Υπάρχουν διάφορα ήδη απιστίας: η σεξουαλική, η πλατωνική και η… οικονομική. Και δυστυχώς, αυτή την τελευταία όλοι την έχουμε κάνει! Ειδικά εμείς οι γυναίκες είμαστε οι πιο άπιστες σε αυτόν τον τομέα. Μην απορείτε κορίτσια! Τα ποσοστά το δείχνουν καθαρά: μας αρέσει να ψωνίζουμε! Ε ναι! Και πολλές φορές το κρύβουμε κιόλας γιατί ξέρουμε ότι αυτό το 15ο μπλουζάκι ήταν υπερβολή. Για να λέμε όμως τα πράγματα όπως έχουν αληθινά, όλοι διαπράττουν οικονομικές απιστίες, δεν είναι αποκλειστικό γνώρισμα των γυναικών!

Η οικονομική απιστία σε νούμερα

Αν σου έλεγα ότι απιστούμε σε ποσοστό 30% θα το πίστευες; Μιλάμε βέβαια για οικονομική απιστία και ισχύει για το 30% των ζευγαριών!

Οικονομική… απιστία: κρύβεις κι εσύ πράγματα που ψωνίζεις από το σύντροφο σου;

Όπως συμβαίνει και με την… άλλη απιστία, έτσι και στην οικονομική ένας από τους δύο συντρόφους επιλέγει συνειδητά να αποκρύψει κάποια οικονομική του συναλλαγή και τα μπαλώνει όπως μπορεί!

Ενώ η οικονομική απιστία μπορεί σίγουρα να λάβει διάφορες μορφές, τα ευρήματα της έρευνας εντόπισαν ότι τα μεγαλύτερα ψέματα που σχετίζονται με τα χρήματα στις σχέσεις ήταν μυστικές αγορές (31,4%), απόκρυψη χρεών (28,7%) και ανεντιμότητα για το εισόδημα (22,6%).

Αυτή η έρευνα βοηθά στο να σχηματιστεί μια ευρύτερη εικόνα του πόσο ισχυρό αντίκτυπο έχουν τα χρήματα στις σχέσεις μας. Βέβαια είναι διαφορετικού μεγέθους ψέμα να δικαιολογήσεις μια έστω αχρείαστη αγορά του τύπου «Πήρες καινούργιες μπότες; – Όχι καλέ! Αυτές; Παλιές είναι τις κληρονόμησα από τη γιαγιά μου την εποχή του Γούντστοκ!», κι άλλο να πεις ψέματα για κάποιο χρέος. 

Οικονομική… απιστία: κρύβεις κι εσύ πράγματα που ψωνίζεις από το σύντροφο σου;

«Βλέπουμε ότι η οικονομική απιστία γίνεται με μερικούς πολύ συνηθισμένους τρόπους, όπως να μην αναφέρουμε πόσο χρεώσαμε την πιστωτική μας κάρτα ή όταν κάνουμε μια μεγάλη αγορά χωρίς να το πούμε στο σύντροφό μας», λέει η Lauren Silbert, η αντιπρόεδρος προσωπικών οικονομικών της Balance. Αυτό το είδος απιστίας, εξηγεί, μπορεί επίσης να συμβεί όταν ένα άτομο κρατά μυστικό λογαριασμό ή μαζεύει μετρητά ή άλλα τιμαλφή χωρίς να το γνωρίζει ο άλλος. «Μια άλλη περίπτωση είναι ότι ο/η σύντροφος με υψηλότερα εισοδήματα να κρύβει πραγματικά πόσα χρήματα βγάζει, κρατώντας τα περισσότερα για τον εαυτό του, χωρίς ο/η σύντροφός του να γνωρίζει ποτέ την ύπαρξή τους», προσθέτει η Silbert.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής απιστίας στη σχέση

Πέρα από το χαριτωμένο της υπόθεσης όπου μπορεί να αποκρύψει κανείς μια υπερβολή στα ψώνια, η οικονομική απιστία μπορεί να καταστρέψει τη σχέση του ζευγαριού. Το πιο σημαντικό συστατικό σε μια σχέση είναι η εμπιστοσύνη. Προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπτώσεις της οικονομικής απιστίας, είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί σχετικά με τους οικονομικούς στόχους που έχουμε αλλά και τις συνήθεις δαπάνες μας.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να μην κρύβεις οικονομικές λεπτομέρειες από τον σύντροφό σου, κυρίως όταν μοιράζεστε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις. Έπειτα οι οικονομικές συζητήσεις δεν πρέπει να είναι ταμπού στα πλαίσια ενός νοικοκυριού. Τέλος να θυμάσαι ότι πριν να τραβήξει πολύ ένα ψέμα,  μπορείς πάντα να πεις την αλήθεια. Ένα πρόβλημα λύνεται καλύτερα όταν δουλεύουν πάνω σε αυτό δυο μυαλά!

Διαβάστε επίσης: 5 κρέμες χεριών ιδανικές για σκασμένα χέρια

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet