Το να βγαίνεις ραντεβού με έναν διαζευγμένο έχει τα θέματά του. Μπορεί να μην έχει καμία απολύτως διαφορά με κάποιον που δεν έχει στο βιογραφικό του ένα γάμο, αλλά μπορεί και να είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Πριν κολλήσεις για τα καλά λοιπόν, ψάξε, αναρωτήσου και ξεκαθάρισε τα παρακάτω:

διαζευγμένο

#1 Αξίζει πραγματικά τον κόπο;

Αν δεν είναι ο άντρας των ονείρων σου, ίσως σε περιμένουν πολύ πιο εύκολες σχέσεις εκεί έξω. Πριν μπεις πολύ βαθιά στη σχέση λοιπόν, και η απομάκρυνση δεν θα είναι τόσο εύκολη ιστορία, ξεκαθάρισε τα συναισθήματά σου.

#2 Είναι αλήθεια χωρισμένος;

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα και ανησυχίες που θα έχεις. Θα στο ρωτήσουν οι φίλοι σου και θα περνάει σίγουρα από το μυαλό της μαμάς σου. Κι αν λέει ψέματα; Πως θα είσαι σίγουρη ότι έχουν υπογράψει το διαζύγιό τους ή ότι δεν διανύουν μια δοκιμαστική περίοδο; Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το μάθεις. Να τον ρωτήσεις.

#3 Πότε χώρισε;

Το πού βρίσκεται στον χωρισμό του (και κατά συνέπεια στο στάδιο «θεραπείας») θα εξαρτηθεί πιθανότατα από το πότε χώρισε. Ο χρόνος θεραπεύει και επομένως όσο περισσότερος έχει περάσει, τόσο το καλύτερο.

Θα έχει πολλά στο μυαλό του αν ο χωρισμός είναι πολύ πρόσφατος. Επίσης, όσο περισσότερος χρόνος έχει περάσει τόσο πιο πιθανό θα είναι να μιλάμε για οριστικό χωρισμό παρά για δοκιμαστική περίοδο.

διαζευγμένο

#4 Γιατί χώρισε;

Γιατί πήρε διαζύγιο; Τι προβλήματα είχε ο γάμος; Πώς συνέβαλε σε αυτά; Και πώς προσπάθησε να επιδιορθώσει τα προβλήματα του γάμου τους; Μπορεί να μοιάζουν πολύ προσωπικές ερωτήσεις, αλλά πρέπει να ξέρεις, καθώς οι απαντήσεις του θα δώσουν καλύτερη εικόνα για το πόσο επεισοδιακός ήταν ο χωρισμός τους και τι τύπος άντρα είναι.

Εάν ο γάμος του διαλύθηκε λόγω απιστίας του, ε δεν είναι καλά νέα. Αν πάλι δεν προσπάθησε αρκετά για να τον κάνει να λειτουργήσει, τότε πάλι δεν είναι καλό σημάδι.

Εάν η γυναίκα του ήταν αντίθετη στο χωρισμό, ίσως να μην το αφήσει να περάσει έτσι.

Αν τελείωσε ο γάμος και εκείνος δεν το ήθελε, τότε είναι πολύ πιθανό να κουβαλάει τη σχέση ακόμα μαζί του. Όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζεις.

#5 Έχει παιδιά;

Τα παιδιά αναμφίβολα περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Εάν βγαίνεις με χωρισμένο πατέρα, τότε πρέπει να αποδεχτείς ότι:

  • Τα παιδιά του θα είναι πάντα πρώτα στη ζωή του
  • Η πρώην του θα παίζει πάντα στο πλάνο

Αυτό δεν είναι εύκολο να το καταπιείς, αλλά πρέπει γιατί είναι η αλήθεια.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα μιας σχέσης με διαζευγμένο

#6  Η υπομονή σου μπορεί να δοκιμαστεί

Θα υπάρξουν πολλά πράγματα – άλλοτε μεγάλα και άλλοτε μικρά – που μπορούν να δοκιμάσουν την υπομονή σου. Θα χρειαστεί να είσαι υπομονετική με την ταχύτητα που αναπτύσσετε τη σχέση, για τα υπολειπόμενα συναισθήματά του και για το χρονικό πλαίσιο του διαζυγίου.

Θα εμφανιστούν πράγματα που δεν τα σκέφτηκες ποτέ. Μπορεί η πρώην του για παράδειγμα να χρειαστεί τη βοήθειά του σε κάτι κι εκείνος να θέλει να την προσφέρει. Πως θα διαχειριστείς το καθήκον φροντίδας του προς εκείνη;

#7  Μπορεί να ζηλέψεις

Το χαρτί του διαζυγίου μπορεί να είναι απλώς ένα χαρτί. Ό,τι κι αν σου πει για τα συναισθήματά του απέναντί της, δεν θα είναι ποτέ ξεκάθαρο. Μπορεί να μην είναι η προτεραιότητά του, αλλά είναι ακόμα στη ζωή του, μπορεί να χρειαστεί να περάσει χρόνο μαζί της για κάποιο θέμα. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια στη σχέση σας.

διαζευγμένο

#8 Μπορεί να μην είναι έτοιμος για σοβαρή δέσμευση

Τι θέλεις από αυτόν τον τύπο; Είστε και οι δύο χαρούμενοι με αυτή τη σχέση; Τι ψάχνει ο καθένας; Μήπως εσύ είσαι έτοιμη για γάμο και παιδιά; Εκείνος σε τι φάση βρίσκεται; Μην ξεχάσεις ποτέ ότι μόλις βγήκε από έναν γάμο. Χρειάζεται χρόνος για να θεραπευτεί και να προχωρήσει πλήρως. Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι θα είναι έτοιμος να ξαναμπεί σε κάτι σοβαρό αμέσως.

#9 Η ζωή του μπορεί να μην έχει καμία σταθερότητα

Δεν υπάρχει περίπτωση μετά από ένα διαζύγιο να είναι όλα στρωμένα στη ζωή του. Η αστάθεια μπορεί να εμφανιστεί με πρακτικούς ή οικονομικούς τρόπους. Μπορεί επίσης να είναι μια συναισθηματικά ασταθής περίοδος. Αυτό μπορείς να το σηκώσεις;

#10 Οι άλλοι μπορεί να σε κρίνουν

Σίγουρα θα υπάρξουν άνθρωποι στη ζωή σου που θα σε κριτικάρουν. Και σίγουρα θα υπάρχουν και εκείνοι που θα τον βλέπουν καχύποπτα. Όσο ανοιχτόμυαλο κύκλο κι αν έχεις να είσαι έτοιμη να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και εκείνον. Και να θυμάσαι, απλώς σε αγαπούν και σε νοιάζονται. Μην βιαστείς να τους κατηγορήσεις κι εσύ.

διαζευγμένο

#11 Θα μπορούσε να θέλει ελεύθερη σχέση

Αν είναι πρόσφατα χωρισμένος, μπορεί να απολαμβάνει τη νέα του ελευθερία. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος διαζευγμένος να μην θέλει για λίγο να γυρίσει και να μυρίσει… Είσαι εντάξει με αυτό;

#12 Μπορεί να κουβαλάει πολλές συναισθηματικές αποσκευές

Ένας σημαντικός βασικός κανόνας όταν βγαίνεις με έναν διαζευγμένο είναι να θυμάσαι ότι δεν είσαι ο ψυχαναλυτής του. Σίγουρα θα χρειαστεί να τον ακούς κατά καιρούς, αλλά μην κάνεις το δικό του πρόβλημα δικό σου. Αυτός πρέπει να ξεπακετάρει και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όχι εσύ.

Οι καλύτερες συμβουλές για να κυλήσει η σχέση καλύτερα:

  1. Μην προσπαθήσεις να το παίξεις ψύχραιμη
  2. Εάν υπάρχει κάτι για το οποίο έχεις  αμφιβολίες, ρώτησε
  3. Αν χρειάζεσαι διευκρινίσεις, ρώτησε
  4. Μην αγνοείτε τις κόκκινες σημαίες
  5. Εάν το ένστικτό σου σου λέει κάτι, άκουσέ το
  6. Ένα βήμα τη φορά
  7. Να είσαι ξεκάθαρη για το τι θέλεις από αυτόν
  8. Βάλε τα όριά σου

Διάβασε ακόμη: 8 πράγματα που ένας χειριστικός σύντροφος κάνει σε μια σχέση  

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!