Στο σεξ (ειδικά το casual), λογικά, θα περίμενε κανείς ότι η χρήση προφυλακτικού είναι αυτονόητη για τους περισσότερους άνδρες.

Σύμφωνα όμως με έρευνα της επιστημονικής επιθεώρησης Journal of Sex Research, πάνω από το 80% των ανδρών παραδέχτηκαν ότι έχουν τουλάχιστον μια τακτική για να αποφεύγουν τη χρήση προφυλακτικών κατά το σεξ. Με 50 εκατομμύρια χρήστες πάντως στο Tinder καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα σας προτείνει κάποιος να κάνετε sex χωρίς προφυλακτικό να το σκεφτείτε καλύτερα. Ναι, το sex είναι υπέροχο πράγμα αλλά κάποιες επιπτώσεις του δεν είναι καθόλου υπέροχες!

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το University of Southampton μας δίνει (στο περίπου) το προφίλ των ανδρών που αποφεύγουν το προφυλακτικό!

σεξ
Οι ελκυστικοί άντρες μπορεί να αισθάνονται ότι μπορούν να επηρεάσουν τη σύντροφό τους να μην χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε μεγαλύτερο βαθμό από τους λιγότερο ελκυστικούς άνδρες

1. Εκείνος που σε βρίσκει πολύ σέξι

Καλοσύνη του, αλλά να μας λείπει! Σύμφωνα με την έρευνα (και όπως ήταν αναμενόμενο), όσο πιο ελκυστικές βρίσκουν οι άντρες τις γυναίκες και όσο περισσότερο τις επιθυμούν τόσο λιγότερο τείνουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

2. Εκείνος που βρίσκει τον εαυτό του πολύ σέξι

Ακόμη ένα καταθλιπτικό εύρημα της έρευνας: Όσο πιο ελκυστικός θεωρεί τον εαυτό του ένας άντρας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να θέλει να χρησιμοποιήσει προστασία. «Οι ελκυστικοί άντρες μπορεί να αισθάνονται ότι μπορούν να επηρεάσουν την παρτενέρ τους να μην χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό σε μεγαλύτερο βαθμό από τους λιγότερο ελκυστικούς άνδρες», μας λέει ή έρευνα. Κι αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να ισχύει, καθώς οι γυναίκες είναι επίσης πιο πρόθυμες να κάνουν σεξ χωρίς προστασία όταν βρίσκουν συνεργάτες εξαιρετικά ελκυστικούς, σύμφωνα με άλλη μελέτη. Φαίνεται ότι η επιθυμία απλώς θολώνει την κρίση όλων.

Η πρώτη κατηγορία ανδρών που θα σου ζητήσει σεξ χωρίς προφυλακτικό είναι εκείνοι που διακατέχονται από σημαντικό άγχος επίδοσης και φόβο αποτυχίας στο σεξ.

3. Ο sex buddy

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Journal of Sex Research, η γενιά των millennials (όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1982 και του 1999) είναι η πιο σεξουαλικά ανεκτικοί. Με τις τάσεις δέσμευσης να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, η «Generation Y» έχει λιγότερους ερωτικούς συντρόφους, αλλά κάνει πιο πολύ «casual» σεξ. Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό επειδή οι Αμερικανοί έχουν «f* buddy», «friends with benefits», κοινώς…«κάτι παραπάνω από φίλοι», που κάνουν «φιλικό» σεξ. Και αφού τέτοιες σχέσεις δημιουργούν άνεση, δεν είναι δύσκολο να εγκαταλειφθεί η χρήση προφυλακτικού.

4.Εκείνος που δεν το”αντέχει”

Πιθανότατα πρόκειται για την πιο επικίνδυνη κατηγορία, γιατί σίγουρα θα σου το πει στα παρά 5. Είναι γεγονός ότι τα προφυλακτικά χαλάνε την αίσθηση του σεξ, στεγνώνουν τον κόλπο και το πέος, ζαρώνουν κ.τ.λ.. Γενικότερα πολλοί τα βρίσκουν άβολα. Υπάρχουν όμως και πιο άβολα πράγματα, όπως ο έρπης, τα κονδυλώματα και πολλά άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν για χρόνια και να σε κάνουν να ρισκάρεις πολύ σοβαρά την υγεία σου!

5. Εκείνος που “ψάχνεται” στις πλατφόρμες γνωριμιών

Στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και των εφαρμογών γνωριμιών, το σεξ είναι πραγματικά πολύ προσβάσιμο οπότε μπορεί να προκύψει τόσο γρήγορα, που βρίσκει πολλούς απροετοίμαστους, από… τεχνικής πλευράς.

6. Εκείνος που ανησυχεί πολύ για τη στύση του

Βέβαια, και ποιος άντρας δεν ανησυχεί; Πάντως η πρώτη κατηγορία ανδρών που θα σου ζητήσει σεξ χωρίς προφυλακτικό είναι εκείνοι που διακατέχονται από σημαντικό άγχος επίδοσης και φόβο αποτυχίας στο σεξ, και που συνήθως αγχώνονται μήπως χάσουν τη στύση τους. Συνήθως πρόκειται για άνδρες με μικρή ή καθόλου εμπειρία στο σεξ, οι οποίοι όμως προσπαθούν να φανούν έμπειροι μπροστά σε μια σύντροφο με πολλαπλάσια εμπειρία. Δυστυχώς, στο σεξ όσο περισσότερο προσπαθούμε να φανούμε έμπειροι, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται η αδεξιότητά μας. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι έμπειροι και μεγαλύτερης ηλικίας άντρες. Αυτοί δηλώνουν προβλήματα στύσης με τη χρήση προφυλακτικού, ενώ πιστεύουν ότι λειτουργούν κανονικά εάν αποφύγουν τη χρήση. Ότι και από τα δύο κι αν ισχύει ο κίνδυνος είναι ο ίδιος!

7. Εκείνος που ανησυχεί πολύ για το μέγεθος του οργάνου του

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στους New York Times, το μέσο μήκος των προφυλακτικών είναι 17 εκατοστά, με το… μέσο πέος των αντρών να είναι αρκετά μικρότερο, τουλάχιστον σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ερωτηθέντων. Μάλιστα το ποσοστό των αντρών με μέγεθος μικρότερο των 17 εκατοστών, είναι το 83%. Φυσικό είναι λοιπόν κάποιοι να νιώθουν μειονεκτικότερα σε σχέση με τον προσομοιωτή τους από latex.

Σε όποια κατηγορία κι αν πέσεις, να θυμάσαι: το σεξ είναι απολαυστικό όταν συμμετέχουν όλες σου οι αισθήσεις, ολόκληρο το σώμα και ο εγκέφαλός σου. Αν εκείνη την ώρα ανησυχείς για τις άσχημες επιπτώσεις, έχεις χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ηδονής! Γιατί να το κάνεις αυτό;

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για υπέροχο σεξ; Η επιστήμη μίλησε!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet