Εκτός από τη δίαιτα, η άσκηση είναι μια από τις πιο κοινές στρατηγικές που χρησιμοποιούν όσοι προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά. Καίει θερμίδες και αυτό παίζει βασικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Η γυμναστική σε βοηθά να χάσεις βάρος, όμως έχει συνδεθεί και με πολλά άλλα οφέλη, όπως βελτιωμένη διάθεση, ακόμα και για πιο ισχυρά οστά αλλά και το μειωμένο κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών.

Εμείς ψάξαμε και σου λέμε τις καλύτερες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν στην γρήγορη απώλεια βάρους.

#1 Το περπάτημα

Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους. Είναι βολικός και εύκολος τρόπος αν είσαι αρχάριος. Επίσης, είναι μια άσκηση με χαμηλότερο κίνδυνο, που σημαίνει ότι δεν καταπονεί τις αρθρώσεις σου. Σύμφωνα με το Harvard Health, υπολογίζεται ότι ένα άτομο 70 κιλών καίει περίπου 167 θερμίδες ανά 30 λεπτά περπάτημα με μέτριο ρυθμό 6,4 χλμ. ανα ώρα.

απώλεια βάρους

Είναι εύκολο να εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου. Για να προσθέσεις περισσότερα βήματα στη μέρα σου προσπάθησε να ανεβαίνεις τις σκάλες στη δουλειά ή να πηγαίνεις τον σκύλο σου επιπλέον βόλτες. Για να ξεκινήσεις, στόχευσε να περπατάς για 30 λεπτά 3-4 φορές την εβδομάδα. Μπορεις να αυξήσεις σταδιακά τη διάρκεια ή τη συχνότητα.

#2 Τζόκινγκ ή τρέξιμο

Το τρέξιμο και το jocking είναι εξαιρετικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να χάσεις  βάρος. Αν και φαίνονται παρόμοια, η βασική διαφορά είναι ότι ο ρυθμός τζόκινγκ είναι γενικά μεταξύ 4-6 χλ. ,ενώ ο ρυθμός τρεξίματος είναι μεγαλύτερος από 6 χλ.

Το Harvard Health υπολογίζει ότι ένα άτομο 70 κιλών καίει περίπου 298 θερμίδες ανά 30 λεπτά τζόκινγκ με ρυθμό 5 κλ. ή 372 θερμίδες ανά 30 λεπτά τρεξίματος με ταχύτητα 6 χλ. Επιπλέον, μελέτες έχουν βρει ότι το τζόκινγκ και το τρέξιμο μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του επιβλαβούς σπλαχνικού λίπους, κοινώς γνωστό ως λίπος στην κοιλιά.

απώλεια βάρους

Το τζόκινγκ όσο και το τρέξιμο είναι εξαιρετικές ασκήσεις που μπορούν να γίνουν οπουδήποτε και είναι εύκολο να ενσωματωθούν στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου. Για να ξεκινήσεις, στόχευσε να κάνεις τζόκινγκ για 20-30 λεπτά 3-4 φορές την εβδομάδα.

#3 Ποδήλατο

Η ποδηλασία είναι μια δημοφιλής άσκηση που βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση και μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Αν και η ποδηλασία γίνεται παραδοσιακά σε εξωτερικούς χώρους, πολλά γυμναστήρια και κέντρα έχουν σταθερά ποδήλατα που μπορείς να κάνεις αυτήν την άσκηση.

Το Harvard Health υπολογίζει ότι ένα άτομο 70 κιλών καίει περίπου 260 θερμίδες ανά 30 λεπτά ποδηλασίας με σταθερό ποδήλατο με μέτριο ρυθμό ή 298 θερμίδες ανά 30 λεπτά με ποδήλατο με μέτριο ρυθμό 12–13,9 χλ.

απώλεια βάρους

Όχι μόνο το ποδήλατο είναι εξαιρετικό για την απώλεια βάρους, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ποδηλατούν τακτικά έχουν καλύτερη συνολική φυσική κατάσταση, αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και θανάτου, σε σύγκριση με εκείνους που δεν κάνουν τακτικά ποδήλατο.

#4 Κολύμβηση

Το κολύμπι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να χάσεις εύκολα βάρος και να αποκτήσεις φυσική κατάσταση.

Το Harvard Health υπολογίζει ότι ένα άτομο 70 κιλών καίει περίπου 233 θερμίδες ανά μισή ώρα κολύμβησης. Μια μελέτη 12 εβδομάδων σε 24 μεσήλικες γυναίκες διαπίστωσε ότι η κολύμβηση για 60 λεπτά 3 φορές την εβδομάδα μείωσε σημαντικά το σωματικό λίπος, βελτίωσε την ευελιξία και μείωσε αρκετούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων του αίματος.

απώλεια βάρους

#5 Yoga

Η γιόγκα είναι ένας δημοφιλής τρόπος άσκησης και ανακούφισης από το άγχος. Αν και δεν θεωρείται συνήθως ως άσκηση απώλειας βάρους, καίει αρκετή ποσότητα θερμίδων και προσφέρει πολλά πρόσθετα οφέλη για την υγεία που μπορούν να προωθήσουν την απώλεια βάρους.

απώλεια βάρους

Το Harvard Health υπολογίζει ότι ένα άτομο 70 κιλών καίει περίπου 149 θερμίδες ανά 30 λεπτά άσκησης της γιόγκα. Μια μελέτη 12 εβδομάδων σε 60 γυναίκες με παχυσαρκία διαπίστωσε ότι όσες συμμετείχαν σε δύο συνεδρίες γιόγκα 90 λεπτών την εβδομάδα παρουσίασαν μεγαλύτερες μειώσεις στην περίμετρο της μέσης από αυτές της ομάδας ελέγχου κατά 1,5 ίντσες, κατά μέσο όρο.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!