Τα περισσότερα τα ξέρουμε και τα εφαρμόζουμε όμως μια επανάληψη δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν άσε που μπορεί ένα δύο από αυτά να μην τα γνωρίζεις. Οτιδήποτε και να κάνουμε είναι σημαντικό να μη θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Μετά το sex εάν δεν ακολουθήσεις τα παρακάτω υπάρχει κίνδυνος ξηρασίας της περιοχής μέχρι και μυκητίασης- μακριά από μας. Πιστεύω όλες μας θέλουμε να τα αποφύγουμε αυτά οπότε όσο κι αν βαριέσαι, όσο κι αν θες να κοιμηθείς ή να φύγεις μην ξεχάσεις να κάνεις πρώτα αυτά τα βήματα.

sex

Πλένουμε τις ευαίσθητες περιοχές με σαπούνι και νερό

Κατά το sex μεταφέρονται από τον έναν σύντροφο στον άλλο αρκετά βακτήρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις. Ο τοπικός καθαρισμός με σαπούνι και ζεστό νερό συστήνεται λοιπόν μετά την επαφή. Το σαπούνι δεν πρέπει να περιέχει αρώματα, ώστε να αποφευχθούν αλλεργίες και ερεθισμοί. Δεν απαιτείται καθαρισμός του κόλπου εσωτερικά, αφού διαθέτει το δικό του εγγενές «σύστημα καθαρισμού».

Πήγαινε τουαλέτα

Κατά τη διάρκεια του sex βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στην ουρήθρα σου, τον σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα έξω από το σώμα σου. Αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μόλυνσης. Όταν ουρείς, απομακρύνεις αυτά τα βακτήρια. Μετά το sex λοιπόν, καλό θα ήταν να πας τουαλέτα και εσύ και ο σύντροφός σου.

Πιες νεράκι

Στο sex χάνουμε υγρά- όλοι το ξέρουν αυτό! Το να πιεις νερό σε αυτή την περίπτωση προσφέρει δύο καλά: από τη μία αναπληρώνεις την ενυδάτωση που έχασε το σώμα σου και από την άλλη ο οργανισμός σου παράγει περισσότερα ούρα που σημαίνει πως θα «καθαρίσεις» πιο αποτελεσματικά.

Λαδάκι

Όταν πας στο σπίτι σου να έχεις πάντα ένα αιθέριο έλαιο από το φαρμακείο (ιδανικό το tea tree oil) να βάλεις μια μικρή ποσότητα εξωτερικά του κόλπου σου. Θα κρατήσει την περιοχή ενυδατωμένη και θα αποκαταστήσει την ελαστικότητά της.  

sex
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet