Όταν ακούς τον όρο «λιποφοβία», πιθανότατα να σου έρχονται στο μυαλό τα μέτρια αστεία και οι χαρακτηρισμοί για υπέρβαρους ανθρώπους ή εκείνες οι διαφημίσεις που κρατούσαν ένα  δεκάλεπτο και διαφήμιζαν προϊόντα για λιποδιάλυση που μας έδειχναν το «πριν και το μετά». Με λίγα λόγια, μόνο οι αδύνατοι φτάνουν στην ευτυχία. Η λιποφοβία είναι όλα αυτά αλλά και πολλά περισσότερα… 

Εμφανίζεται όταν επιβιβαστεί ένας παχύσαρκος στο αεροπλάνο ή το λεωφορείο και κάποιος πει «Δεν χωράμε!» ή όταν δεν μπορούν να βρουν πουθενά ρούχα που να τους ταιριάζουν.  Και ας είμαστε ειλικρινείς: είναι αποκλεισμένοι από όλους τους μεγάλους οίκους μόδας. Ένας παχύσαρκος τύπος πρέπει να έρθει αντιμέτωπος, let’s say it,  με ρατσιστικά σχόλια σε κάθε στιγμή της ζωής του. Ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα!

Με μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο θα ανακαλύψει κανείς μαρτυρίες ατόμων που δέχτηκαν προσβλητικά, ανοίκεια και αγενή σχόλια για το σώμα τους κατά τη διάρκεια ή πριν από την ερωτική πράξη. Σκέψου την ώρα που πρέπει ουσιαστικά να αισθάνεσαι σέξυ, θελκτικός και ξαναμμένος, να ακούσεις ένα σχόλιο του τύπου: «Θα χρειαστώ καθοδήγηση …εκεί κάτω» και πολλά άλλα, πιο βαριά.

«Οι υπέρβαροι άνθρωποι», σύμφωνα με την μαρτυρία της Helen, «πρέπει να περάσουμε από διάφορες σχέσεις όπου θα μας ταπεινώσουν, θα αισθανθούμε κορεσμένοι με ανθρώπους που ίσως θεωρούν ότι συμβιβάζονται ή θέλουν να ικανοποιήσουν κάποια φετιχιστική φαντασίωση  με τα σώματά μας. Μάλιστα θεωρούν πως θα έπρεπε να αισθανόμαστε κι ευγνωμοσύνη για την προσοχή που λαμβάνουμε ενώ μας κακοποιούν γιατί πιστεύουν ότι είναι δικαίωμά τους να το κάνουν».

Φυσικά αυτός δεν είναι ο κανόνας, αλλά δυστυχώς δεν είναι και η εξαίρεση. Κάποια στιγμή όλοι θα βρούμε μια ικανοποιητική σχέση που θα μας γεμίσει ψυχικά και σεξουαλικά.

Ναι! Η λιποφοβία είναι λουλούδι κομμένο από τον κήπο του μισογυνισμού.

Υπάρχουν ανατριχιαστικές μαρτυρίες που περιγράφουν μια καθημερινότητα οριακά εφιαλτική. Σχόλια που στοχεύουν κατευθείαν στην αυτοεκτίμησή σου και την αγάπη για τον εαυτό σου είτε κατά τη διάρκεια της επαφής είτε μέσω social media.

Ειδικά στις πλατφόρμες γνωριμιών υπάρχουν πολλοί που προσεγγίζουν υπέρβαρα κορίτσια μόνο και μόνο για να μπορέσουν να τα ταπεινώσουν και μάλιστα ερεθίζονται με αυτό. H Mary 31, ανέφερε στο VICE UK πως ένα ζευγάρι της έστειλε στο Tinder το εξής μήνυμα: «Ψάχνουμε ένα χοντρό κορίτσι να περάσει χρόνο μαζί μας. Σου αρέσει το “παιχνίδι” του εξευτελισμού;». Άλλος έκατσε και έγραψε ολόκληρο ποίημα για το πόσο σιχαινόταν και μόνο που την σκεφτόταν. Και μάλιστα, όταν εκείνη αντέδρασε, εκείνος απάντησε «Γιατί είσαι τόσο σοβαρή; Οι παχουλοί άνθρωποι υποτίθεται ότι είναι πρόσχαροι!»…

«Τουλάχιστον θα κάνεις σεξ»

Βασικά κανείς δεν σου κάνει χάρη που θα κάνετε σεξ. Κανείς. Δεν υπάρχει κάποιο μέτρο όπου να υποδεικνύει ποιος «αξίζει» να κάνει σεξ και ποιος όχι, ανεξάρτητα από τα κιλά, το ύψος, την ηλικία κλπ. Όταν ακούω κάποιον να σου λέει «τουλάχιστον θα κάνεις σεξ», δεν ξέρω τι να πρωτοσκεφτώ. Τι συμβαίνει, όμως, όταν τελικά πείθεις τον άλλον ότι όντως έτσι είναι; Η Gaby περιγράφει ακριβώς αυτό, ότι τελικά όντως της έκαναν χάρη που έκανε σεξ:

«Ένας τύπος που μου άρεσε για χρόνια, μου έλεγε ότι είμαι πολύ χοντρή, αλλά θα με αφήσει να του κάνω στοματικό. Ή έκανα ένα one night stand που μου είπε πως θέλει να έρθει από πάνω γιατί θα είναι ‘’πιο ασφαλής’’. Άλλος ήθελε να γυρίσω μπρούμυτα για να μη βλέπει το σώμα και το πρόσωπό μου. Τα αποδέχτηκα όλα αυτά γιατί νόμιζα πως είναι φυσιολογικά».

Το να φτάσει ένα άτομο στο σημείο να τα αποδεχτεί όλα αυτά είναι τραγικό και μπορεί να αποβεί μοιραίο. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση μπορεί  φτάσει μέχρι το βιασμό καθώς το άτομο θεωρεί πως δεν αξίζει κάτι περισσότερο, δεν θα πετύχει την σεξουαλική πραγμάτωση στη ζωή του και μάλιστα μπορεί και να μην καταλάβει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά. «Πως μπορώ να ξεχάσω τον βλάκα που με βίασε και μάλιστα δεν πίστευε πως ήμουν παρθένα, γιατί ήμουν χοντρή και μαύρη κι υποτίθεται πως “τα ήθελα”. Δεν έχω γιατρευτεί πλήρως από το περιστατικό γιατί εκείνη τη στιγμή αισθανόμουν μπερδεμένη, ότι έτσι υποτίθεται πως είναι τα πράγματα, ‘’είμαι χοντρή και άρα τυχερή που κάνω σεξ’’. Ακόμα μου κάνει τρομερή εντύπωση το πώς μπορείς να κάνεις έναν άνθρωπο να αισθανθεί τίποτα».

Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες ιστορίες που περιγράφουν το τι μπορεί να περνάει ο καθένας μας στην καθημερινότητά του. Αξίζουμε όλοι παραπάνω!  Μην αφήσετε κανένα να σας πείσει για το αντίθετο. Η μάχη με τα στερεότυπα δίνεται κάθε μέρα και θα νικήσουμε!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet