Μην το κάνεις! Η φράση που ακούς συνέχεια! Μη στείλεις γυμνή φωτογραφία! Εντάξει, όχι άδικα, κυρίως λόγω των περιστατικών που ακούμε καθημερινά. Είναι μια γκρίζα γραμμή που μερικές φορές δεν ξέρουμε αν πρέπει να την περάσουμε, ανεξάρτητα με το εάν το “γουστάρουμε” εκείνη τη στιγμή! Βέβαια το “μην το κάνεις” αποτελεί συμβουλή της σεξουαλικής μας αγωγής για χρόνια. Τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά!

Στο σεξ όλα επιτρέπονται, εκτός από εκείνα που δεν θες να επιτρέψεις εσύ. Αντί, λοιπόν, να μάθουμε το σεβασμό στα σεξουαλικά ζητήματα μαθαίνουμε το “μη”. Αυτό αφορά ακόμα και το εάν θα στείλουμε γυμνές φωτογραφίες στο σύντροφό μας ή σε κάποιο φλερτ. Αντί να εκπαιδευτούμε σε ζητήματα sex έχουμε κάνει ψωμοτύρι μας το “μη”. Το “μη” δεν κάνει τα ποσοστά εγκυμοσύνης των εφήβων να πέσουν – οπότε ας συμφωνήσουμε όλοι στο ότι δεν λειτουργεί.

γυμνή

Το να στείλεις μια γυμνή φωτογραφία δεν είναι λάθος

Όπως και στο φυσικό σεξ, έτσι και στο sexting δεν υπάρχει κάτι που να απαγορεύεται. Το αν ο άλλος το εκμεταλλευτεί, δεν το καθιστά λάθος. Το να μοιραστείς λοιπόν, μια φωτογραφία που σε κάνεις να αισθάνεσαι sexy και όμορφα με το σώμα σου, δεν είναι ανήθικο. Σε έναν ιδεατό κόσμο θα έδινε μια ανάσα στη σεξουαλική μας ζωή είτε με τον σύντροφό μας είτε με τον οποιονδήποτε μας αρέσει.

Δυστυχώς, όμως, ο κόσμος δεν είναι ιδεατός και το να στείλεις γυμνές φωτογραφίες συνοδεύεται με υψηλά ποσοστά ρίσκου. Ζούμε σε ένα κόσμο όπου η γύμνια αντιμετωπίζεται ως ντροπή κι εκείνος που το κάνει ως πρόστυχος. Αντί να εναποθέσουμε την ευθύνη σε όποιον δείχνει τις φωτογραφίες σε τρίτους, τις μοιράζεται, τις ανεβάζει στο ιντερνέτ ή ακόμα χειρότερα τις χρησιμοποιεί στα πλαίσια του revenge porn, κατηγορούμε το “θύμα” που αισθάνθηκε άνετα με το σώμα και τη σεξουαλικότητά του και για τον Α ή Β λόγο εμπιστεύτηκε τον θύτη.

” Σε έναν ιδεατό κόσμο θα έδινε μια ανάσα στη σεξουαλική μας ζωή είτε με τον σύντροφό μας είτε με τον οποιονδήποτε μας αρέσει.”

γυμνή

Πώς θα προστατευτείς;

Εάν με ρωτούσε μια φίλη μου για το εάν πρέπει να στείλει γυμνή φωτογραφία της σε έναν τύπο που φλερτάρει, θα της έλεγα γρήγορα και κοφτά όχι. Όχι επειδή είμαι πουριτανή αλλά από φόβο και για να την προστατέψω! Έχουμε περιορίσει κατά πολύ την σεξουαλική μας έκφραση με στόχο μην πέσουμε θύματα των αρρωστημένων ορέξεων ορισμένων. Παρ’όλα αυτά νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορούν να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε το πώς θα κινηθούμε όταν η κουβέντα πάει εκεί.

Βασικό είναι να ξέρεις τον παραλήπτη και να μην αρχίσεις να στέλνεις σε αγνώστους. Πρέπει να του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη, ανεξάρτητα από το εάν είστε μαζί ή όχι. Έπειτα, εάν έχεις κάποιο άλμπουμ στο κινητό σου με γυμνές ή σέξυ φωτογραφίες βάλε κωδικό σε περίπτωση που σου κλέψουν το κινητό!”

Από τη στιγμή που θα πατήσεις send πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί κάποιος να τραβήξει screenshot. Μπορεί μεν εφαρμογές όπως το Snapchat και το Instagram να σε ειδοποιούν όταν συμβαίνει αυτό αλλά παρόλα αυτά δεν το αποτρέπουν. Αν στείλεις στο Insta, επέλεξε να το στείλεις ως Bomb. Σιγουρέψου ότι το πρόσωπό σου δεν φαίνεται στην φωτογραφία, δεν είναι απαραίτητο! Το ξέρουν το πρόσωπό σου!

γυμνή

Let’s get physical αλλά χωρίς πίεση!

Σε καμία περίπτωση μην στείλεις φωτογραφία σου σε κάποιον που σε πιέζει! Οποιοσδήποτε σε πιέζει να κάνεις κάτι που δεν θες, είναι ανάξιος της εμπιστοσύνης σου. Εάν για οποιονδήποτε λόγο διατηρείς τις επιφυλάξεις σου, μην στείλεις τίποτα. Μερικές φορές το ένστικτο μας σώζει από πολλές δύσκολες καταστάσεις.

Τέλος, ακόμα και εάν έστειλες φωτογραφία και το μετάνιωσες ή επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, να θυμάσαι πως δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Μην μπεις στη διαδικασία να κατηγορήσεις τον εαυτό σου γιατί το μόνο που έκανες, ήταν να εμπιστευτείς το λάθος άτομο!

Και να θυμάσαι πάντα: έχουμε τον έλεγχο του σώματός μας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γιορτάζουμε – όπως νομίζουμε καλύτερα!

Διάβασε ακόμη: Sexting στη δουλειά; Έτσι θα κάνεις τη σεξουαλική σου ζωή πιο spicy

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet