Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου έχεις νιώσει πως δεν μπορείς να συγκρατηθείς απέναντι σε κάποιο άλλο άτομο. Τα υπονοούμενα και τα αγγίγματα πάνε και έρχονται κι υπάρχει ένταση στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την sex coach Carmel Jones, η σεξουαλική ένταση είναι απλώς η αίσθηση ότι κάτι σεξουαλικό πρέπει να συμβεί για να επιλύσει την ένταση μεταξύ δύο ανθρώπων. Συνήθως συμβαίνει πριν από οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή, προσθέτει η θεραπεύτρια σχέσεων Rachel Wright, σεξουαλική παιδαγωγός για το Zumio, αλλά μερικές φορές αυτή η σεξουαλική ένταση μπορεί να παραμείνει για εβδομάδες ή και χρόνια μετά την επαφή.

Με απλά λόγια, ο υποθάλαμος (το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου) θέλει να νιώσει καλά και θα σε παρακινεί απελευθερώνοντας σεξουαλικές ορμόνες όπως τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη, εξηγεί η σύμβουλος γάμου και οικογένειας Kate Miles. Αλλά ο μετωπιαίος λοβός – ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των παρορμήσεων (γνωστός και ως το κέντρο κρίσης) – λέει βασικά στο σώμα σας ότι δεν πρέπει να έχεις αυτά τα συναισθήματα για οποιονδήποτε λόγο. «Η σεξουαλική απογοήτευση είναι η συζήτηση μεταξύ του εγκεφάλου της ευχαρίστησης που θέλει να λάβει κάποια σεξουαλική ικανοποίηση και του μετωπικού εγκεφάλου που αξιολογεί τα εμπόδια και τους κινδύνους που εμπεριέχονται», λέει η Miles.

σεξουαλική

Ποια είναι τα «συμπτώματα» της σεξουαλικής έντασης;

Έντονο φλερτ, eye contact, τυχαία αγγίγματα, ένα αίσθημα μυστικοπάθειας, ιδρωμένες παλάμες, αισθάνεσαι έξαψη, ο περίγυρος παρατηρεί αυτή την ένταση και τη σχολιάζει, αισθάνεσαι πεταλούδες στο στομάχι σου, αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς σου, χαμογελάς συνέχεια κ.α.

Η σεξουαλική ένταση είναι το ίδιο με το να έχεις ερωτευτεί κάποιον;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. «Η σεξουαλική επιθυμία ή ο πόθος μπορεί να εμφανιστεί χωρίς να υπάρχει βαθιά έλξη για ένα άτομο», εξηγεί η Miles. Για πολλούς ανθρώπους, το crush είναι ένας συνδυασμός σεξουαλικής και ρομαντικής επιθυμίας ή μερικές φορές απλώς ρομαντικής επιθυμίας (οι ασεξουαλικοί άνθρωποι μπορούν επίσης να πάθουν crush!), προσθέτει Wright.

Η σεξουαλική απόκριση του σώματος είναι ως επί το πλείστον υποσυνείδητη, ενώ το να θέλει κανείς να εμπλακεί στενά με κάποιον συνεπάγεται περισσότερο συνειδητά κίνητρα, εξηγεί η Miles. Και συνεχίζει πως το crush είναι διαφορετικό από τη σεξουαλική ένταση. Ουσιαστικά λέει πως μπορείς να ερωτευτείς χωρίς να υπάρχει σεξουαλική ένταση και το αντίθετο.

σεξουαλική

Ο πιο ξεκάθαρος τρόπος για να καταλάβεις εάν κάποιος σε έλκει σεξουαλικά είναι αν το σώμα σου θέλει να κάνει σεξ μαζί του. Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε έχεις σεξουαλική έλξη γι’ αυτό το άτομο! «Οι άνθρωποι σε πλατωνικές σχέσεις δεν έχουν την επιθυμία να είναι κοντά στον άλλο με σεξουαλική πρόθεση», λέει η Whright, «ούτε αισθάνονται ότι οι σεξουαλικές τους ζώνες εντείνονται ή ενεργοποιούνται με το άτομο που έχουν απέναντί τους».

Διάβασε επίσης: Γιατί ένας χωρισμός πονάει πολύ; Και τι μπορείς να κάνεις;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet