Λοιπόν! Έψαχνα τα δικά μου, διάβαζα διάφορα άρθρα και ξαφνικά πέφτω πάνω σε έναν τίτλο που λέει «Θεραπεία (χάπι δηλαδή) της διαταραχής προσαρμογής που προέρχεται από ρομαντική προδοσία με χρήση επανενεργοποίησης μνήμης υπό προπρανολόλη». Στην αρχή δεν μου γεμίζει το μάτι και το ξαναδιαβάζω! Με λίγα λόγια, αυτό που μας λένε οι φίλοι είναι ότι κάνουν έρευνα για να ανακαλύψουν το χάπι που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τον πρώην σου!

Η επιστήμη έρχεται ακόμα μια φορά να δώσει τη λύση! Δεν χρειάζεται να κάνεις βουντού, να πας σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες, να κάνεις manifesting και να περιμένεις να ανοίξει η πύλη των αγγέλων, χρειάζεται απλά να πάρεις χάπι… και θα σου περάσει! Καταλαβαίνεις τον ενθουσιασμό μου (έχω κι εγώ τα δικά μου, άσε με…).

χάπι

Σύμφωνα με την έρευνα, σε μια μακροχρόνια σχέση η ρομαντική προδοσία (το κέρατο δηλαδή), είναι καταστροφικό γεγονός και μπορεί να δημιουργήσει ή και να κάνει χειρότερη την διαταραχή προσαρμογής (AD). Παραδόξως, δεν υπάρχει κάποια επικυρωμένη θεραπεία για τη συγκεκριμένη διαταραχή παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτήν είναι πολλοί. Στην έρευνα έλαβαν υπόψη πως η προπρανολόλη υπόσχεται επανενεργοποίηση της μνήμης και βοηθά στο μετατραυματικό στρες κι έτσι προσπάθησαν να επεκτείνουν αυτό το εύρημα και στην διαταραχή προσαρμογής καθώς έχουν πολλά κοινά συμπτώματα!

Το χάπι της χαράς;

Για τη μελέτη, οι επιστήμονες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες  που έπασχαν από διαταραχή προσαρμογής, να πάρουν ένα χάπι προπρανολόλης, ενός βήτα-αναστολέα που συνήθως συνταγογραφείται για αγχώδεις διαταραχές, υψηλή αρτηριακή πίεση και ημικρανίες και στη συνέχεια να ανακαλέσουν τραυματικές αναμνήσεις μια «ρομαντικής προδοσίας» και αφού τις καταγράψουν, να τις διαβάσουν φωναχτά (δεν τους έφτανε το δράμα τους!) ώστε να σημειώσουν οι επιστήμονες τις αντιδράσεις τους.

Η προπρανολόλη χορηγήθηκε ώστε να μπορέσουν οι ερευνητές να εξετάσουν εάν το συναισθηματικό πλήγμα της κακής τους ανάμνησης θα εξασθενούσε υπό την επίδραση του φαρμάκου.

«Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση είναι μια μεταφραστική θεραπεία που απορρέει από την έρευνα στη νευροεπιστήμη και ορίζει ότι μια ανακαλούμενη ανάμνηση πρέπει να αποθηκευτεί ξανά στη μακροπρόθεσμη μνήμη. Η παρέμβαση στη διαδικασία αποθήκευσης θα αποφέρει μια λιγότερο έντονη συναισθηματική ανάμνηση.» εξηγεί ο Δρ Alain Brunet ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

«Η ρομαντική προδοσία φαινόταν ενδιαφέρον θέμα για μελέτη, γιατί, πρώτον, είναι πολύ οδυνηρό. Δεύτερον, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους τα άτομα αναζητούν επαγγελματική βοήθεια. Τέλος, υπάρχει πολύ λίγη διαθέσιμη βοήθεια για τα ερωτικά προδομένα άτομα που δεν επιθυμούν να επιστρέψουν με τον σύντροφό τους», συνέχισε.

Και τώρα θα μου πεις ότι «Ωραία! Τους χαπακώσαμε τους ανθρώπους και τους βάλαμε να διαβάσουν τα εσώψυχά τους δυνατά! Ποια ήταν τα αποτελέσματα;». Τα αποτελέσματα ήταν θετικά παιδιά! Από τα 55 άτομα που δοκιμάστηκαν, τα 48 ολοκλήρωσαν και τις πέντε συνεδρίες, ενώ 35 δήλωσαν ότι ηρέμησαν τα συμπτώματά τους για τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά τις συνεδρίες.

Πέρα από την οποιαδήποτε πλάκα, η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση είναι να τον κλάψεις, να πρήξεις τις φίλες σου και όλον τον κόσμο, να τα πεις στον ψυχολόγο σου και γενικά να προσπαθήσεις να τον ξεπεράσεις μόνη σου, φιλενάδα! Καλές και οι εύκολες λύσεις αλλά μην το παρακάνουμε!

χάπι

Διάβασε ακόμα: 4 μαθήματα ενδυνάμωσης που μπορείς να πάρεις από την απιστία

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet