Είναι λάθος να φλερτάρεις με άλλους ανθρώπους; Πρέπει να συμφωνήσετε για τα κόμματα; Και είναι όλα σχετικά με το σεξ; Οι θεραπευτές εξετάζουν τις αλήθειες και τους μύθους των σχέσεων. Οι ειδικοί απαντούν στον Guardian

Δεν γυρίζουν τα πάντα γύρω από το σεξ (Αλήθεια)

«Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση είναι ένα σημαντικό μέρος μιας καλής σχέσης», λέει η Susanna Abse, ψυχαναλυτική θεραπεύτρια και συγγραφέας του “Tell Me the Truth About Love: 13 Tales from Couple Therapy”. «Αν και το σεξ μπορεί να μην είναι το πιο σημαντικό πράγμα, είναι σίγουρα ένας δείκτης χημείας και έχει σημασία – ειδικά στην αρχή. Επίσης, αν κάνεις κακό σεξ με κάποιον στην αρχή, γιατί θα ήθελες να συνεχίσεις;».

Ο σύντροφός σας πρέπει να ξέρει τι νιώθετε/χρειάζεστε (Μύθος)

Αυτός είναι ένας από εκείνους τους μύθους που μας έχουν πουλήσει τα ρομαντικά παραμύθια. Όσο κοντά κι αν είστε με κάποιον, λέει η Joanna Harrison, δικηγόρος διαζυγίων που έγινε θεραπεύτρια ζευγαριών και συγγραφέας του “Five Arguments All Couples (Need to) Have”. δεν θα μπορέσετε ποτέ να τον μαντέψετε για τα πάντα. «Και γιατί το θέλεις; Αυτό θα ήταν βαρετό. Επίσης, οι άνθρωποι αλλάζουν. όλοι εξελισσόμαστε». Αυτό που έχει σημασία είναι να μοιράζεστε ο καθένας αυτό που νιώθετε, να ακούτε ο ένας τον άλλον και να προσπαθείτε να δείτε τα πράγματα από τη σκοπιά του συντρόφου σας.

Καμία σχέση δεν μπορεί να αντέξει την απιστία (Μύθος)

Μπορείτε να προχωρήσετε μετά από ένα τέτοιο συμβάν – με την προϋπόθεση ότι θα σας ζητησούν συγγνώμη, και θα υπάρξει συγχώρεση.

Μια σχέση είναι πιο δυνατή αν μοιράζεστε ένα κρεβάτι (Μύθος)

Το σημαντικό δεν είναι αν μοιράζεστε ένα κρεβάτι – αλλά να ξέρετε το λόγο για τον οποίο δεν το κάνετε.

Ποτέ μην πηγαίνετε για ύπνο μαλωμένοι (Μύθος) 

Δεν πρόκειται να λύσετε τίποτα απόψε. Πηγαίνετε για ύπνο και το επόμενο πρωί πιείτε ένα καφέ μαζί και συζητήστε το.

Είναι λάθος να φλερτάρεις με άλλους ανθρώπους (Αλήθεια)

Αν ο σύντροφός σας μπορούσε να σας ακούσει και ο τρόπος που μιλάτε θα τον αναστατώσει, δεν είναι εντάξει.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν (Μύθος)

Η θεραπεία γίνεται για να κατανοήσουμε γιατί συμπεριφερόμαστε όπως συμπεριφερόμαστε και να λαμβάνουμε συνειδητές αποφάσεις να αλλάξουμε τα πράγματα προκειμένου να τα βρούμε με κάποιον που μας ενδιαφέρει.

Διάβασε περισσότερους μύθους και αλήθειες στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet