Η ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν και μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, όπως είναι οι ορμονικές ανισορροπίες και τα γονίδιά σου, οι αγαπημένες σου τροφές και η διατροφή σου γενικότερα μπορεί επίσης να παίξουν σημαντικό ρόλο στην έξαρσή της. Όπως και το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι θέλουμε να λουζόμαστε στον ήλιο, να διασκεδάζουμε και να απολαμβάνουμε όλα όσα αυτή η εποχή έχει να μας χαρίσει. Τι γίνεται όμως με το δέρμα μας που το καλοκαίρι επιβαρύνεται πολύ;

Καθώς απολαμβάνουμε τον ήλιο το δέρμα μας είναι πιο επιρρεπές σε εξάρσεις και ακμή λόγω διαφόρων παραγόντων όπως ο ιδρώτας, η υγρασία και η κατανάλωση ορισμένων τροφών. Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον καιρό, μπορούμε σίγουρα να ελέγξουμε τι τρώμε. Η διατροφή μας παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της καθαρής, λαμπερής επιδερμίδας, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Εμείς βρήκαμε τις 4 χειρότερες τροφές που πρέπει να προσέχεις για να αποτρέψεις την καλοκαιρινή ακμή και να αποκτήσεις καθαρό, λαμπερό δέρμα.

4 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις για καθαρό δέρμα το καλοκαίρι

1.Junk food και τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Τα σνακ με ζάχαρη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να προκαλέσουν ταχεία αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και αυτό πυροδοτεί την ακμή. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, μια δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μπορεί να μειώσει την ακμή. Τα τρόφιμα που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα φασόλια, τα ρεβύθια, οι φακές η βρώμη, τα καρύδια, η γλυκοπατάτα, η κινόα κ.α.

τροφές

2. Σοκολάτες και γαλακτοκομικά

Το γάλα, ειδικά το αποβουτυρωμένο ή με χαμηλά λιπαρά, μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα ακμής καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Ακόμη και η υπερβολική πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να είναι η αιτία των προβλημάτων ακμής. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι όσο περισσότερη είναι η κατανάλωση σοκολάτας, τόσο περισσότερα προβλήματα ακμής έχουμε λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και της ορμονικής ανισορροπίας.

οι διαφορές της σοκολάτας

3. Δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες

Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ειδικά επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως το άσπρο ψωμί, τα ζυμαρικά και τα σνακ με ζάχαρη, μπορεί να προκαλέσει ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να συμβάλει σε ορμονικές ανισορροπίες και αυξημένη παραγωγή σμήγματος, Το σμήγμα είναι μια λιπαρή ουσία που μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε εξάρσεις ακμής. Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων, οι οποίες είναι συνήθως πλούσιες σε πρωτεΐνες και μη αμυλούχα λαχανικά, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυτό μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υγεία του δέρματος

τροφές

4. Τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Τέλος πρέπει να γνωρίζεις ότι τα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, όπως τα επεξεργασμένα σνακ και τα ζαχαρούχα ποτά, μπορεί να οδηγήσουν στα άκρα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να διαταράξουν το μικροβίωμα του εντέρου. Αυτό μπορεί να συμβάλει σε φλεγμονές και εξάρσεις ακμής. Επίλεξε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως φυλλώδη λαχανικά, φρούτα, όσπρια και ξηρούς καρπούς για να προωθήσεις την υγιή πέψη, να σταθεροποιήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να αποτρέψει την εμφάνιση ακμής.

τροφές

Διάβασε ακόμη: «Γιατί πεινάω συνέχεια;» Ταυτίζεστε; Υπάρχουν 9 λόγοι που θέλεις να τρως διαρκώς

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet