Ξεκινάς σε μια δουλειά και πατάς λίγο στα χαμένα. Είναι φυσιολογικό. Αναρωτιέσαι αν τα πηγαίνεις καλά, αν πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω ή αν πρέπει να μην υπερβάλεις. Σιγά- σιγά με τον καιρό αρχίζεις και βρίσκεις τα πατήματά σου και ίσως στην αρχή να δέχεσαι και τα συγχαρητήρια των συναδέλφων σου.

Με τον καιρό θα παρατηρήσεις πως τα μπράβο αρχίζουν να μειώνονται και έχει περάσει καιρός από τότε που κάποιος επιβεβαίωσε την καλή δουλειά σου. Είναι λογικό να αρχίσεις να αναρωτιέσαι εάν κάνεις κάτι λάθος. Μην ανησυχείς δεν είσαι η μόνη που το παθαίνεις.

Πρέπει να καταλάβεις ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο θα μειώνονται τα θετικά σχόλια για την ποιότητα της δουλειάς σου κυρίως γιατί δεν θα χρειάζονται πλέον. Μπορεί να μη σου λένε μπράβο αλλά υπάρχουν κάποια σημάδια με τα οποία το αφεντικό και οι συνάδελφοί σου σού δείχνουν ότι τα πας καλά στη δουλειά.

δουλειά

Σου κάνουν περισσότερο εποικοδομητικό coaching

Όταν κάποιος αφιερώνει χρόνο να σου μάθει ή να σε διορθώσει σε ένα-δυο πράγματα μπορεί στην αρχή να σου φανεί ως αρνητικό, όμως στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Η κριτική που δέχεσαι δεν είναι κακή. Το αφεντικό σου θέλει να σου δώσει συμβουλές, τεχνικές και εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ακόμα καλύτερα αυτό που ήδη κάνεις. Έδειξες πόσο καλή δουλειά κάνεις και ήρθε η ώρα να σε βοηθήσει να προχωρήσεις ακόμα πιο μπροστά.

Οπότε μη σκέφτεσαι πως η κριτική γίνεται για κακό. Μπορεί να συμβαίνει γιατί έχεις ξεπεράσεις τις προσδοκίες που είχαν για σένα και θέλουν τώρα να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς περισσότερο.

Σε ρωτούν πράγματα και η γνώμη σου μετράει

Εάν κάποιος συνάδελφός σου έρχεται σε εσένα για ερωτήσεις ή συμβουλές πάνω στη δουλειά σημαίνει ότι σε εμπιστεύονται και εκτιμούν τη γνώμη σου. Με λίγα λόγια κάνει κάτι καλό! Δείχνεις πως ξέρεις το αντικείμενό σου, πως έχεις ταλέντο και σωστό ένστικτο.

δουλειά

Το αφεντικό σου στηρίζεται πάνω σου

Όταν το αφεντικό σου σε ρωτάει «Μπορείς να αναλάβεις το τάδε για εμένα;» σημαίνει πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση εμπιστεύεται εσένα. Έχει αρχίσει να σου αναθέτει ευθύνες γιατί ξέρει πως μπορείς να ανταπεξέλθεις. Μπορεί να μη σου λέει μπράβο όμως δεν είσαι παιδί να χρειάζεσαι συνεχή επιβράβευση. Η εμπιστοσύνη είναι η επιβράβευση των ενηλίκων.

Αντί λοιπόν να σε πιάνει άγχος με το τι σκέφτεται το αφεντικό και οι συνάδελφοί σου για εσένα, δώσε προσοχή σε αυτά τα σημάδια. Σίγουρα θα καταλάβεις ότι κάνεις καλή δουλειά και πως σε έχουν αφήσει στην ησυχία σου γιατί σε εμπιστεύονται!

Διάβασε ακόμα: Αισθάνεσαι ότι έχεις βαλτώσει στη δουλειά; Σου έχουμε τη λύση

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet