Μπορεί τον τελευταίο καιρό να σε έχει πιάσει κάτι και να μην έχεις ιδιαίτερη όρεξη να κάνεις σεξ. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι έχεις όρεξη αλλά να μην θες να σε αγγίζει κανένας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να αισθάνεσαι έτσι και αυτό να σε ανησυχεί. Μην σε αγχώνει κι αναρωτιέσαι «Τι στο καλό συμβαίνει με εμένα» καθώς να σε ενημερώσω πως το παθαίνουν πολλές γυναίκες πολύ συχνά! Οι λόγοι είναι αρκετοί για αυτό διαλέξαμε τους βασικούς.

σεξ

#1 Αντισυλληπτικά

Οι παρενέργειες διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα και είναι αποτέλεσμα και των ορμονών σου. Εάν η λίμπιντό σου έχει πιάσει τα τάρταρα από τότε που ξεκίνησες το χάπι τότε πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου καθώς περνάς διαταραχή σεξουαλικότητάς και ναι, μπορεί να ακούγεται τρομακτικό όμως ξεπερνιέται εύκολα.

#2 Έχεις κακή εικόνα για το σώμα σου

Είναι η περίοδος που μπορεί να σε έχουν πιάσει οι ανάποδές σου και να σε βλέπεις κάπως περίεργα. Το καταλαβαίνουμε καθώς όλες μας περνάμε περιόδους που δεν μας αρέσει το σώμα μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμβαίνει το εξής: ενώ μπορεί να θες να κάνεις σεξ, επειδή ντρέπεσαι, τελικά φτάσεις στο σημείο να αυθυποβάλλεις στον εαυτό σου ότι δεν θέλεις να προχωρήσεις. Με τίποτα όμως αυτό δεν πρέπει να σε οδηγήσει να αποφεύγεις να κάνεις σεξ. Μπορείς να ζητήσεις από το σύντροφό σου να σου πει πως σε βλέπει! Για να θέλεις να κάνει σεξ μαζί σου, σημαίνει ότι του αρέσεις, σωστά;

#3 Άγχος

Παντού κολλάει το άγχος. Δεν μπορείς να σηκωθείς; Άγχος! Δεν θες να βγεις; Άγχος! Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις κανονικά με τους ανθρώπους; Άγχος! Δεν θες να κάνεις σεξ; Πάλι άγχος! Γενικότερα το άγχος μας εμποδίζει από το να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να κάνουμε το οτιδήποτε άλλο εκτός από overthinking. Προσπάθησε να κάνεις ένα αφρόλουτρο και να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Κάνε scrub, μάσκα ομορφιάς κι οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις ωραία και σέξυ. Δεν είναι εύκολο αλλά αξίζει να προσπαθήσεις!

σεξ

#4 Βαρέθηκες μέσα στη σχέση

Το να κάνεις σεξ με τον ίδιο άνθρωπο μπορεί να σε κάνει να βαρεθείς. Δε σημαίνει ότι θα βαρεθείς τον άνθρωπο αλλά η ρουτίνα μπορεί να σε οδηγήσει να βαρεθείς να κάνεις σεξ με το σύντροφό σου. Ίσως οι διακοπές να βοηθήσουν και τους δύο να ξεμπλοκάρετε και να ανανεώσετε λίγο τη σχέση σας. Για σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να κάνετε τη σεξουαλική σας ζωή λίγο πιο πικάντικη… Σίγουρα φαντάζεστε τους τρόπους!

#5 Χάλια ύπνος

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας όχι μόνο για τη σεξουαλική σου διάθεση αλλά για τη διάθεσή σου γενικότερα. Εάν τον τελευταίο καιρό δεν κάνεις καλό ύπνο προσπάθησε να εντοπίσεις τον λόγο. Είναι εξαιτίας του άγχους (χρειάζεται προσπάθεια για να λυθεί) ή επειδή χαζεύεις TikToks μέχρι τις 2 το ξημέρωμα (λύνεται σήμερα κιόλας). Το πρωινό σεξ μπορεί να επαναφέρει τη λίμπιντό σου και σίγουρα αυτό που θα σου λύσει το πρόβλημα είναι να βάλεις κάποιους κανόνες για το ωράριο του ύπνου σου. Για παράδειγμα να ορίσεις μια ώρα που θα ξαπλώνεις και θεωρείς πως θα σε καλύπτει.

σεξ

#6 Κατάθλιψη

Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με την κατάθλιψη όπου το βασικό και κύριο χαρακτηριστικό της είναι πως δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα. Η κατάθλιψη σε κάνει να έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση, να χάνεις γενικά την όρεξή σου, να αισθάνεσαι πως δεν αξίζεις κάτι παραπάνω. Εάν δε παίρνεις αντικαταθλιπτικά μπορεί να είναι μια παρενέργεια που μπορείς και πρέπει να επικοινωνήσεις στο γιατρό σου.

Διαβάστε ακόμα: Mένετε μαζί όμως, κάτι δεν πάει καλά. Μήπως είναι η συνήθεια που σε κρατάει;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet