Το καλοκαίρι δεν αρέσει σε όλους. Δεν τα πάνε όλοι καλά με τη ζέστη, τις διακοπές, τις παραλίες, τα ελαφριά ρούχα. Επίσης, πολλοί άνθρωποι βιώνουν άγχος για το σώμα τους- body anxiety…και τα ρούχα που πρέπει να φορούν το καλοκαίρι, δεν βοηθούν!

Αλλάζεις όλη σου την γκαρνταρόμπα και πρέπει να αντιμετωπίσεις τα σορτς, τα μαγιό, τα crop tops, όμως όσο και να μιλάμε για το body positivity στη θεωρία, το να αντιμετωπίσεις το σώμα σου στον καθρέφτη δεν είναι εύκολο… 

H Summer Innanen είναι body positivity coach και εργάζεται με άτομα που αισθάνονται άβολα με την εικόνα τους.  «Αν δυσκολεύεσαι, το καταλαβαίνω. Ξέρω ακριβώς πώς νιώθεις και δεν είσαι μόνος. Αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να διαχειριστούμε το άγχος που νιώθουμε για το σώμα μας το καλοκαίρι, και έχω συγκεντρώσει τις κορυφαίες συμβουλές μου:»

anxiety
.

Ξεφορτώσου το βάρος της γνώμης των άλλων!

Κανείς δεν νοιάζεται για το πως μοιάζει το σώμα σου περισσότερο από εσένα! Πολλοί άνθρωποι έχουν εμμονή με το να σκέφτονται ότι οι άλλοι τους κρίνουν και τους κουτσομπολεύουν. Αυτό, ναι, μπορεί να συμβεί, όχι όμως στο βαθμό που νομίζουμε. Επιπλέον, οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με τις δικές τους ανασφάλειες!

Σταμάτα να αναζητάς δίαιτες και γυμναστικές στο ίντερνετ!

Ο όρος γι’ αυτήν τη συνήθεια είναι body checking, δηλαδή όταν τσεκάρεις συνεχώς στο διαδίκτυο πληροφορίες για το ιδανικό βάρος, για δίαιτες, για ασκήσεις και ουσιαστικά αντιπροσωπεύει εμμονικές ιδέες που μπορεί να έχεις για το σώμα σου.

Σταμάτα τη σύγκριση!

Το άτομο με το οποίο συγκρίνεις τον εαυτό σου έχει διαφορετικό σωματότυπο από εσένα. Όλοι πέφτουμε στη λούμπα της σύγκρισης. Ακόμα κι αν είσαι αδύνατη θα ήθελες να είσαι πιο ψηλή, αν είσαι πιο ψηλή θα ήθελες να είσαι πιο κοντή για να μπορείς να βάλεις άνετα τα τακούνια σου πχ, αν είσαι plus size θα ήθελες να είσαι σαν την Kardashian για παράδειγμα…  Κανείς δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος με το σώμα του και να θυμάσαι ότι το σώμα σου είναι μοναδικό οπότε είναι ανώφελο να μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης.

anxiety

Να θυμάσαι ότι η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας βρίσκεται στο μυαλό μας!

Το πρόβλημα δεν είναι το σώμα σου αλλά το πώς νιώθεις για το σώμα σου. Πολλοί πιστεύουν ακράδαντα ότι το να αλλάξουν το σώμα τους είναι το κλειδί για να νιώσουν καλά με αυτό, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο βάρος μπορεί να έχασες ή πόσο βελτίωσες τις «προβληματικές περιοχές» σου, μπορεί να μην αισθανθείς άνετα γιατί το πρόβλημα είναι στο μυαλό σου. Μόνο όταν αντιμετωπίσεις την νοοτροπία που έχεις γύρω από το σώμα σου, θα δεις πρόοδο!

Διάβασε επίσης: Πόση θετικότητα μας βοηθά (όντως) στην επίτευξη των στόχων μας;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet