Ας ξεκινήσουμε με κάποια γνωστά δεδομένα:

– Περίπου το 50 % έως 70% του σώματός μας αποτελείται από νερό. Μέσω του ιδρώτα και άλλων εκκρίσεων, χάνουμε νερό κάθε μέρα, χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αναπληρώνουμε τα επίπεδά του στον οργανισμό μας πίνοντας αρκετά λίτρα νερό.

– Χωρίς άφθονο νερό, τα κύτταρα δεν θα λειτουργήσουν στο μέγιστο που μπορούν– και το δέρμα σου δε θα δείχνει στα καλύτερά του. Όταν είναι αφυδατωμένο, το δέρμα μπορεί να γίνει ξηρό, ευαίσθητο και να ερεθίζεται εύκολα. Το ξηρό δέρμα έχει λιγότερη αντοχή, μικρότερη ανοχή στην ακτινοβολία και είναι πιο επιρρεπές σε ρυτίδες.

-Το νερό βοηθά την κυκλοφορία, την πέψη, την απορρόφηση βασικών συστατικών που λαμβάνουμε μέσω της διατροφής και την απέκκριση. Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό μας και βελτιώνει το πεπτικό μας σύστημα, το οποίο απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα μας.

Γιατί λοιπόν πολλοί ισχυρίζονται πως το πολύ νερό ξηραίνει το δέρμα;

Υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις σχετικά με τα οφέλη του νερού για το δέρμα.

– Ορισμένοι πιστεύουν ότι το πλύσιμο με άφθονο νερό μας αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή.

-Άλλοι θα πουν ότι δεν έχει απολύτως καμία αποδεδειγμένη ένδειξη ότι η επίδραση του νερού στο δέρμα κατα τη διάρκεια του μπάνιου, είναι ευεργετική.

Σε κάθε περίπτωση, η επιδερμίδα είναι ένα όργανο και ακριβώς όπως και κάθε άλλο όργανο, αποτελείται από κύτταρα. Και τα κύτταρα από νερό.

Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί

Ωστόσο, η πλούσια ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στο να διατηρείται η βέλτιστη υγρασία και να μεταφέρονται οι θρεπτικές ουσίες στα κύτταρά μας. Αναπληρώνει τον ιστό του δέρματος και αυξάνει την ελαστικότητα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Το συχνό ντους βοηθάει στην ενυδάτωση! Mύθος ή Αλήθεια;

Και σχετικά με το πλύσιμο του προσώπου με νερό;

Είναι κάτι που κάνουμε χωρίς πραγματικά να το σκεφτόμαστε, ένα τυπικό μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, το νερό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να καθαρίσει το δέρμα.

Δεν είναι σωστό να οδηγούμαστε σε υπερβολική απολέπιση ή υπερβολικό πλύσιμο τους δέρματος, θεωρώντας πως έτσι θα το ενυδατώσουμε παραπάνω.

Αν το δέρμα σου δε δείχνει στα καλύτερά του, είναι φυσιολογικό να θέλεις να του απλώσεις περισσότερα προϊόντα, όμως απλά θα δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα. Περισσότερη ξηρότητα, ερεθισμό και φλεγμονή.

Εxtra Tip:

  • Όταν πλύνεις το πρόσωπο σου, φρόντισε να μην τρίβεις δυνατά με την πετσέτα
  • Μην ξεχνάς την εφαρμογή της κρέμας σου και φρόντισε το πλύσιμο να γίνεται με απαλές, κικλικές κινήσεις 
Το συχνό ντους βοηθάει στην ενυδάτωση! Mύθος ή Αλήθεια;

Darphin Hydraskin
Δροσιστική Μάσκα Ενυδάτωσης σε Μορφή Τζελ
Διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη για 24 ώρες ακόμη και μετά το ξέβγαλμα της μάσκας
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet