Μπορεί να το αισθάνεσαι. Μπορεί να το υποψιάζεσαι. Να στο φωνάζει το ένστικτό σου και να μην θες να το ακούσεις όπως- μεταξύ μας- κάνεις πολλές φορές! Πας στη δουλειά σου καθημερινά και τα φέρνεις εις πέρας! Καταφέρνεις να αντιμετωπίσεις τον «περίεργο» πελάτη, το αφεντικό σου, να φέρεις εις πέρας τα deadlines σου και γενικά να τα πηγαίνεις μια χαρά! Όμως κάτι σου πάει στραβά και δεν έχει να κάνει με τη δουλειά σου!

Το να τα δίνεις όλα και στη δουλειά και στο σπίτι είναι ένα task που πολλοί άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά! Δεν βγαίνει για όλους ενώ είναι ένα καινούργιο πεδίο με το οποίο ασχολούνται όλο και περισσότερο οι επαγγελματίες υγείας. Δεν μπορείς να ισορροπείς συνέχεια μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής όμως εάν εντοπίσεις πως η βάση του άγχους σου προέρχεται από την σχέση σου, αυτό σίγουρα θα σε επηρεάσει και στο γραφείο.

Πώς θα καταλάβεις ότι η σχέση σου επηρεάζει τα επαγγελματικά σου;

σχέση

Δεν σε υποστηρίζει συναισθηματικά

Όλοι περνούν δύσκολες περιόδους είτε οικογενειακά, είτε επαγγελματικά, είτε κοινωνικά. Εάν βλέπεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε στηρίζει, αυτό είναι σίγουρα κάτι που λειτουργεί αρνητικά. Εάν περνάς δύσκολα στη δουλειά σου κι ο σύντροφός σου αντί να σε υποστηρίξει, σε επικρίνει, η ενέργεια αυτή μπορεί να σε ακολουθήσει παντού. Εάν για παράδειγμα του μιλήσεις για κάποιο θέμα στη δουλειά και δεν σε ακούει ή σε διακόπτει ή σου μειώνει το πρόβλημα ή σε καπελώνει λέγοντας για κάτι που αφορά τον ίδιο, τότε έχετε θέμα… 

Όπως σημειώνει και η career coach Colleen Star Koch «Οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο, έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ταυτότητά μας, είναι δεδομένο. Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος, ταλαντούχος και υπέροχος είσαι, ένας σύντροφος που δεν σου ταιριάζει, έχει τη δύναμη να είναι καθοριστικός παράγοντας για το αν είσαι επιτυχημένος ή όχι στην καριέρα σου».

Δεν συμφωνείτε στο τι σημαίνει «ποιοτικός» χρόνος

Σύμφωνα με την Colleen Star Koch: «Για έναν σύντροφο, η ποιότητα ζωής μπορεί να σημαίνει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο σύντροφό σας, να κάνετε βόλτες ή δραστηριότητες μαζί και να αφιερώσετε χρόνο στην προσωπική ανάπτυξη. Αν ο άλλος σύντροφος στη σχέση εξισώνει την “ποιότητα ζωής” με την “οικονομική ασφάλεια” και ως αποτέλεσμα γίνεται εργασιομανής — έχετε πρόβλημα», λέει. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για εσένα. Εάν δουλεύεις συνέχεια εκτός του ωραρίου σου κι ο σύντροφός σου σου εκφράσει κάποια αντίρρηση, είναι οκ- απλά θέλει να περάσει χρόνο μαζί σου.

σχέση

Σου κάνει συνέχεια παρατηρήσεις

Όταν επικοινωνείς το πρόβλημά σου, ακούς ατάκες τύπου: «Αυτό δεν είναι τίποτα, εγώ έπαθα…», «Αυτά τα προβλήματα είναι γελοία…», «Δεν είναι τόσο σημαντική η δουλειά σου…»,  «Σιγά τη θέση σου…» και άλλα παρόμοια, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο και σίγουρα θα το κουβαλήσεις μαζί σου στην εργασία σου. Ένα τεράστιο κομμάτι της αυτοεκτίμησής μας εξαρτάται από τον σύντροφό μας. Ενδόμυχα αποζητούμε την έγκρισή του και όταν δεν την έχουμε, αρχίζουμε άθελά μας να ταυτιζόμαστε με  την εικόνα που έχει εκείνος για εμάς. Αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό όχι μόνο στην καριέρα αλλά και στην ψυχική μας υγεία.

Τέλος, εάν παρατηρείς πως «κουβαλάς» παντού το βάρος της σχέσης σου, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς πόσο θα το αφήνεις να σε καταπίνει. Η ευθύνη της ζωής σου ανήκει αποκλειστικά σε εσένα κι είναι κρίμα να υποφέρεις είτε στη δουλειά σου είτε οπουδήποτε αλλού!

Διάβασε επίσης: Όρια στη σχέση: Πώς θα καταλάβεις τι είναι αιτία χωρισμού για εσένα;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet