Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α το μισό του αμερικανικού ενήλικου πληθυσμού έχει προσπαθήσει να χάσει βάρος τους τελευταίους 12 μήνες. Η απώλεια βάρους είναι αναμφισβήτητα ο Νο. 1 λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι ξεκινούν μια νέα δίαιτα. Με τη βιομηχανία απώλειας βάρους να ανθεί στα 58 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, οι περισσότεροι ενήλικες εκτίθενται συχνά σε δίαιτες με υποσχέσεις γρήγορης και με διάρκεια απώλειας βάρους.

Ωστόσο, ορισμένοι θα υποστήριζαν ότι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους αυτή η βιομηχανία συνεχίζει να αναπτύσσεται είναι επειδή οι τακτικές που χρησιμοποιούνται τόσο συχνά είναι μη βιώσιμες, με τους αγοραστές να προσπαθούν ξανά και ξανά για να χάσουν βάρος. Ακόμα κι αν ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησες μια νέα δίαιτα δεν σχετίζεται με την απώλεια βάρους, σίγουρα έχεις βιώσει τα σκαμπανεβάσματα που έρχονται μαζί με την έναρξη της και έχεις διαπιστώσεις ότι βγήκες κιόλας εκτός πορείας σε μερικές μόλις εβδομάδες. Αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο μπορεί να διορθωθεί μόλις καταλάβεις γιατί μια δίαιτα «αποτυγχάνει» εξαρχής.

δίαιτα

Το #1 λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν ξεκινούν μια νέα δίαιτα

Οι λόγοι για την έναρξη μιας νέας δίαιτας είναι συχνά ποικίλοι και προσωπικοί ανάλογα με τους πόρους, τον χρόνο, τις προτιμήσεις και τις γνώσεις διατροφής. Αλλά υπάρχει ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι ανεξάρτητα από το είδος της διατροφής που επιλέγουν. «Ένα από τα κορυφαία λάθη που βλέπω να κάνουν οι άνθρωποι όταν κάνουν δίαιτα είναι να ακολουθούν τη νοοτροπία «όλα ή τίποτα», λέει η Sarah Anzlovar, M.S., RDN, LDN, διαιτολόγος για μητέρες και ιδιοκτήτρια της Sarah Gold Nutrition., LLC.

Με άλλα λόγια, πολλοί άνθρωποι ξεκινούν μια νέα δίαιτα που δεν προσφέρει ευελιξία όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί. Οι περισσότερες δημοφιλείς δίαιτες γράφονται για τις μάζες χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μοναδικότητα του καθενός. Αναμένεται τα άτομα να συμμορφωθούν με το πρόγραμμα διατροφής και όχι το αντίστροφο. Κι έτσι τελικά, μένεις χωρίς ένα μονοπάτι αυτοδιόρθωσης και επαναφοράς όταν «μπερδεύεις» στη διατροφή ένα γεύμα που δεν είναι στο πρόγραμμα. «Αυτή η νοοτροπία σε οδηγεί συχνά να νιώθεις αποτυχημένος όταν τα πράγματα δεν πάνε τέλεια ή σύμφωνα με το σχέδιο», λέει η Anzlovar. «Μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψετε όλες τις νέες υγιεινές συνήθειες αντί να το αφήσετε πίσω και να συνεχίσετε με το επόμενο γεύμα ή snack». Για να αποφύγεις, λοιπόν, τη νοοτροπία «όλα ή τίποτα», παράλειψε τις δίαιτες που απαιτούν από εσένα να ξεκινήσεις από την αρχή και αντ ‘αυτού επίλεξε ευέλικτα προγράμματα διατροφής που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σου.

Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις ένα τέλειο γεύμα για απώλεια βάρους βήμα προς βήμα.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet