Το σεξ αποτελεί μια άριστη σωματική άσκηση, που αυξάνει σημαντικά το μεταβολισμό και την απώλεια θερμίδων. Κάποιες μάλιστα στάσεις συμβάλλουν αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Παρόλο που η εκγύμναση μέσω του σεξ δεν αποτελεί αυτοσκοπό της πράξης, το τακτικό σεξ έχει παρόμοια θετικά αποτελέσματα  με τη συμβατική γυμναστική: κινητοποιεί ολόκληρο το μυϊκό σύστημα, την καρδιά και τους πνεύμονες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των ιστών, ελαττώνει το άγχος και χαλαρώνει, έχει αντικαταθλιπτική δράση, συμβάλλει στη σωστή ρύθμιση των ορμονών, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, χαρίζει λάμψη στο δέρμα, βοηθάει στον έλεγχο της όρεξης και του σωματικού βάρους. 

Οι θερμίδες που καίμε σε κάθε σεξουαλική επαφή εξαρτώνται από πολλές μεταβλητές και απρόβλεπτους παράγοντες. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί ερευνητές έχουν επιχειρήσει να τις καταμετρήσουν και, παρά τις προφανείς δυσκολίες του εγχειρήματος, το έχουν καταφέρει με σχετική επιτυχία. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματά τους και τα παραθέτουμε. 

σεξ

Φιλιά: 68 θερμίδες την ώρα 

Θυμηθείτε τα πρώτα σας εφηβικά φιλιά. Θυμάστε ότι μπορούσατε να φιλιέστε επί είκοσι συνεχόμενα λεπτά, χωρίς να σας κόβεται η ανάσα; Τα ερωτικά φιλιά όπως μας λένε οι JAIYA και Jon Hanauer συγγραφείς του βιβλίου Red Hot Touch, αν είναι αρκετά παθιάρικα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάνετε έως και 90 θερμίδες την ώρα. Όσο μάλιστα πιο περίπλοκη είναι η στάση που φιλάτε το σύντροφό σας, τόσο πιο πολλές είναι οι θερμίδες που χάνετε!   

Γδύσιμο: 8 θερμίδες 
Τώρα βέβαια εξαρτάται από πόσα ρούχα φοράτε ή φοράει ο σύντροφός σας. Πάντως σύμφωνα με έρευνες κάθε ελαφρύ γδύσιμο, ισοδυναμεί με 10 περίπου θερμίδες, ενώ αν προτιμήσετε ένα αισθησιακό στριπτίζ, μπορείτε να καταναλώσετε σχεδόν τις διπλές, όπως χαρακτηριστικά μας λέει η ψυχοθεραπεύτρια και ειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης Gilda Carle.

Ερωτικό μασάζ: 80 θερμίδες την ώρα 
Ποιος δεν καλοδέχεται ένα αισθησιακό και αντι-στρες μασάζ από το σύντροφό του; Αν μάλιστα το κάνετε εσείς υπολογίστε να χάσετε γύρω στις 80 θερμίδες ανά ώρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της σεξολόγου Jaiya Kinzbach. Και μάλιστα όσο πιο αργό είναι το μασάζ, τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες που καίτε, μια που το αργό αλλά βαθύ μασάζ γυμνάζει διαφορετικές ομάδες μυών. 

σεξ

Σεξ: 144 θερμίδες τη μισή ώρα
Όλοι γνωρίζουμε ότι το σεξ βοηθάει στην καύση θερμίδων. Αλλά το θερμό και έντονο σεξ καίει πολλές επιπλέον θερμίδες. Επίσης οι πιο περίπλοκες στάσεις καίνε ακόμη περισσότερες. Για παράδειγμα αν είστε εσείς από πάνω Και κουνηθείτε με τραχύ ρυθμό τότε μπορείτε να χάσετε έως και 207 θερμίδες το μισάωρο, μας λέει η δόκτωρ Kinzbach.   

Στοματικό σεξ: 100 θερμίδες τη μισή ώρα 
Η προσπάθεια που καταβάλλουμε κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ είναι αρκετά επίπονη. Αν μάλιστα το σώμα σας βρίσκεται σε ημι-όρθια στάση τότε μπορεί να χάνετε και περισσότερες. 

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το σεξ και τις θερμίδες 

Καίμε άραγε όλοι στο σεξ τις ίδιες θερμίδες; 
Όχι! Με την ίδια ένταση και διάρκεια, αν έχουμε μικρότερο σωματικό βάρος, θα κάψουμε λιγότερες θερμίδες. Αν έχουμε μεγαλύτερο βάρος, θα κάψουμε ελαφρώς περισσότερες. 

Παίζει κάποιο ρόλο η ώρα; Κάνοντας σεξ λίγο μετά το πρωινό ξύπνημα ή νωρίς το απόγευμα, καίμε πιο πολλές θερμίδες, ενώ το βραδινό σεξ συγκριτικά λιγότερες. 

Ποια η σχέση δυσκολίας στάσεων και καύσεων; 
Οι δυσκολότερες ερωτικές στάσεις απαιτούν μεγαλύτερη καταβολή προσπάθειας και πιο αυξημένη μυϊκή δραστηριοποίηση, επομένως προκαλούν πολλαπλάσιες καύσεις. Εντούτοις, όσες στάσεις εμπεριέχουν «ακροβατικά» ενέχουν τον κίνδυνο τραυματισμού, ιδίως δε του ανδρικού μορίου. 

Πώς επηρεάζει το σεξ το μεταβολισμό; 
Κατά τη διάρκεια της συνουσίας ο βασικός μεταβολισμός αυξάνεται μέχρι και 7 φορές, ενώ έπειτα από έντονο οργασμό διατηρείται επαυξημένος κατά 15-35% για κάποιο χρονικό διάστημα («μετακαύσεις»). Εφόσον η ερωτική πράξη επαναληφθεί εντός 30 λεπτών, η ενεργειακή απώλεια μπορεί να υπερβεί αθροιστικά τις 400 θερμίδες ανά ώρα. 

Βοηθάει το σεξ στο αδυνάτισμα;
Με διατήρηση της ίδιας ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης και χωρίς άλλες αλλαγές στον τρόπο διατροφής ή ζωής, η αύξηση της  συχνότητας των ερωτικών επαφών κατά 2 εβδομαδιαίως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους γύρω στα 3,5 κιλά ετησίως αλλά και στη μείωση του λίπους.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για υπέροχο σεξ; Η επιστήμη μίλησε!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet