Έχουμε όλες ακούσει για το υαλουρονικό. Συνήθως όμως το συναντάμε και το ζητάμε από τον γιατρό για τα χείλη ή τα μάτια. Ωστόσο, η χρήση του υαλουρονικού δεν είναι τόσο περιορισμένη. Η μύτη για παράδειγμα είναι μία περιοχή που μπορεί το HA να προστεθεί για αισθητικούς λόγους, αποφεύγοντας έτσι μία πιο επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία για την βελτίωση του σχήματός της. Το ίδιο και οι ρινοπαρειακές περιοχές.

Και επειδή μάλλον θα έχετε αρκετές απορίες σχετικά, η Πλαστικός Χειρουργός Εύα Τσάκου, μας λύνει όλες τις απορίες.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος ενέσιμη θεραπεία στις ρινοπαρειακές περιοχές;

Δεν υπάρχει ιδανική ηλικία, η θεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζεται πολύ νωρίς να παρέμβουν στην περιοχή αισθητικά με κάποιο υαλουρονικό – το οποίο δρα και προληπτικά για τη γήρανση – και υπάρχουν άνθρωποι που το χρειάζονται σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία.

Πώς καθορίζεται η σωστή ποσότητα υαλουρονικού οξέος για τα χείλη σε κάθε ασθενή;

Αρχίζουμε πάντα δοκιμαστικά με την ελάχιστα δυνατή ποσότητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σύμφωνα με τις ανάγκες και την προσωπική μας αισθητική, αλλά και ό,τι επιθυμεί ο ασθενής.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επιστρέψει κάποιος στις συνήθεις δραστηριότητές του;

Συνήθως επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητές του, απλά καλό είναι εκείνη την ημέρα να μην κάνει έντονη γυμναστική και να αποφύγει τα πολύ θερμά επιθέματα πάνω στο δέρμα. Μετά τη θεραπεία μπορεί να φύγει από το ιατρείο, χωρίς να φαίνεται συνήθως κάτι.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.cai.gr/products/yvoire/

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!