Το να βρεις την αληθινή αγάπη, δεν είναι τόσο εύκολο όσο στις ρομαντικές ταινίες. Στην πραγματικότητα, περιλαμβάνει πολλά ραντεβού με λάθος άτομα, συναισθήματα πότε στο ζενίθ και πότε στο ναδίρ και φυσικά, άφθονη απογοήτευση!

Αλλά έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να αποφύγεις να κάνεις για να βελτιώσεις τις πιθανότητές να βρεις την αγάπη της ζωή σου.

αγάπη

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να βρεις την αγάπη:

#1 Εμμονή με έναν συγκεκριμένο «τύπο»

Όλοι έχουμε έναν τύπο που μας ελκύει. Είναι φυσικό και ανθρώπινο να βρίσκουμε ορισμένα χαρακτηριστικά ή γνωρίσματα πιο ελκυστικά από άλλα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, αν περιοριστείς στον «τύπο» σου, περιορίζεις και το πεδίο εύρεσης. Άσε που αν δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις ποτέ και τα χαρίσματα και άλλων προσωπικοτήτων.

#2 Υπερβολική σκέψη και υπερανάλυση

Μια ατάκα, μια συζήτηση και μπορείς να περάσεις ώρες συζητώντας τι σήμαινε με τους φίλους σου. Με αυτό όμως το μόνο που πετυχαίνεις είναι να προκαλείς στον εαυτό σου περισσότερο άγχος. Αντί απλώς να έχεις ανοιχτό μυαλό για να δεις πού πάνε τα πράγματα, δημιουργείς μια εικόνα στο μυαλό σου που μπορεί να σε οδηγήσει σε απογοήτευση. Και βεβαίως, μπορεί να αποθαρρύνει το άλλο άτομο.

#3 Αγνοείς τις κόκκινες σημαίες

Οι άνθρωποι μιλάνε με τα λόγια και τη συμπεριφορά τους. Στην αρχή όμως, στον πρώτο ενθουσιασμό, τα συναισθήματα πετάνε ψηλά και είναι εύκολο να καταχωνιάσεις τα τυχόν προειδοποιητικά σημάδια. Πρέπει όμως να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και το μυαλό σου καθαρό. Μην θεωρήσεις ποτέ ότι κάποιο άτομο θα αλλάξει για εσένα- οι άνθρωποι αλλάζουν όταν το θέλουν εκείνοι. Εάν είναι τοξικός στην αρχή, στοίχημα, ότι θα  συνεχίσει να είναι έτσι.

αγάπη

#4 Είσαι υπερβολικά επιλεκτική

Το να έχεις συγκεκριμένα πρότυπα δεν είναι κακό. Αλλά αν αρχίσεις να προσέχεις πράγματα όπως τη συγκεκριμένη καριέρα ή το χρώμα μαλλιών που πρέπει να έχει, περιορίζεις σοβαρά τις πιθανότητες να βρεις την αγάπη! Να θυμάσαι, ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ποτέ δεν πρόκειται να βρεις ένα «πλήρες πακέτο». Κι αυτό είναι ΟΚ. Όταν έρθει η αληθινή αγάπη, θα μάθεις να αποδέχεσαι, ακόμη και να αγαπάς τα ελαττώματα του συντρόφου σου.

#5 Βασίζεσαι μόνο σε εφαρμογές γνωριμιών

Οι εφαρμογές γνωριμιών μπορεί να είναι χρήσιμες, ειδικά όταν ψάχνεις για κάτι περιστασιακό. Και ναι, πολλοί άνθρωποι έχουν βρει αγάπη στις εφαρμογές γνωριμιών

Αλλά δεν πρέπει να είναι η μόνη σου επιλογή. Ένας τρόπος για να συναντήσεις άτομα που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα μαζί σου είναι να βρεθείς σε αντίστοιχους χώρους. Αν σου αρέσει η μαγειρική, γιατί να μην γραφτείς σε ένα σεμινάριο. Ο τρόπος γνωριμιών «παλιάς σχολής» ξέρεις, λειτουργούσε πολύ καλά πριν κυριαρχήσει η τεχνολογία.

αγάπη

#6 Φοβάσαι να επικοινωνήσεις τις ανάγκες σου

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θέλεις σοβαρά να βρεις την αγάπη είναι να αποφεύγεις να επικοινωνείς τις ανάγκες σου. Εντάξει, δεν θέλεις να απωθείς τους ανθρώπους με τις απαιτήσεις σου, αλλά δεν είναι σημαντικό να ξέρουν κι οι άλλοι τι θέλεις; Έτσι, θα γλιτώσετε και οι δύο από το να χάνετε το χρόνο σας. Εάν χρειάζεσαι έναν σύντροφο που θα στηρίξει στην καριέρα σου πες το. Αν θέλεις να κάνεις οικογένεια κάποια στιγμή, επίσης πες το. Όχι μόνο θα σε βοηθήσει να βρεις την αγάπη, αλλά θα κάνεις σχέσεις με ειλικρινή και ξεκάθαρη επικοινωνία.

#7 Εξιδανικεύεις κάποιον πρώην

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να εξιδανικεύουν μια σχέση μόλις τελειώσει, ίσως επειδή δεν έκλεισε τον κύκλο της όπως θα ήθελαν, ίσως επειδή ήταν λίγο εθιστική, ίσως, ίσως… Να θυμάσαι, είναι πρώην για κάποιο λόγο. Αν ήταν πραγματικά το καλύτερο άτομο για εσένα, θα ήσασταν ακόμα μαζί. Και όσο περισσότερο τον φαντασιώνεσαι, τόσο λιγότερη ενέργεια έχεις να εστιάσεις σε νέους ανθρώπους και να βρεις την αγάπη. Άσε τον πρώην σου στο παρελθόν λοιπόν και επικεντρώσου σταθερά στο μέλλον.

αγάπη

#8 Τα παρατάς πολύ εύκολα

Επειδή είχες ένα κακό ραντεβού (ή τρία από) δεν σημαίνει ότι όλα από εδώ και πέρα θα είναι έτσι. Η αγάπη τείνει να έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις. Οπότε, διατήρησε τις ελπίδες σου υψηλές. Άλλωστε, αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο αξίζει να παλέψεις αυτό είναι η αληθινή αγάπη!

Διάβασε ακόμη: 8 πράγματα που ένας χειριστικός σύντροφος κάνει σε μια σχέση  

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet