Έχεις αρκετά λεμόνια που σου περισσεύουν ή μια λεμονιά στον κήπο σου; Είναι απίστευτα εύκολο και γρήγορο να φτιάξεις Limoncello στο σπίτι! Μην ξεχνάς το Limoncello είναι τέλειο αφέψημα αλλά και ιδανικό να το σερβίρεις σε καλεσμένους!

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή κάποιο άλλο αφρώδες κρασί. Πιάσε χαρτί και μολύβι:

Limoncello

Για να γεμίσεις τα τρία μπουκάλια των 375 ml, θα χρειαστείς δύο μπουκάλια Everclear ή βότκα των 750 ml.

Τι θα χρειαστείς

  • 11 λεμόνια
  • 750 ml αλκοόλ ή Everclear
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. νερό

Πως θα το φτιάξεις;

  • Αφαιρείς τις φλούδες από τα λεμόνια με το ειδικό εργαλείο (μόνο την επιφάνεια, όχι το λευκό μέρος γιατί θα πικρίσει το ποτό σου). Κρατάς τα λεμόνια για άλλη χρήση και ρίχνεις τις φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι, χωρητικότητας τουλάχιστον ενός λίτρου.
  •  Προσθέτεις στο βάζο το οινοπνευματώδες ποτό και το αφήνεις σε σκοτεινό μέρος για περίπου 1 εβδομάδα.
Limoncello
  • Μετά τη μια εβδομάδα, λιώνεις τη ζάχαρη σε νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνεις το σιρόπι σου να κρυώσει.
  •  Ανακατεύεις το μείγμα από ξύσμα λεμονιού και αλκοόλ με το σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο και στη συνέχεια το τοποθετείς στο ψυγείο για 1 μέρα.
  •  Αφού σουρώσεις το λιμοντσέλο σου με ψιλό σουρωτήρι, το μεταφέρεις σε μπουκάλι. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες.
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!