Όλοι ξέρουμε ότι η Βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τον οργανισμό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας. Είτε λοιπόν την παίρνουμε μέσα από τα τρόφιμα, είτε με τη μορφή κάποιου συμπληρώματος είναι το ίδιο ωφέλιμη. Τα τελευταία χρόνια η Βιταμίνη C χρησιμοποιείται πολύ και στο χώρο της ομορφιάς, μέσα σε κρέμες, serum κλπ. για την ενίσχυση του δέρματος! Για να καταλάβεις την ίδια «ζωντάνια» που χαρίζει η Βιταμίνη C στο σώμα μπορεί να τη χαρίσει και στο πρόσωπο.

Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην προστασία της φωτοφθοράς που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ήρθε η ώρα να δούμε πως επηρεάζει η Βιταμίνη C το μυαλό, το σώμα και την υγεία του προσώπου αλλά και ποια προϊόντα υπάρχουν στην αγορά αναλόγως με τις ανάγκες σου!
Εάν θέλεις να μάθεις τα οφέλη της Βιταμίνης C συνέχιζε να διαβάζεις.

Στο μυαλό

Βιταμίνη C

Πολλές μελέτες δείχνουν πως η Βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος θεωρείται ότι διαθέτει Βιταμίνη C περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, γιατί είναι «το κέντρο ελέγχου» που αποτρέπει τη βλάβη στις ελεύθερες ρίζες και τη σύνθεση της γήρανσης στο σώμα. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία των νευρώνων και στη διατήρηση της ακεραιότητας των αιμοφόρων αγγείων που έχει άμεση σχέση με τα σημάδια γήρανσης σε όλο το σώμα.


Σώμα

Βιταμίνη C

Το σώμα δεν παράγει από μόνο του Βιταμίνη C! Επομένως, ο οργανισμός παίρνει τις βιταμίνες μέσα από τις τροφές και τα συμπληρώματα. Είναι σημαντικό να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε σίδηρο, γιατί ενισχύουν την ικανότητα του σώματος να απορροφά και να χρησιμοποιεί τη Βιταμίνη C -ενώ η ίδια Βιταμίνη C βοηθάει στη απορρόφηση του σιδήρου- ενάντια στις ασθένειες και στα σημάδια γήρανσης.


Πρόσωπο – Ομορφιά

Βιταμίνη C

Η Βιταμίνη C είναι απολύτως απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου -κάτι που είναι σπουδαίο νέο για όλους, ειδικά για τους vegans που δεν μπορούν να πάρουν συμπληρώματα κολλαγόνου- στον οργανισμό γιατί βοηθάει και εσωτερικά και τοπικά με απίστευτα αποτελέσματα για το δέρμα. Φωτεινότητα, σύσφιξη και μείωση της όψης των λεπτών γραμμών.

Που θα τη βρεις σε φυσική μορφή:

  • Πορτοκάλι
  • Λεμόνι
  • Φράουλες
  • Πιπεριες
  • Ντομάτα
  • Μπρόκολο
  • Σπανάκι
  • Ανανάς
  • Ακτινίδιο

Key beauty Items:

Διάβασε επίσης: Booster: Γιατί να χρησιμοποιήσεις αυτό το θαυματουργό προϊόν;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet