Σίγουρα έχεις ακούσει για τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το κολύμπι. Βοηθάει αν πονάς κάπου στο σώμα σου, αν έχεις κάποιον τραυματισμό ή κάποιαν αλλεργία. Αυτό που ίσως δεν γνώριζες είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει και με το άγχος σου! Στην Ελλάδα μάλιστα είμαστε πολύ τυχεροί καθώς το κολύμπι στη φύση είναι αυτό που μπορεί να αναζωογονήσει το σώμα και το πνεύμα σου σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, η ψυχική σου υγεία μπορεί να βελτιωθεί θεαματικά αν πας στη θάλασσα και αρχίσεις να κολυμπάς έστω για 15 λεπτά στην αρχή – κι όσο μπορείς να το αυξάνεις. Το κολύμπι στη θάλασσα εκτός από πολύ καλή σωματική άσκηση έχει κι άλλα πλεονεκτήματα σύμφωνα με την έρευνα. Αρχικά εκτονώνεις την ενέργειά σου, έπειτα μπορεί να έχει πολλά οφέλη για το πώς βλέπεις τον εαυτό σου και το σώμα σου.

κολύμπι

7  οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει το κολύμπι σύμφωνα με την έρευνα:

1.Ενσυνειδητότητα:  είναι αδύνατο να κολυμπάς στη φύση είτε το καλοκαίρι είτε τον χειμώνα και να σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό ακριβώς που κάνεις εκείνη τη στιγμή.

2.Ανακούφιση από τον πόνο:  Το άγχος πολλές φορές μας δημιουργεί σωματικούς πόνους στην ωμοπλάτη, την πλάτη, τον αυχένα. Το νερό βοηθά στο να μειωθεί η φλεγμονή και να χαλαρώσει ο μυς.

3.Κατάθλιψη:  Ένα από τα αντικείμενα της έρευνας ήταν εάν το κολύμπι επιδρά θετικά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ερωτήθηκαν 2.000 άνθρωποι που κολυμπούν στη θάλασσα χειμώνα- καλοκαίρι και το συντριπτικό ποσοστό τους  (82%) απάντησε πως τους έχει βοηθήσει στη διαχείριση της κατάθλιψης και του άγχους.

4.Στρες:  Όταν κολυμπάς -ειδικά σε κρύο νερό- εκπαιδεύεις το σώμα σου να διαχειρίζεται το σοκ και τη δυσφορία μέσω επαναλαμβανόμενων βυθίσεων, έτσι σταδιακά μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις κρίσεις στην καθημερινότητά σου!

5.Κοινότητα: εάν κάνεις την κολύμβηση και χειμερινή συνήθεια, θα δεις ότι υπάρχει μια κοινότητα ατόμων που κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα! Αυτό σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι μόνος, να απολαύσεις τη φιλική ατμόσφαιρα και να αισθανθείς ευφορία. Επίσης, θα σε κάνει να ανυπομονείς για την επόμενη φορά.

κολύμπι

6.Αποκτάς αυτοποίθηση:  Ένας βασικός παράγοντας άγχους πηγάζει από την έλλειψη αυτοπεποίθησης σε σχέση με το σώμα μας. Μετά από ένα διάστημα, σταματά να σε ενδιαφέρει το εάν θα σε κρίνει ο άλλος στη θάλασσα όταν πας για κολύμπι και αισθάνεσαι άνετα και περήφανα μέσα στο σώμα σου!

7.Χαρά:  Σκέψου  τα παιδιά στην παραλία, στο μπάνιο, οπουδήποτε υπάρχει νερό, το λατρεύουν. Το νερό για εκείνα σημαίνει χαρά κάθε φορά. Αυτό μπορεί να ισχύσει και για εμάς, αν απλώς το επιτρέψουμε!

Διάβασε επίσης: Η άσκηση του 1ος λεπτού που θα σε βοηθήσει με το πρωινό σου άγχος

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet