Η απιστία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παλεύεις με τον εγωισμό σου και την προδοσία. Εάν μάθεις ότι ο σύντροφός σου σε απάτησε νιώθεις πως είσαι στα χαμένα και δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις. Η απιστία και η προδοσία σίγουρα θα ταράξουν τον κόσμο σου- έναν κόσμο που μέχρι χτες νόμιζες πως ήξερες. Η συναισθηματική καταστροφή είναι απότομη και οι ανησυχίες που προκύπτουν κυρίως για το μέλλον της σχέσεις πολλές. Οι άνθρωποι μπορούν ξαφνικά να βιώσουν μια σειρά από συναισθήματα αφού ανακαλύψουν την απιστία, όπως λύπη, θυμό, σοκ και δυσπιστία.

Το αντίδοτο στην απιστία: Τι μπορείς να κάνεις για να βγεις από αυτή τη μαύρη περίοδο που περνάς;

απιστία

Ηρέμησε και ξέσπασε

Άσε τον εαυτό σου να κλάψει και να ξεσπάσει. Το να το κρατάς μέσα σου δεν βοηθάει κανέναν. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι δεν δίνουν στον εαυτό τους χώρο και χρόνο για να είναι απλώς μέσα στα συναισθήματα και να τα νιώσουν, λέει η Piper S. Grant, κλινική ψυχολόγος, σεξοθεραπεύτρια και ειδικός σχέσεων. «Έτσι, αν χρειάζεται να ουρλιάξετε, ουρλιάξτε – σε ένα μαξιλάρι και όχι στον σύντροφό σας. Αν χρειάζεται να κλάψετε, αφήστε τον εαυτό σας».

Μίλα στους φίλους σου!

Οι φίλοι σου δεν θα σε κρίνουν. Μίλησε σε αυτούς που αισθάνεσαι άνετα να βγει από μέσα σου. «Σίγουρα διάφοροι άνθρωποι που σε νοιάζονται θα τρέξουν να σε βοηθήσουν και να σου δώσουν συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις. Αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω σύγχυση και στην πραγματικότητα μπορεί σε δυσκολέψει να καταλάβεις τι είναι καλύτερο για εσένα» λέει η Grant.

Μην κάνεις υποθέσεις

Βεβαιώσου ότι δεν κάνεις υποθέσεις. «Όσο και αν δεν θες να ακούσεις λεπτομέρειες, θες σίγουρα να κατανοήσεις το λόγο λέει η Bethany Ricciardi, ειδικός σεξ και σχέσεων. Να ακούσεις και την άλλη πλευρά ακόμα κι αν είναι λάθος και σε πληγώνει.

Κατανόησε πως δεν είναι λάθος σου

Ακόμα κι αν μια σχέση δεν πάει καλά, η απιστία δεν είναι λογικό επακόλουθο, είναι επιλογή. Ήταν απόφαση του συντρόφου σου να απατήσει όχι δική σου. Ο σύντροφός σου είχε μια δέσμευση απέναντί σου την οποία αθέτησε.

απιστία

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Περίμενε μια μέρα πριν πάρεις κάποια απόφαση. Δεν σε πιέζει κανείς προτείνει η Grand. «Αμέσως μετά τη διαπίστωση ότι ένας σύντροφος απατά, μπορεί να αισθανόμαστε ότι πρέπει να περάσουμε κατευθείαν σε λειτουργία επιδιόρθωσης ή να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις με βάση τα τελευταία δεδομένα. Αντί να αντιδράσεις σπασμωδικά πάρε τον χρόνο σου να σκεφτείς».

Διάβασε ακόμη: “Θέλω να μείνω μόνος”. Τι εννοεί όταν ξεστομίζει αυτή την ατάκα; Τα 4 σενάρια!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!