορές την εβδομάδα.


2. Χρησιμοποιείς λάθος λίμα

Ορισμένες λίμες είναι αρκετά σκληρές με αποτέλεσμα να προκαλούν σπάσιμο στα νύχια. Καλό είναι να επιλέξεις μία λίμα η οποία είναι απαλή και δε θα τραυματίσει το φλοιό του νυχιού. Συγκεκριμένα μία γυάλινη επαγγελματική λίμα, θα προστατέψει τα νύχια σου, ενώ είναι φιλική προς το περιβάλλον σε σχέση με τις λίμες μίας χρήσης.


3. Τα νύχια σου είναι πολύ μακριά

Μπορεί τα μεγάλα και μακριά νύχια να είναι πιο εντυπωσιακά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και πιο ανθεκτικά. Το αντίθετο θα λέγαμε! Όσο πιο μακριά είναι (είτε είναι φυσικό το νύχι είτε τεχνητό) τόσο πιο εύκολα μπορούν να σπάσουν. Το να κόβεις τα νύχια σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μόνο καλό μπορεί να τους κάνει, κάτι αντίστοιχο που είναι απαραίτητο και για τα μαλλιά σου.


4. Το σχήμα των νυχιών σου είναι επιρρεπές στο σπάσιμο

Και όμως…το σχήμα των νυχιών παίζει σημαντικό ρόλο για την ανθεκτικότητα τους. Προτίμησε oval, αμυγδαλωτά νύχια με στρογγυλές άκρες και όχι τετράγωνα. Τα τετράγωνα και ειδικά τα μακριά με αιχμηρές γωνίες είναι πιο εύκολο να σπάσουν σε σχέση με τα υπόλοιπα σχήματα. Οπότε την επόμενη φορά που θα κλείσεις ραντεβού για τα νύχια σου δώσε λίγη μεγαλύτερη προσοχή στο σχήμα που θα επιλέξεις να κάνεις.


5. Μη χρησιμοποιείς προϊόντα που αφυδατώνουν τα νύχια σου

Η συχνή χρήση καθαριστικών πάνω στα νύχια έχει ως συνέπεια την αφυδάτωση τους. Είναι καλό να επιλέγεις ξεβαφτικά νυχιών χωρίς ακετόνη (που δεν αφυδατώνουν τα νύχια) και στη συνέχεια να τα ενυδατώνεις κάνοντας μασάζ με ένα λαδάκι ή μία κρέμα νυχιών.

Διάβασε επίσης: 7 signature αρώματα για να διαλέξεις το ιδανικό για εσένα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet