Οι αναπάντητες, το άγχος να πλησιάσεις έναν άγνωστο και να τον φλερτάρεις, τα ραβασάκια, μας έχουν… αφήσει καιρό τώρα και τη θέση τους έχουν πάρει οι εφαρμογές των κινητών μας. Τώρα, με τη λήψη μιας εφαρμογής ανοίγεται μπροστά σου ένας ολόκληρος κόσμος με πιθανούς συντρόφους και μια τεράστια γκάμα να διαλέξεις όποιον σ’ αρέσει! Κι αν δε σ’ αρέσει… swipe left!

To online dating με απλά λόγια

Το online dating ουσιαστικά βοηθά τους χρήστες της κάθε εφαρμογής (πχ tinder, bumble) να παρουσιάσουν τον εαυτό τους σε άλλους χρήστες, συνήθως με απώτερο σκοπό κάποιο είδος σχέσης, παρέα ή σεξ. Φυσικά το app λειτουργεί με συγκεκριμένο αλγόριθμο, ο οποίος “ταιριάζει” δυο άτομα μεταξύ τους ανάλογα με τις πληροφορίες που έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα.

Κάνει καλό το online dating στην ερωτική μας ζωή;

Ο Michael Rosenfeld, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Stanford, υποστηρίζει πως ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Τα app γνωριμιών κάνουν μερικούς ανθρώπους να είναι σκεφτικοί απέναντι στο φαινόμενο! Ο Rosenfeld υποστηρίζει πως η βάση του σκεπτικισμού τους είναι το εάν είναι υγιές για τον ψυχισμό μας οι τόσες επιλογές που έχουμε online. H ιδέα πως εάν έχεις πολλές επιλογές, θα είναι δύσκολο να διαλέξεις μία, κάνει πολλούς να αποθαρρύνονται.

Επιπλέον, υπάρχει και ο φόβος τού τι θα συναντήσεις όταν διαλέξεις το ραντεβού σου. Από την άλλη, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το online dating έχει όντως οποιοδήποτε αρνητικό αντίκτυπο σε όσους χρησιμοποιούν τις εφαρμογές, ούτε υπάρχουν στατιστικά που να μας δείχνουν ότι οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν μ’ αυτόν τον τρόπο, κρατάνε λίγο καιρό. Ουσιαστικά, αν το καλοσκεφτεί κανείς, δε χρειάζεται κάτι να είναι κακό επειδή διαφοροποιείται από τους παλιούς τρόπους. Όπως εξελίσσεται ο κόσμος, έτσι εξελίσσεται και το φλερτ στη ζωή μας και το online dating ίσως είναι ο νέος τρόπος που φλερτάρουμε!

Online dating: Κάνει καλό στην ερωτική μας ζωή; Plus, τι πρέπει να προσέχεις!

Οι κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέχεις!

Είναι φάντασμα στους υπόλοιπους λογαριασμούς στα social media; Εάν έχει dating app στο κινητό, με μαθηματική ακρίβεια έχει και άλλα social! Εάν δεν τον βρίσκεις, πιθανότατα κάτι να κρύβεται από πίσω. Επιπλέον εάν εξαφανίζεται για πολλές ώρες την ημέρα και επιστρέφει συγκεκριμένες στιγμές και σου λέει δικαιολογίες ότι ήταν στο γυμναστήριο, μόλις βγήκε από το μπάνιο, να θυμάσαι πως κανείς δεν κάνει τόσες ώρες γυμναστήριο ή μπάνιο!

Επίσης, εάν ξεκινήσει την κουβέντα με γυμνές φωτογραφίες, σίγουρα δεν είναι αυτό που ψάχνεις, ενώ πιθανότατα έχει συνδυάσει το ραντεβού σας με το σεξ. Άλλη τεράστια κόκκινη σημαία είναι να μην έχετε βρεθεί ποτέ ή να στο ακυρώνει συνέχεια. Πιθανότατα έχεις πέσει θύμα ψεύτικου προφίλ! Τέλος και πιο σημαντικό, καλό θα ήταν όταν δεν είσαι σίγουρη για την ταυτότητα κάποιου (άλλωστε μιλάς με έναν άγνωστο στο ιντερνέτ) να φροντίζεις η πρώτη γνωριμία να γίνει κάπου δημόσια.

Είναι φάντασμα στους υπόλοιπους λογαριασμούς στα social media; Εάν έχει dating app στο κινητό, με μαθηματική ακρίβεια έχει και άλλα social!

Συμβουλές που πρέπει να θυμάσαι!

Εάν όλα δείχνουν ότι είναι οκ, βγες, μην το πολυσκέφτεσαι! Το να έρχεσαι σε επαφή με τον άλλον, βάζει όλες τις αισθήσεις σου στο παιχνίδι κι έτσι θα δεις αν όντως σε ελκύει ή όχι! Αν όχι, απλά γύρισε σπίτι σου. Μην προσπαθήσεις να “πουλήσεις” τον εαυτό σου ως κάτι που δεν είσαι! Να είσαι cool και άμεση και κυρίως μην πιέσεις τον εαυτό σου να ταιριάξει με κανέναν και μην επιδιώξεις ούτε εσύ να πιέσεις τον άλλον. Δε χρειάζεται να βρεις κάποιον με τον οποίο έχετε απαραίτητα τις ίδιες συνήθειες. Η μαγεία μιας σχέσης βρίσκεται στη διαφορετικότητα και στο πώς δύο διαφορετικοί κόσμοι μπλέκονται μεταξύ τους και συνυπάρχουν αρμονικά! Από τότε που ξεκίνησε το φλερτ, υπάρχει και το ghosting! Εάν χαθεί από το δίκτυο, μη βασανίζεις το μυαλό σου με τα πώς και τα γιατί, swipe στον επόμενο! Τέλος, μείνε ρεαλιστική στις προσδοκίες σου. Όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και δύσκολες καταστάσεις στη ζωή. Όπως εσύ χρειάζεσαι κατανόηση, χρειάζεται και ο άλλος!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!