Το αβοκάντο, αυτό το υπέροχο φρούτο με μία ιστορία πάνω από 10.000 χρόνια ξεκίνησε από το Μεξικό, αφού εκεί καταγράφηκε για πρώτη φορά. Η ονομασία του, ahuacatl είναι αζτεκική και σημαίνει όρχις. Προφανώς λόγω του σχήματός του.

Τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία, είναι γνωστά εδώ και εκατοντάδες χρόνια και σήμερα επιβεβαιώνονται και επιστημονικά.

Σου έχω 3 τρόπους για να φτιάξεις καταπληκτικά σνακ, εμπνευσμένα από 3 χώρες, το Μεξικό, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Μεξικό

Υλικά:

1 ώριμο μέτριο αβοκάντο κομμένο στα δύο

100γρ κιμά μοσχάρι

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. μαύρα φασόλια (κονσέρβα)

Αλάτι και πιπέρι

2 κοφτές κ.σ. τυρί cheddar

1 κ.γ. πράσινη πιπεριά κομμένη

1 κ.γ. κόκκινη πιπεριά κομμένη

4 ντοματίνια κομμένα

2 κλωνάρια κόλιανδρο ψιλοκομμένο

2 κ.γ. γιαούρτι

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις σε μέτρια φωτιά τον κιμά με το κύμινο και την πάπρικα. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά προσθέτεις τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. Αποσύρεις και αφήνεις να κρυώσει λίγο.

Μοιράζεις τον κιμά στα δύο αβοκάντο και προσθέτεις ισόποσα το cheddar, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το γιαούρτι και τον κόλιανδρο.

3 συνταγές με αβοκάντο από το Μεξικό, την Ελλάδα και την Ιταλία

Ελλάδα

Υλικά:

1 ώριμο μέτριο αβοκάντο κομμένο στα δύο

6 ντοματίνια κομμένα

1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

1 κ.σ. πράσινη πιπεριά κομμένη

2 κ.σ. τυρί φέτα ή ανθότυρο

1 κ.σ. δυόσμο

Αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Γεμίζεις τα αβοκάντο ισόποσα με όλα τα υλικά.

3 συνταγές με αβοκάντο από το Μεξικό, την Ελλάδα και την Ιταλία

Ιταλία

Υλικά:

1 ώριμο αβοκάντο κομμένο στα δύο

8 ντοματίνια κομμένα

1 μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια

1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Εκτέλεση:

Γεμίζεις τα αβοκάντο ισόποσα με τα παραπάνω υλικά.

3 συνταγές με αβοκάντο από το Μεξικό, την Ελλάδα και την Ιταλία

TIP

Βάζεις σε ένα βαζάκι 2-3 παξιμαδάκια χαρουπιού χωρίς αλάτι, και επιλέγεις οποιονδήποτε από τους παραπάνω συνδυασμούς να το γεμίσεις. Το κλείνεις και το παίρνεις μαζί σου στο γραφείο! Σε αυτή την περίπτωση, αφαιρείς το κρεμμύδι αν θέλεις. Διατηρείται στο ψυγείο 2-3 ημέρες.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!