Για να είμαι δίκαιη, όταν μιλάμε για την αυθεντική συνταγή, δεν υπάρχει πραγματικά τέτοιο πράγμα όπως ένα γρήγορο κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο, ακόμη περισσότερο βούτυρο και πολλή υπομονή. Επειδή όμως υπάρχει έλλειψη χρόνου και υπομονής, σου έχω αυτή την υπέροχη συνταγή που γρηγορότερή της δεν υπάρχει. 

Με πολύ λίγο κόπο, θα φτιάξεις αυτόν τον βουτυρένιο, τρυφερό, ελαφρώς τραγανό, αρωματικό και χρυσαφένιο γαλλικό παράδεισο!

Υλικά

800γρ ζύμη σφολιάτας

Πραλίνα 

Φιλέ αμυγδάλου για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

1 αυγό και 1 κ.σ. γάλα χτυπημένα για το άλειμμα

Υλικά για την κρέμα

100 γρ βούτυρο (σε κυβάκια) σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ ζάχαρη άχνη

100 γρ αλεύρι αμυγδάλου

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Κρουασάν με σπιτική κρέμα αμυγδάλου και πραλίνα

Εκτέλεση

Χτυπάς σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτεις το αλεύρι αμυγδάλου χτυπώντας για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα αυγά ένα-ένα. Αφήνεις στην άκρη. 

Ανοίγεις τα φύλλα της ζύμης με προσοχή στον πάγκο εργασίας και κόβεις σε τρίγωνα. Το μέγεθος θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλα θέλεις τα κρουασάν.

Απλώνεις σε κάθε τρίγωνο 1 κ.γ. κρέμα ξεκινώντας από το φαρδύ μέρος και προς το στενό φτάνοντας ως την μέση. Προσθέτεις 1κ.γ. πραλίνα στο καθένα και τυλίγεις από το φαρδύ μέρος προς το στενό φροντίζοντας η μύτη να μείνει από κάτω για να μην ανοίξουν.

Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και τοποθετείς τα κρουασάν. Αλείφεις με το μείγμα αυγό-γάλα, πασπαλίζεις με τον φιλέ αμυγδάλου και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 12-15 λεπτά. Όταν ροδοκοκκινίσουν βγάζεις από τον φούρνο και αφού κρυώσουν πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη. 

Tip: Στο σερβίρισμα, μπορείς να αντικαταστήσεις την ζάχαρη άχνη με λιωμένη σοκολάτα.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!