Εάν παρακολουθείς τις αποφάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τότε γνωρίζεις ότι προς το παρόν συνιστά απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες, εάν είσαι εμβολιασμένη και βρεθείς θετική στην COVID-19. Την έκτη ημέρα, εάν το τεστ σου είναι αρνητικό, είναι εντάξει να βγεις από το σπίτι, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες.

Φυσικά, το που θα αφιερώσεις το χρόνο που θα μείνεις στο σπίτι έχει να κάνει με εσένα. Εάν έχεις βρεθεί θετική αλλά δεν έχεις συμπτώματα, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να ασκηθείς ή να συμβαδίσεις με το τυπικό σου πρόγραμμα όσο το δυνατόν γίνεται. Όμως, πριν βιαστείς και απλώσεις το yoga mat σου, διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να παραμείνεις ασφαλής.

Μπορείς να κάνεις γυμναστική αν έχεις COVID-19;

Πρέπει να γυμνάζεσαι ενώ νοσείς με COVID-19;

Η προφανής απάντηση κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε ασθένειας είναι να κάνεις ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις και η νόσηση από COVID-19 δεν αποτελεί εξαίρεση. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγεις την άσκηση εάν έχεις COVID-19, λέει ο Rami Hashish, D.P.T., Ph.D. «Ο χρόνος που θα πρέπει να απέχεις από την προπόνηση θα εξαρτηθεί από το προσωπικό σου ιατρικό ιστορικό και τον αριθμό των συμπτωμάτων που αντιμετωπίζεις», υπογραμμίζει. Προτού ασκηθείς με COVID-19, θα πρέπει να απευθυνθείς στον γιατρό σου, ο οποίος θα γνωρίζει το προσωπικό σου ιατρικό ιστορικό και μπορεί να σου δώσει εξατομικευμένες συμβουλές.

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet