Υπάρχουν φορές που νιώθεις ποτάμια υγρών εκεί κάτω κατά τη διάρκεια του σεξ. Και υπάρχουν και φορές που δεν όχι μόνο δεν είσαι υγρή, αλλά ο κόλπος σου θυμίζει Σαχάρα! Και δεν έχει να κάνει με την απόλαυση ή τον παρτενέρ- τουλάχιστον όχι πάντα.

Γνωρίζουμε πως ο κόλπος υγραίνεται από μόνος του και η λίπανση παίζει μεγάλο ρόλο στο σεξ, στην απόλαυση, στη διείσδυση, στο παιχνίδι γενικότερα. Έλα παραδέξου το, σου έχει τύχει, εκεί που τη χρειάζεσαι περισσότερο, τη λίπανση εννοούμε, ο οργανισμός σου δείχνει να μη συνεργάζεται…

υγρή

Το ότι δεν είσαι υγρή όμως δε σημαίνει ότι δεν έχεις ερεθιστεί. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που σχετίζονται με την καθημερινότητά σου που οδηγούν στο να μην λιπαίνεται σωστά ο κόλπος σου. 4 στις 10 γυναίκες υποφέρουν από ξηρότητα του κόλπου, ενώ μεγάλο ποσοστό δεν έχει καταφέρει να έρθει σε οργασμό στη σεξουαλική του ζωή.

Γιατί λοιπόν δεν είσαι υγρή εκεί κάτω;

#1 Κάποια λοίμωξη σε περιτριγυρίζει

Όταν έχεις κάποια λοίμωξη (πχ ουρολοίμωξη, κολπίτιδα, μυκητίαση), το pH αλλάζει, με αποτέλεσμα η ισορροπία να διαταράσσεται και η υγρασία να κάνει φτερά. Γενικά, το σεξ για όσο διάστημα υπάρχει κάποια λοίμωξη στον κόλπο, είναι απαγορευτικό.

#2 Καπνίζεις

Και δώσε του τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια και πάλι τα τσιγάρα. Το τσιγάρο μπλοκάρει τα αιμοφόρα αγγεία των γεννητικών οργάνων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η υγρασία στον κόλπο. Για να υγρανθεί μία γυναίκα, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει και στον άνδρα. Η στύση προέρχεται από τη μεγάλη συγκέντρωση αίματος στην περιοχή. Αντίστοιχα, όσο μεγαλύτερη η πίεση του αίματος, τόσο μεγαλύτερη και η λίπανση.

#3 Παίρνεις χάπια

Υπάρχουν ορισμένα φάρμακα που προκαλούν ξηρότητα στον κόλπο. Ιδιαίτερα οι φαρμακευτικές αγωγές που σχετίζονται με αλλεργίες ή με το άσθμα επηρεάζουν αρκετά την υγρασία του κόλπου σου.

υγρή

#4 Είσαι αγχωμένη

Περνάς μια περίοδο έντονου στρες και όπως ήδη ξέρεις ότι τα ψυχολογικά μας πάντα βρίσκουν τον τρόπο να εκφραστούν και σωματικά. Όταν δεν μπορείς να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο πέρα από τα προβλήματά σου, είναι φυσικό κι επόμενο να μην μπορείς να ερεθιστείς. Ούτε καν το λιπαντικό δε θα βοηθήσει σ’ αυτήν την περίπτωση, πόσο μάλλον να έχεις έναν οργασμό όπως άλλες φορές. Τις μέρες που έχεις αυξημένο άγχος λοιπόν, φρόντισε να κάνεις πράγματα που να σε ευχαριστούν.

#5 Μπορεί να φταίει το σαπούνι σου

Διαβάζεις διάφορα άρθρα που σου λένε τρόπους να μην μυρίζει ο κόλπος σου και πας κι αγοράζεις ειδικές λοσιόν και σαπούνια που δεν έχεις ιδέα τι ακριβώς κάνουν. Αυτό μπορεί να χαλάσει το pH σου. Να θυμάσαι ότι ο κόλπος σου καθαρίζεται μόνος του και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα φαρμακευτικό ειδικό σαπούνι με ουδέτερο pH ή απλώς και μόνο άφθονο καθαρό νερό.

Διάβασε ακόμα: Πρώτη φορά σεξ με κάποιον; 5 tips για να μην είναι awkward

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet