Η πλοήγηση στον περίπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο των εφαρμογών γνωριμιών μπορεί να είναι δύσκολη. Υπάρχει πάντα ένας νέος όρος ή μια τάση που πρέπει να προσέχεις, από το dawn dating μέχρι το cookie jarring, ενώ μέσα σε μια θάλασσα ανθρώπων που όλοι αναζητούν διαφορετικά πράγματα, το να βρείς άτομα με τα οποία έχεις κοινά ενδιαφέροντα και σημεία ενώ κάνεις swiping από αριστερά προς τα δεξιά μπορεί να είναι εξουθενωτικό.

Αλλά πίσω από τα swipes και τις πνευματώδεις ατάκες που διαβάζεις στα διάφορα προφίλ, μπορεί να κρύβεται κάτι πολύ πιο μοχθηρό, κάτι που όλοι πρέπει να προσέχουμε και που ονομάζεται «negging». Το negging είναι μια πράξη συναισθηματικής χειραγώγησης κατά την οποία κάποιος σε προσβάλλει με ένα κομπλιμέντο για να υπονομεύσει την αυτοπεποίθησή σου. Ένα TikTok που μοιράστηκε η dating coach Ali, εξηγεί το τι είναι το negging και, συγκεκριμένα, πώς να το εντοπίσεις σε εφαρμογές γνωριμιών.

negging

«Το negging είναι ένας όρος που επινοήθηκε από pickup artists, για να περιγράψει τη συνθήκη που κάποιος σε προσβάλλει για να αυξήσει την κοινωνική του αξία στο κεφάλι σου», λέει στο κλιπ. «Αν και γνωρίζουμε ότι ο καθένας μπορεί να μας προσβάλει, υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου μας που σκέφτεται, «Λοιπόν, μόλις με προσέβαλαν, πρέπει να είναι καλύτεροι από εμένα, πρέπει να τους αποδείξω τον εαυτό μου»». Η Ali λέει ότι στις εφαρμογές γνωριμιών, αυτό συχνά μεταφράζεται σε προσβολή για μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που σε κάνει να θέλεις να πεις «Όχι, όχι, όχι εγώ».

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet