Δεν λειτουργούν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο σεξουαλικά. Άλλοι ερεθίζονται ενεργειακά, άλλοι είναι πιο kinky, άλλοι προσαρμόζονται στις επιθυμίες των συντρόφων τους. Δεν υπάρχει φυσιολογικό και μη, όλα είναι αποδεκτά στο σεξ – αρκεί να υπάρχει συναίνεση. Μάθε το δικό σου τύπο – και του συντρόφου σου και απόλαυσε το σεξ ολοκληρωτικά!

Υπάρχουν 5 ερωτικοί τύποι. Τσέκαρε για να βρεις σε ποιον ανήκεις:

1. Ο ενεργειακός τύπος

Αν ανήκεις σε αυτόν τον τύπο σεξουαλικότητας, το σεξ για σένα μπορεί να γίνει πνευματική, υπερβατική εμπειρία. Ο ενεργειακός τύπος σεξουαλικότητας είναι παρεξηγημένος, γιατί η mainstream σεξουαλική κουλτούρα δεν έχει ιδέα από  πνευματικότητα του σεξ, δεν ασχολείται με ταντρικό έρωτα, ή με την Σεξουαλική Αλκημεία (άλλος δρόμος για το ενεργειακό σεξ, παρεμφερής του τάντρα).  Ακόμη και αν δεν έχεις όντως ασχοληθεί ποτέ ενεργά με κάποιον από αυτές τις φιλοσοφίες του έρωτα, μπορείς να καταλάβεις εύκολα αν η σεξουαλικότητά σου είναι ενεργειακή. Πολλές ενεργειακές γυναίκες έχουν ήδη την εμπειρία του να έχουν οργασμό χωρίς καν να τις αγγίζει ο σύντροφός σου. Αν έχεις αυτό το χάρισμα, πήγαινε οπωσδήποτε σε μια σχολή Τάντρα ή μάθε Σεξουαλική Αλκημεία (με «κ», όχι με «χ». Θα βρεις εκπαίδευση στην Σεξουαλική Αλκημεία και στο www.sexacademy.eu). Οι δυνατότητές σου είναι πραγματικά σπουδαίες και αν απελευθερώσεις το ερωτικό δυναμικό σου με μια σωστή καθοδήγηση ενεργειακού δασκάλου, θα δεις ότι γίνεσαι ερωτικός σούπερ-ήρωας.  Το χαρακτηριστικό του ενεργειακού τύπου είναι ότι η ερωτική του ενέργεια δεν συσσωρεύεται στα  γεννητικά όργανα, (ώστε να αναζητά να την εκτονώσει με μια γρήγορη διείσδυση), αλλά την στέλνει από τα γεννητικά όργανα σε όλο το σώμα. Έτσι, μπορεί να έχει και τον περίφημο «οργασμό σε όλο το σώμα». Δηλαδή στο λαιμό, στο αυτί, στο γόνατο κλπ. Και μάλιστα, μπορεί να έχει καθαρά ενεργειακούς πολλαπλούς οργασμούς, χωρίς καν άγγιγμα στο σώμα.  

2. Ο αισθησιακός τύπος

Λατρεύει να κάνει σεξ σε ωραίο περιβάλλον, δίνει μεγάλη σημασία στην ατμόσφαιρα. Δεν του αρέσει καθόλου το βρώμικο σεξ, όταν μιλάει τα λόγια του ανυψώνουν τον εραστή του/ την ερωμένη του. Κάποιες φορές δεν μιλάει καν στο σεξ, χάνεται στο ταξίδι της αφής. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, έχεις συνειδητοποιήσει ότι ολόκληρο το δέρμα είναι ερωτογενής ζώνη, και δεν αφήνεις ούτε μία σπιθαμή αχάιδευτη. Αν εσύ και ο παρτενέρ σου είστε αισθησιακοί τύποι, δοκίμασε το παρακάτω παιχνίδι: Ξάπλωσε τον παρτενέρ σου στο πάτωμα πάνω σε ένα στρώμα γυμναστικής ή στο κρεβάτι. Δεσ’ του τα χέρια και τα μάτια. Η αποκοπή των αισθήσεων (ώστε να συγκεντρωθούμε σε μία αίσθηση) είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στο αισθησιακό σεξ. Πέρασε από το σώμα του υφάσματα και αντικείμενα με διαφορετική υφή και ενάλλασσέ τα με την σειρά: μεταξωτό μαντήλι, φτερό, βούρτσα (από την πλευρά με τα δόντια), γούνα, γάντια κήπου (φοράς το ένα και τον χαϊδεύεις, έτσι κι αλλιώς δε μπορεί να δει τί περνάς από το σώμα του, παίρνει μόνο την αίσθηση), κολιέ με πέρλες, λούτρινο αρκουδάκι.

Μπορείς επίσης να εντάξεις και τη διέγερση της όσφρησης, φέρνοντας κάθε τόσο κοντά στη μύτη του αιθέρια έλαια. Δοκίμασε επίσης να τον ταΐσεις, εναλλάσσοντας γεύσεις όπως μέλι, φυστικοβούτουρο, Nutella. Ενδιάμεσα του δίνεις νερό να πιει πριν αλλάξεις την γεύση, αλλά χωρίς να λύνεις το μαντήλι απ΄ τα μάτια του.  

3. Σεξουαλικός τύπος

Σε αντίθεση με τον ενεργειακό τύπο σεξουαλικότητας, ο σεξουαλικός συσσωρεύει την ερωτική ενέργεια μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Είναι εύκολος τύπος στο σεξ, χωρίς πολλές απαιτήσεις, απλά και μόνο τη διείσδυση θέλει, ώστε  να έρθει σε έναν γρήγορο οργασμό και μετά να χαλαρώσει. Οι γυναίκες που ανήκουν στον σεξουαλικό τύπο, συνήθως λένε για έναν άντρα με τον οποίο έχουν χημεία: «Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. Απλά να μπει». Όλα καλά, αλλά αν είσαι σεξουαλικός τύπος, μπορεί να χάνεις τα μεγαλύτερα επίπεδα ηδονής που μπορεί να φτάσει το σεξ. Δοκίμασε να πειραματιστείς περισσότερο με τον σύντροφό σου σε άλλους δρόμους ηδονής. Γιατί καμιά μας δεν είναι ξεκάθαρα ένας τύπος σεξουαλικότητας. Συνήθως έχουμε μέσα μας κι έναν δευτερεύον τύπο. Δηλαδή μπορεί να είσαι κυρίως σεξουαλική αλλά μαζί  λίγο αισθησιακή ή και λίγο kinky.

4. Kinky τύπος

Μπορεί να εκπλαγείς με το γεγονός ότι τελικά μπορεί να είσαι kinky τύπος. Γιατί το kinky δεν έχει να κάνει απαραίτητα με μαστίγια, δερμάτινα και φίμωτρα. Ο kinky τύπος σεξουαλικότητας είναι αυτός που στην πραγματικότητα του αρέσει να σπάει τα ταμπού του. Και, εννοείται, το τί θεωρεί ταμπού ο καθένας είναι καθαρά προσωπικό. Σε αυτόν τον τύπο σεξουαλικότητας, ναι, αρέσει η υποταγή ή η κυριαρχία, αλλά μπορεί να μένει μόνο στο λεκτικό παιχνίδι. Ο kinky τύπος στην πραγματικότητα είναι εγκεφαλικός. Χρειάζεται να δημιουργεί μια έντονη εγκεφαλική συνθήκη για να διεγερθεί. Σε αυτόν τον τύπο σεξουαλικότητας αρέσουν επίσης τα παιχνίδια ρόλων κι έχει φετίχ. Για παράδειγμα, αν σου αρέσει να κάνεις σεξ με συγκεκριμένα εσώρουχα, ή κρατώντας τα ψηλοτάκουνά σου, έχεις σοβαρές πιθανότητες να διεγείρεσαι από το ίδιο το αντικείμενο, άρα ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία σεξουαλικότητας.

5. Shapeshifter

Είναι αυτός ο τύπος που χωρά παντού, παίρνει όλα τα σχήματα σεξουαλικότητας. Ο shapeshifter συνήθως λατρεύει το σεξ. Η σεξουαλική του έκφραση αλλάζει ανάλογα με το με ποιον κάνει σεξ. Αν έχει αισθησιακό εραστή μια γυναίκα shapeshifter, γίνεται ξαφνικά αισθησιακή κι εκείνη, αν έχει σεξουαλικό εραστή γίνεται σεξουαλική, αν ο επόμενος είναι kinky, μεταμορφώνεται αυτόματα, σαν από πάντα kinky να ήταν η σεξουαλικότητά της. Το αρνητικό του να είσαι shapeshifter είναι μήπως εστιάζεις πάρα πολύ στην ηδονή του παρτενέρ σου, και καθόλου στην δική σου. Γι΄ αυτό και μεταμορφώνεσαι τόσο εύκολα. Οι προηγούμενοι τύποι σεξουαλικότητας δηλαδή, με όποιον τύπο σεξουαλικότητας και αν κάνουν σεξ, κάποια στιγμή θα εκφράσουν και την δική τους επιθυμία, θα αποκαλύψουν πώς διεγείρονται περισσότερο εκείνοι. Ο shapeshifter όμως δεν σκέφτεται καν την επιθυμία του, τουλάχιστον την επιθυμία του για εκείνη τη μέρα, απλά ακολουθεί την επιθυμία του παρτενέρ. Το καλό του να είσαι shapeshifter βέβαια, είναι ότι στο μέλλον, όταν σε αυτή την στήλη θα δίνουμε sex tips για τον κάθε ένα από αυτούς τους τύπους σεξουαλικότητας ξεχωριστά, εσύ απλά μπορείς να τα βάζεις σε εφαρμογή όλα και να πειραματιστείς πολύ περισσότερο.  

Ειρήνη Χειρδάρη, sex coach & sex therapist, author 

Δες και τα υπόλοιπα βίντεο της Ειρήνης Χειρδάρη:

Τι είναι σέξι για τους άντρες;
Πώς πάω από τον κλειτοριδικό στον κολπικό οργασμό;

Πώς θα καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματός του ότι του αρέσεις.
Γνωρίζεις το πρωτόκολλο των Dating Apps;
5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο σεξ για να κολλήσει μαζί σου!

Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που χωρίζουν τα ζευγάρια!
Squirting ή αλλιώς γυναικεία εκσπερμάτιση: Πως θα το πετύχεις σε 3 βήματα!
Γιατί δεν έχω οργασμό στο σεξ;
Πως θα βρεις το σημείο G!
Ποιες είναι οι μυστικές περιοχές ηδονής στο αντρικό σώμα; 

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet