Ο πόνος στην πλάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ψυχοφθόρος και ενοχλητικός, ακόμα και για την ψυχική υγεία και την ποιότητα της ζωής σου. Οι πόνοι στην πλάτη είναι μια δύσκολη υπόθεση, που μπορεί να σου αλλάζει την καθημερινότητα και να μην μπορείς να κάνεις τις δραστηριότητες που έκανες.

Ποια είναι τα πιθανά αίτια που οφείλεται ο πόνος στην πλάτη;

πόνος στην πλάτη

 #1 Στρες

Όταν αγχώνεσαι και έχεις στρες το σώμα σου αντιδρά. Για να το αντιμετωπίσει προσπαθεί να παίρνει περισσότερο οξυγόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη αναπνοή που μπορεί να δημιουργήσει ένταση στην μέση και τους ώμους με σοβαρές πιθανότητες να αρχίσεις να πονάς! Το σώμα σου αντιδρά με αυτόν τον τρόπο επειδή προσπαθεί να προσλάβει όσο το δυνατόν περισσότερο οξυγόνο για να δώσει στους μύες σου επιπλέον αντοχή. Εάν ο πόνος στην πλάτη σου βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή και δεν μπορείς να σκεφτείς έναν πρακτικό λόγο που συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να εξασκηθείς σε ορισμένες τεχνικές διαχείρισης του στρες.

πόνος στην πλάτη

#2 Τραβηγμένοι μύες

Το κάτω μέρος της πλάτης μας έχει συνολικά σαράντα μύες. Οποιοσδήποτε από αυτούς τους μυς μπορεί να πέσει θύμα κόπωσης ή έντασης, που είναι οι δύο πιο συνηθισμένοι λόγοι για να υποφέρεις από τραβηγμένο μυ. Η υπερβολική ή ακατάλληλη χρήση ενός μυ μπορεί να σου προκαλέσει σπασμούς πόνου που θα ανακάμψουν μόνο όταν τον αφήσεις να ξεκουραστεί. Εάν η περιοχή όπου εντοπίζεται ο πόνος στην πλάτη σου είναι πρησμένη ή μελανιασμένη, τότε είναι πιθανό να έχετε τραβήξει έναν μυ. Μπορείς να βάλεις πάγο για να επιταχύνεις την ανάρρωση τού Τα παυσίπονα μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τον πόνο μέχρι να επουλωθεί.

 #3 Στάση του σώματος

Οι σαράντα μύες στην πλάτη σου είναι αυτοί που σου προσφέρουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Ωστόσο, υπάρχουν μύες που φτάνουν μέχρι τη σπονδυλική σου στήλη. Το να σκύβεις  πολύ προς τα εμπρός ή να κάθεσαι σε μια καμπουριασμένη θέση μπορεί να προκαλέσει αρκετή πίεση. Το απλό κόλπο για να μειώσεις αυτόν τον πόνο είναι να έχεις καλή στάση, ειδικά εάν πρέπει να κάθεσαι για πολλές ώρες  στη δουλειά. Τέλος, θα σε βοηθήσει πολύ η χρήση της σωστής καρέκλας και του σωστού γραφείου.

πόνος στην πλάτη

#4 Αρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα και προκαλείται από τη φλεγμονή του ιστού γύρω από τις αρθρώσεις. Τα πιο κοινά μέρη του σώματος που προσβάλλονται από την αρθρίτιδα είναι τα χέρια και η πλάτη. Αυτό συμβαίνει επειδή το πρήξιμο χειροτερεύει όσο περισσότερο χρησιμοποιείς το τραυματισμένο μέρος του σώματος σου. Ένα βασικό σημάδι της αρθρίτιδας στην πλάτη είναι η δυσκαμψία. Ο γιατρός σου μπορεί να σου χορηγήσει ειδικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα για να μειώσει το πρήξιμο στην πλάτη σου και ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να σου δείξει μερικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τον πόνο.

#5 Μετατόπιση μεσοσπονδύλιου δίσκου

Ένας πιθανός παράγοντας είναι επίσης η μετατόπιση του δίσκου. Η σπονδυλική σου στήλη αποτελείται από πολλαπλούς σπονδύλους και οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι σου χρησιμοποιούνται για να τους χωρίσουν. Ωστόσο, εάν ένας από αυτούς τους δίσκους φύγει από τη θέση του θα προκαλέσει ακραίο πόνο στην πλάτη που μπορεί να φτάνει μέχρι το λαιμό και μέχρι τους γοφούς σου. Μια μετατόπιση δίσκου δεν θα επανέλθει από μόνος του, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς χειρουργική επέμβαση ή φυσιοθεραπεία για να διορθώσεις το πρόβλημα.

πόνος στην πλάτη

#6 Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που προσβάλλει κυρίως γυναίκες. Είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του οργανισμού να προσλάβει ασβέστιο, που οδηγεί σε εξασθένηση των οστών. Αυτή η ασθένεια συνήθως αντιμετωπίζεται με φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σου να λάβει περισσότερο ασβέστιο. Ο γιατρός σου είναι αυτός που θα σου πει πως θα αντιμετωπίσεις την οστεοπόρωση. Το να ζεις με πόνο στην πλάτη μπορεί να είναι μια δύσκολη και επίπονη εμπειρία της ζωής σου, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό από τον γιατρό σου.

πόνος στην πλάτη
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet