Όλοι μας βλέπουμε επαναλαμβανόμενα όνειρα, ή εφιάλτες για χρόνια! Για την ακρίβεια, αυτό συμβαίνει στο 60%-75% των ανθρώπων. Και σίγουρα έχεις ξυπνήσει κι εσύ κι αναρωτιέσαι: «Τώρα αυτό τι να σημαίνει;». Αν σε καθησυχάζει, αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Υπάρχουν πολλά κοινά θέματα που βλέπουμε όλοι μας.

Από τα πρώτα στη λίστα είναι να βλέπεις το σύντροφό σου να σε απατά, πως πεθαίνει κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, να σου πέφτουν τα δόντια, να έχεις την αίσθηση ότι πέφτεις, να εμφανίζεσαι στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο ή στη δουλειά – κάπου δημόσια τέλος πάντων- γυμνός. Αυτού του είδους τα όνειρα μπορεί πραγματικά να σε ταράξουν, ειδικά αν τα βλέπεις συνέχεια.

Η Theresa Cheung, συγγραφέας του The A to Z Dream Dictionary, αναφέρει: «Δεν είναι ασυνήθιστο να έχεις επαναλαμβανόμενα όνειρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικά και πολύτιμα για την προσωπική σας ανάπτυξη και δυνητικά ψυχολογικά θεραπευτικά δώρα από το υποσυνείδητό σας που δεν πρέπει να αγνοήσετε».

Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως, έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι – και ο εγκέφαλός μας συμφωνεί με αυτή την άποψη. Το υποσυνείδητό μας «χρησιμοποιεί» τα επαναλαμβανόμενα όνειρα για να τραβήξει την προσοχή!

 «Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα δεν είναι σημάδι επικείμενης καταστροφής ή κακής ψυχικής υγείας, οπότε αν το όνειρό σας είναι τρομακτικό, μην πανικοβληθείτε. Σκοπός είναι να μας βοηθήσουν να δούμε τη μεγάλη εικόνα που κάποιες φορές αγνοούμε όταν είμαστε ξύπνιοι».

όνειρα

Τι προσπαθεί λοιπόν να σου πει το υποσυνείδητό σου μέσα από τα όνειρά σου σύμφωνα με την ειδικό;

Ελεύθερη πτώση

Η πτώση αναφέρεται πολύ συχνά ως επαναλαμβανόμενο όνειρο. Αν βλέπεις συνέχεια ότι πέφτεις, σκέψου το κατά πόσο έχεις υποστήριξη στην κανονική σου ζωή. Άλλη εξήγηση είναι, ότι μπορεί να αισθάνεσαι απώλεια ελέγχου εξαιτίας μιας αγχωτικής κατάστασης. Ίσως χρειάζεται να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, να σταματήσεις να «τρέχεις» και να ανασυνταχθείς! Δώσε προσοχή στο πώς αισθάνεσαι όταν πέφτεις. Εάν έχεις ένα αίσθημα ικανοποίησης, τότε ίσως πρέπει να δείξεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και το ένστικτό σου.

Πίσω στα θρανία

Βλέπεις στον ύπνο σου ότι γύρισες πίσω στο σχολείο/ Πανεπιστήμιο; Ίσως αντιμετωπίζεις καταστάσεις προκλήσεων και δοκιμών, μάλλον κοινωνικού χαρακτήρα. Υπάρχει άγχος για την απόδοσή σου και θέματα με την ιεραρχία στη δουλειά σου. Μπορεί να πασχίζει να κρύψεις τις ανασφάλειές σου και αυτό να σε αγχώνει (υπάρχει περίπτωση να είσαι γυμνή στο όνειρο- αυτό «φωνάζει» για  ανασφάλειες και φόβο να εκτεθείς), όμως το υποσυνείδητό σου έχει την τάση να σου παρουσιάζει ένα τελείως φαντασιακό και ακραίο σενάριο για να σου υπενθυμίσει ότι λάθη γίνονται, μαθαίνουμε από αυτά και προχωράμε! Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με… αποτυχίες!

Θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου

Είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορεί να δεις στον ύπνο σου. Είναι λογικό να πεταχτείς από το κρεβάτι σου μέσα στον πανικό. Δεν σημαίνουν τίποτα περισσότερο από την αίσθησή σου πως η δυναμική μιας σχέσης αλλάζει. Για παράδειγμα, μπορεί να δεις πως ένας γονέας πεθαίνει ίσως σημαίνει πως πλέον αρχίζεις να φροντίζεις τους γονείς σου κι όχι εκείνοι εσένα. Εννοείται πως το όνειρο μπορεί να είναι και ο φόβος της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου.

όνειρα

Σε απατά ο σύντροφός σου

Σίγουρα έχεις δει τα βίντεο στο Tik Tok όπου ο ένας σύντροφος φτιάχνει τη βαλίτσα του και φεύγει και ο άλλος τρέχει από πίσω του και φωνάζει «Αγάπη μου, που πας;», «Με απάτησες στον ύπνο μου!», είναι η απάντηση. Φυσικά το ότι είδες στο όνειρό σου πως σε απάτησε ο σύντροφός σου, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως το σύμπαν σε προειδοποιεί ότι όντως το έκανε! Αντίθετα, κάτσε και εστίασε στο πώς αισθάνεσαι: έχεις απογοητεύσει τον εαυτό σου με κάποιο τρόπο; Διαλέγεις συνέχεια τις εύκολες λύσεις; Δεν χρησιμοποιείς το μέγιστο των δυνατοτήτων σου σε κάποιον τομέα της ζωής σου; Δεν περνάς αρκετό χρόνο με τον σύντροφό σου; Προτού του πετάξεις κάτι στο κεφάλι του, σκέψου τι από τα παραπάνω μπορεί να σου φταίει.

Σου πέφτουν τα δόντια

Κατά κύριο λόγο αυτό το όνειρο αντιπροσωπεύει την ανασφάλεια που μπορεί να αισθάνεται κάποιος για την εμφάνισή του. Σκέψου: ανησυχείς για το πώς σε βλέπουν οι άλλοι; Όταν πέφτουν τα βρεφικά δόντια αρχίζουμε να μεγαλώνουμε κι ίσως το όνειρο υποδηλώνει τον φόβο της γήρανσης. Τέλος, μπορεί να αντιπροσωπεύει το πόσο αληθινή είσαι στις αξίες σου ή το αίσθημα συμβιβασμού που μπορεί να έχεις εξαιτίας μιας περιόδου που πρέπει να συμβαδίσεις με μια κατάσταση που δεν είναι τόσο συμβατή με αυτό που είσαι.

Διαβάστε επίσης: Βλέπεις τον πρώην σου στον ύπνο σου; Τι σημαίνει;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet