Όταν ξεκινάς την καριέρα σου όλοι έχουν κι από μία συμβουλή. Τι να κάνεις, τι να μην κάνεις, πώς να φέρεσαι κλπ. Και φυσικά είναι καλό να ακούς τις συμβουλές κάποιου μεγαλύτερου και πιο έμπειρου από εσένα. Όλοι λοιπόν σου λένε να είσαι ανοιχτός σε συμβουλές και να ακούς πράγματα που μπορεί να σε εμπνεύσουν. Αυτό όμως που δεν σου λέει κανείς ή έστω δεν ακούς συχνά είναι ποιες συμβουλές είναι οκ και να αγνοήσεις!

Ακολουθούν 4 συμβουλές που ειλικρινά καλύτερα να μην ακολουθήσεις!

#1 Να είσαι ο εαυτός σου!

Ίσως είναι από τις χειρότερες συμβουλές που μπορεί να σου δώσει κάποιος. Ειδικότερα στις συνεντεύξεις, αυτοί που θέλουν να σε προσλάβουν δεν θέλουν να σε δουν όπως είσαι στην καθημερινότητά σου- κάθε άλλο. Θέλουν να δουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Πρέπει να έχεις καλή συμπεριφορά, να πεις κατά βάση αυτά που θέλουν να ακούσουν ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που έχεις ακριβώς στο μυαλό σου. Η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων και ορίων, η αυτοσυγκράτηση και ο αυτοέλεγχος είναι στοιχεία που θα σε βοηθήσουν στην επαγγελματική σου εξέλιξη.

συμβουλές

#2 Άσε τις επιτυχίες σου να μιλήσουν από μόνες τους

Μεγάλο όχι. Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα χρειαζόταν να προμοτάρεις τον εαυτό σου και η αναγνώριση θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς. Δυστυχώς όμως, δεν ζούμε σε έναν τέτοιο κόσμο! Έτσι, πρέπει να αναφέρεις καθετί που έχεις προσφέρει στην εταιρία. Γι’ αυτό κάνε μια λίστα και κατά προτίμηση σε χρονολογική σειρά. Στην εργασία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι διασυνδέσεις και η εντύπωση που έχουν οι υπόλοιποι για εσένα, ενώ έρευνες δείχνουν πως υπερισχύουν του ταλέντου και των δυνατοτήτων.

#3 Επικεντρώσου στις δυνάμεις σου!

Δεν είσαι ο HULK! Ο κόσμος αρέσκεται να δίνει αυτή τη συμβουλή γιατί κανείς δεν θέλει να σου πει πως πρέπει να αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου. Δεν είναι ανάγκη να λες ότι τα ξέρεις όλα ή να αναλαμβάνεις projects τα οποία δεν έχεις ιδέα πως να φέρεις εις πέρας! Προτίμησε να πεις “Δεν μπορώ/Δεν ξέρω” και ας δυσαρεστήσεις κάποιον ανώτερο εκείνη τη στιγμή. Αργότερα θα το εκτιμήσει που προτίμησες να μην τον κρεμάσεις!

συμβουλές

#4 Ακολούθησε το πάθος σου!

Ενώ σε γενικές γραμμές το ζητούμενο είναι να κάνεις κάτι που σου αρέσει, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό! Τι σημαίνει αυτό; Πως το πάθος σου πρέπει να συμβαδίζει και με την αγορά εργασίας, τη ζήτηση, τα ταλέντα και βεβαίως τις βιοποριστικές σου ανάγκες. Επίσης, τα πάθη μπορεί να αλλάζουν συνεχώς: τη μία μπορεί να έχεις πάθος με τη φωτογραφία και την άλλη με την κηπουρική! Δεν μπορείς να αλλάζεις καριέρα κάθε χρόνο! Το πάθος συμβαδίζει περισσότερο με το χόμπι. Στην εργασία από την άλλη θα χρειαστεί στη ζωή σου να κάνεις και συμβιβασμούς!

Διάβασε επίσης: Πώς το ντύσιμο επηρεάζει την καριέρα σου;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet