Σε ένα άρθρο για το Psychology Today, ο συγγραφέας και καθηγητής Πρέστον Νι σημείωσε ότι ένας αληθινός ναρκισσιστής μπορεί στην πραγματικότητα να αγαπά τον εαυτό του λιγότερο. ” Ο ναρκισσισμός συχνά ερμηνεύεται στη λαϊκή κουλτούρα ως ένα άτομο που είναι ερωτευμένο με τον εαυτό του. Είναι πιο ακριβές να χαρακτηρίσουμε τον παθολογικό ναρκισσιστή ως κάποιον που είναι ερωτευμένος με μια εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτού του, την οποία προβάλλουν για να αποφύγουν να αισθάνονται (και να θεωρηθεί ως) ο πραγματικός, απαξιωμένος, πληγωμένος εαυτός», είπε ο Νι. Ο Νι συνέχισε σημειώνοντας ότι, «Κατά βάθος, οι περισσότεροι παθολογικοί ναρκισσιστές αισθάνονται σαν το «άσχημο παπάκι», ακόμα κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν».

Και ενώ αυτό μπορεί να μας δώσει μια καλύτερη κατανόηση των ναρκισσιστικών ανθρώπων στη ζωή μας, δεν μας βοηθά απαραίτητα να τους αναγνωρίσουμε. Eδώ είναι 11 διακριτικά σημάδια ότι κάποιος μπορεί να είναι νάρκισσος.

1. Διακόπτουν συνεχώς​

Στον ναρκισσιστή αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του και δεν σας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μια αμφίδρομη συνομιλία

2. Σε λένε τρελό​​

Είναι μια μορφή ψυχολογικής κακοποίησης που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει άγχος και σύγχυση, διαλύοντας την εμπιστοσύνη του άλλου στον εαυτό τους και την ικανότητά τους να διακρίνουν τι είναι πραγματικό και τι είναι καλό για αυτούς.

3. Χάνουν το ενδιαφέρον τους όταν γίνεσαι ειλικρινής​

Ο νάρκισσος θα χάσει συνήθως το ενδιαφέρον του τη στιγμή που θα αρχίσετε να ανοίγεστε για τον εαυτό σας ή θα αρχίσετε να μιλάτε για τα προβλήματά σας.

Διάβασε τα υπόλοιπα σημάδια στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet